onsdag 29 juni 2011

Vecka 25, 2011

Genomsnittspris vecka 25: 57 000 kr / kvm.


207 kommentarer:

«Äldst   ‹Äldre   1 – 200 av 207   Nyare›   Senaste»
Anonym sa...

Va vare jag sa? Hahahahaha, nu vänder det UPP! 100 k/kvm till hösten. Hahaha, ikväll blir det skumpa era bittra hyresmuppar!

Anonym sa...

Totalt ca 20 transaktioner vecka 23-25, jämfört med ca 120st både 2010 och 2009. Antal transaktioner har därmed minskat med 83%. Om förutsättningarna för insamling av data är oförändrat för Lasse Kongo så ser vi nu att marknaden är totalt stendöd. Köpare och säljare når varandra inte. Först om ett par månader när säljarna accepterar betydligt lägre priser kommer antal transaktioner att öka och priserna falla/krascha. Och så kommer det hålla på i x antal år till vi minst har sett en halvering av priserna. Detta kommer bli mycket, mycket smärtsamt för väldigt många.

MVH

Jörgen (i hyreslägenheten)

Anonym sa...

Jörgen-muppen, du och de flesta låg- till normalbegåvade tror spontant att de tuffa kraven om att sälja först o köpa sen kommer o ge sjunkande priser, men det blir tvärtom.
-
Ytterligare en inlåsningseffekt förutom de begränsade möjligheterna till uppskjuten vinstskatt. Detta kommer att leda till att äldre bor kvar i stora hus, omsättningen sjunker markant, konkurrensen hårdnar om de objekt som ändock är till salu och priserna drivs upp ytterligare.......

.....och om folk säljer först behöver de inte sälja till underpris (för att undgå dubbel boendekostnad) och de kan tvingas köpa till överpris för att ha någonstans att bo, vilket också driver upp priserna.

Anonym sa...

21:09
Men nu vänder det UPP! Trots midsommarvecka. I höst blir det panik bland köparna på de få objekt som finns.100 tusen per kvm. Allt annat är normal säsongsvariation. Ni som tror på prisfall är efterblivna hyresmuppar. Som tror på prisfall trots att det går UPP, hahah.

Anonym sa...

Precis som 21:33 skriver, alla överbegåvade som jag och 21:33 fattar så kommer priserna gå upp fattar du. Det är inlåsningseffekt på köp sen sälj först och skatten. Fatta, det kommer inte gå ner.

Anonym sa...

21.33
Haha, du o alla ni som tror att det kan vara såhär högt pris, är ni totalt kokko?, har ni tänkt på att 60 kvm gånger 60000 blir typ 12000 kr i ränta i månaden! Även om man är två pers som jobbar i innerstan, hur ska två personer ha råd med 6 tkr i månaden var?

Inse fakta att det måste ner 30-40% minst innan grundläggande förhållandet efterfrågan-tillgång är rätt! Vem vill bo i innerstan och betala flera tusen i månaden för det??

Anonym sa...

Jörgen du är ett mongo

Anonym sa...

21:33
du är ett dubbelmongo

Anonym sa...

Nej, det kan bara gå upp. Åh, ni är så efterblivna. Hahaha, ööh?!jag får inte magen *iq fiskmås* ni som tror på prisras.har ni tänkt på inlåsningseffekten??? Nej, ni är bittra för att ni missat tåget.

Anonym sa...

Tro mig riksbanken kommer sänka räntan, det är billigt att bo i innerstan, ööh det är dyrare att hyra, folk kommer låna mer, fatta det är bostadsbrist i Stockholm ochinlåsningseffekten.

Anonym sa...

Betrakta följande (mycket förenklade) scenario: Ett hushåll med 300 tkr i inkomst spenderar dessa fördelat 100 tkr basvaror (mat etc), 100 tkr årliga boendekostnader och 100 tkr "nöjen" (inkl ex hemelektronik).
Antag att inkomsterna ökar med 4% och inflationen är 2%. Nästa år har hushållet alltså 312 tkr men utgifterna är bara 306 tkr.
Vad kommer hushållet då att spendera de 6000 kr i real ökning på? Eftersom bostadens geografiska placering är en bristvara (alla inte kan bo på samma plats) är det troligt att en relativt stor del av realökningen läggs på detta.
Således är det fullt logiskt att bostadspriserna i attraktiva områden stiger med ~5% om året under mycket lång tid. Följaktligen varför de tre viktigaste sakerna att tänka på vid bostadsköp är läget, läget och läget.

Nocab sa...

Denna "uppgång" betyder ingenting, kolla på genomsnittsstorleken på objekten som såldes.. mindre storlek ger ju alltid högra m2-pris

Anonym sa...

hallåå 22.58 är du dum eller?? senaste veckornas statistik betyder ingenting, det statistiska underlaget är alldeles för litet och skevt.

Nocab sa...

Kollade igen, fattade inte att det var så extremt få lägenhet som sålts. Nej, då är det klart att det inte betyder så mkt. Men det vi kan se är att marknaden är stendöd, tror vi har ett prisfall att se fram emot.

På tal om ständiga prisökningar på x % per år, räknar ni då med vad alla renoveringar och underhåll av lägenheten kostat? En lägenhet som kostar 2M och underhålls/renoveras för 50k varje år måste ju stiga med minst 5% för att inflationsjusterat inte tappa i värde.

Anonym sa...

Herregud vilken låg nivå det är på kommentarerna. Har ni sett hur mycket acceptpriser det är på hemnet? Folk får inte sålt. Marknaden tankas nu på de sista vansinnesköparna. Riksbanken kommer höja räntan tills skuldökningen stannar. De är nog inte så sugna på ett Irlandsscenario i nästa lågkonjunktur.

Anonym sa...

00:09 Du är ju totalt blåst mongoloid.

Anonym sa...

00:02 det var en jävla massa renovering varje år i en liten etta, du har dålig koll mupp, vem fan lägger nytt trägolv, och köper ny kyl, frys,spis - två gånger per år ? eller menar du en total badrumsrenovering vartannat år ?? fjant.

Anonym sa...

00:09
Du fattar ju noll, riksbanken kommer höja bostadspriserna ditt cp-barn. Alla vill bo i innerstan fatta mupp. Det är bara losers som bor i märsta.

Anonym sa...

Och det är vinnarna som maxlånar för att köpa BR för Manhattanpriser i en sketen huvudstad i världens utkant där det är slaskvinter 10 månader per år och världens högsta skatter med 100,000 nya Mohammeds per år som du betalar livstids försörjning för?

Men vinnarna bor definitivt inte i Märsta iaf...

Anonym sa...

RE: 30 juni 2011 00:09
Håller med, några få (2 personer?) översköljer detta forum med inlägg, där argumentationen för fallande respektive stigande bostadspriser innehållsmässigt utgörs av - Mongoloid,cp-barn, kokko, efterblivna, mongo, dubbelmongo, fjant, mupp, hyresmupp och bolånetorsk.
Tycker synd om Lasse Kongo som ger en seriös rapportering av bostadspriserna

Anonym sa...

Re 08:18
Samtidigt är det fin underhållning att se hur korkade vissa kan vara med argumentation som rekordstort utbud i kombination med rekordlåg omsättning/stendöd marknad kommer ge ett bostadsrally utan dess like. Det i kombination med språkbruket ger ju alla en uppfattning om hur märklig verklighetsuppfattning en oväntat stor del av det lånande BLT-kollektivet är.

Anonym sa...

rekordstort utbud ?? hehehe, vem är det som är korkad egentligen??

Anonym sa...

8:50
Har du nån källa på att det är rekordstort utbud på lägenheter i innerstan?? eller är du skräckexemplet på confirmation bias?

Anders sa...

29 juni 2011 21:09 Jörgen

Tror mycket väl att du kan få rätt. Vi behöver dock en ökad omsättning OCH fallande priser för bekräftelse. Som det är nu så trendar priserna lite neråt men med ett fallande momentum.

Oavsett hur det blir så kommer det säkert att visa sig under hösten.

Anonym sa...

Känns tragiskt att läsa kommentarena nu för tiden.
Vilket språkbruk!
Kan ni inte bara sluta att skriva en massa skit.

Anonym sa...

09:10
Ja det kommer at visa sej under hösten, antingen eller, upp eller ner, krona eller klave, vilken proffsig analys av dej ditt ägg.
09:14
Meningslös intetsägande kommentar, stick din mupp.

Anonym sa...

09:14
Det är underhållning på hög nivå, om du hellre vill ha tillbaka nivån från förra året, med ca 0-3 inlägg i veckan så är du en strumpvirkande pensionär som kan ta en eftermiddagslur istället för o surfa på internettet.

Jörgen Mongo sa...

Nu kommer äntligen raset med minst 50%. Mamma vill bli av med mej eftersom jag är 40 år nu. Nu ska jag snart fynda en liten etta i innerstan för halva priset, äntligen.

Anonym sa...

21:44. Din landsortsmupp. Jaa huur ska de ha råd med 6000 kr var i räntekostnad? Då har ju ett normalinkomstpar i Stockholms innerstad bara 24000 kr kvar per person att leva på per månad...

Anonym sa...

Anders vad menar du?, räntan o priserna är fortfarande lägre än 2007,sedan dess har nettolönen ökat rätt så mycket (jag kanske inte för dej då) finns utrymme för mycket högre priser, o räntan blir inte så hög som en del tror.

Anonym sa...

Inga höjda räntor!
Knappast troligt att man kommer att driva upp kronkursen ännu mer med höjda räntor, när resten av världen kör ner sina valutor för att kunna konkurrera.
Läget blir knivigt med en glödhet ekonomi där man sitter fast i ett lågränteläge. Inte fel att låna till egendom i ett sånt läge. +5-10% per år många år till.

Anonym sa...

Grekskräck, börsnedgång och mediahype om "bostadsbubblan" har såklart dämpat marknaden i vår. När media i höst har tröttnat på att skriva om "bostadsbubblan" så kommer vi få se den riktiga bubblan ta form. Men då ska vi upp till 80 tkr/kvm i snitt.

Anonym sa...

Allt pengatryckande runt om i världen leder såklart till inflation längre fram. Eftersom tillväxten inte är så hög så kommer politikerna inte vilja att räntan höjs, trots hög inflation. Därmed kommer en högre inflation tillåtas, och låga räntor bibehållas. Hög inflation är bra för fastigheter och gynnar de som belånar sig.

Således: Köp så dyrt som möjligt och belåna maximalt. Det lönar sig alltid i längden

Anonym sa...

Inte ens mäklarna tror på uppgång!
Saxat från e24.se
"Vad gäller den väntade utvecklingen för bostadsrätter i Stockholm under tredje kvartalet är mäklarnas prognos att priserna på bostadsrätter fortsätter ner men att nedgången blir mindre än under andra kvartalet. "

http://www.e24.se/pengar/bostad/bopriserna-vantas-fortsatta-ned_2900032.e24

Ska ni skriva att e24 är mongo, mupp, loser eller rent av idiot. Alla är muppar som inte skriver positivt om bubblan

Anonym sa...

e24 och mäklarna är megamongos.

Anonym sa...

10:35
Ooooooo, mäklarna säger det?? och dom ska vi ju alltid lyssna på, eller hur din lilla mongomupp.

Strasburg sa...

RB kommer att höja, men med mycken tvekan ("tillfälliga faktorer bakom inflation" etc). Samtidigt ökar verkligen inflationen. Bästa sättet att skydda sig är att investera i fysiska tillgångar med pengar lånade till negativ realränta. Mot den bakgrunden kan bopriserna bara gå upp! Speciellt innerstadslägen.

N1sse sa...

50-80.000 per kvadrat som vissa extrema lägenheter kostar är rena vansinnet att köpa. För endast 10 år sen var produktionskostnaden 20-25.000 per kvadrat, sen har allt tok-skenat, självklart kommer ett bakslag, och det har börjat nu. Tittar man på riktigt lång sikt kan priserna inte skilja sig nämnvärt från KPI, eller vad man väljer att jämföra med, vilket ger att en långsiktig uppgång på 1-3 procent per år är rimligt, samma takt som tillväxten. Nu har priserna stigit i princip oavbrutet i 12 år (ett litet ´hack i kurvan för 2008/9) i 10-15% takt i de attraktiva lägena, vilket är helt orimligt i längden. Spricker den här bubblan nu så kommer 20-25.000/kvm som ett brev på posten. Att bubblan skulle fortsätta att blåsas upp är uteslutet, ingen jobbtillväxt, tuffare krav från bankerna, högre ränta, lägre tillväxt. Jag ser två scenarios, antingen brakar det till och priskorrigeringen går ganska snabbt, 2-3 år och stabileserar sig runt 25.000/kvm, eller så hamnar västvärlden i japans deflationsspiral och därmed står priserna i princip stilla i 25 år. Vi som sitter obelånade kan ta det lugnt, ni med lån på 75% av markanadsvärdet eller högre kommer att stå som råtorskar till slut. GL & HF! /Realistisk mäklare som varit med om flera spruckna bostadsbubblor

Anonym sa...

Men vilka jubelidiotinlägg, allihop, utom möjligen 21:22 som har en poäng. Ni andra - ta o skärp er eller håll snattran!!!

Lasse Kongo sa...

15:34
Du kan ordbajsa hur många tecken som helst - du har lika tokfel ändå, jag gissar att du är en bitter gammal gubbe, sluta med dina svammelinlägg på min fina blogg.

N1sse sa...

Jösses vilka bostadstorskar ni är, sitter i bankernas knä. Nu börjar bankerna jaga de som sitter högt belånade, ett bevis på att bubblan börjat pysa. Det som först viker är det som man kan undvara utan att tappa ansiktet inför sina vänner. Alltså säljer man fritidshuset eller tex andelslägenheten. Kolla in lägenheterna i åre, ner ca 20% redan ändå säljs de inte, var är botten? (troligtvis på samma kvm-pris som villorna ligger 10-12Tkr/kvadrat). Lägenheterna i åre ägs till 50-60% av stockholmare. Samma sak med fritidshusen i Sälen, godnatt! Och kolla in fritidshusen i sthlms län, för når år sen fanns inte många under miljonen, nu kryllar det av dem, och de sälj inte på den här nivån heller, ska ner till hälften. När det brakar till i innerstan önskar ni blöjungar att ni bodde kvar hemma hos morsan. Själv har jag inga lån, bara en obelånad villa i fin förort där jag kan njuta av mina kapitalförsäkringar, Haha, jag garvar åt er, naiva töntar (låna lite pengar att festa för till helgen) n1sse

Anonym sa...

Som sagt en bitter gammal gubbe som ordbajsar, ingen bryr sej ens om att läsa det du skriver.

Anonym sa...

Jag tror han är "Bostadsbubblan youtube årtal" i ny skepnad, patetiskt.

Anonym sa...

Ojojoj livsnjuteri på högsta nivå när Nasse1 skriver - villa i fin förort där jag kan njuta av mina kapitalförsäkringar.

hehehe

Lasse Kongo sa...

16:20
Klockren träff mittiprick, Haaaa!!

N1sse sa...

Haha biter inte statistik på er?? Blundar ni för att priserna imploderat i åre och sälen samt fritidshusen i stockholms län? Kanske kan ni inte läsa statistik, saknar ni förmågan? Ni kanske är efterbliva eller? Ni snackar om kiss och bajs, fin nivå...Här kommer nåt ni kanske förstår:Skit på er! =) Ni sitter med svarte petter nu när bubblan briserar. LOL //N1sse

Anonym sa...

16:21
Allt du säger luktar bajs. Hur många iq finns i din hjärnan ööh jag vet inte många. Njut i din förort, själv tänker jag leva livskvalitet. Hahah du har missat tåget därför du är bitter.

Anonym sa...

Intressant. Jag har varit på över 15 visningar i Stockholm och talat något djupare med över 4 mäklare och kan inte annat mer än att se att det nu sker någon form av förändring på marknaden. Av dom 15 visningarna jag gått på (i skilda områden i Stockholm) så har lägenheterna inte sålts i över 13 fall). Det visar sig då att man provar med acceptpris och fungerar inte det så provar man med att lägga ut lägenheten i höst. Av dom 5 mäklarna jag talat med så tror alla 5 att utbudet kommer vara mycket stort i höst. Söker man på 1) Stockholms län 2) min 3 rum 3) max avgift 5000 4) max 3 000 000 5) bostadsrätter och radhus - så får man upp nu ca 1600 objekt. Jag misstänker att denna siffra kommer ligga på över 4000 till hösten. Ska bli spännande att följa.

Anonym sa...

Jag känner ingen överbegåvad person som köpt dyrt med premissen att sälja dyrare, däremot så känner jag många säljare, företagsekonomer osv. som gjort precis detta.

Överbegåvade människor köper billigt eller inte alls och undviker att gå i samma riktning som den intellektuella pöbeln. Anno 2011 är en BR en klubb för inbördes beundran, inte en tillgång som kommer att öka i värde för evigt...

På vilket sätt det är överbegåvat att betala ett högt kvadratmeterpris (57 000 kr) med lånade pengar för att köpa högt belånade kvadratmeter (+20 000 kr) låter jag vara osagt...

Reporäntan kommer att höjas ytterligare i år och dito för året därpå. Kostnaden för boende har ökat och att bo i en HR och investera pengarna i något annat än en BR är mer lönsamt.

Om ni köpt dyrt och inte amorterar och använder skattepengar (läs ränteavdrag) för att köpa drinkar i lilla baren på Riche för att imponera på människor ni inte känner och som köper drinkar för pengar de inte har för att imponera på de de inte känner, är ni således bankirens bästa vän.

Anonym sa...

sicket dravel.

Anonym sa...

Man kan faktiskt undra hur stimulerande liv vissa har som skriver långa inlägg här en vardagnatt kl 01:08 och 01:59.

Tycker synd om er faktiskt, eller det kanske är samma person.

Anonym sa...

Håller med, patetiskt.

Anonym sa...

En text som alla borde läsa
http://www.borjelindstrom.se/ladan/varldsspekulationen/megabubblan.html

Anonym sa...

NEJ TACK, den där fjanten börjelindström är lika korkad som BKN:s Bengt Hansson eller KTH:s Stellan Lundström. Dessa tre har totalt noll koll på svensk bostadsmarknad, deras åsikter är mer att betrakta som kuriost filosoferande utan någon verklighetsförankring.

Anonym sa...

10:03
varför borde alla läsa vad en gammal lappgubbe som jobbat som "poet" har att säga om bostadspriser ??

börje lindström, Född 1952 i södra Lappland

Anonym sa...

Ner 20-30% i höst, frågan är hur 2012 ser ut. Behöver tyvärr själv byta bostad under denna volantila period...

Anonym sa...

11:16
Det kan du fetglömma, aldrig i livet att det kommer något 20-30% ras, denna lilla vårdipp på -3-4% är raset alla neggosar väntat på, det blir inte mer än så, det bästa köpläget närmaste åren.

Muppar som tror på ras på 20-30% borde låta undersöka hjärnan, om nu konjunturen och jobben skulle vika ner totalt så lär boräntan åter gå ner till 0,87% så nåt ras blir det inte på bopriser i innerstan.

Anonym sa...

volantila period ?? vad betyder det ? nån som gått i "specialklass" och uppfinner egna ord ?

Anonym sa...

"Realistisk mäklare som varit med om flera spruckna bostadsbubblor"

Intressant. Vilka fler æn 1990-talet har du varit med om?

Anonym sa...

För de mindre begåvade presenterar jag en länk som förklarar ordet volatil

https://www.avanza.se/aza/kunskapscenter/ordlista.jsp?action=disp&id=316

Anonym sa...

11:16
Ett litet tips, kan du inte stava till ordet, är du troligen ej kompetent att använda det.

N1sse sa...

01.08,
en iakttagelse som är intressant och stämmer väl överens med de kollegor jag har kontakt med. Vad jag vet har vi aldrig haft en sån inbromsning under "normal" säsong som vi upplever nu (undantagen september eleven och när Dennis drog i räntespaken). Den som inte fattar att en korrigering av priserna med riktning neråt just börjat har antagligen stora lån och lever i förnekelse, uppvaknandet kommer att bli jobbigt.

12:16,
Bubblor var väl att ta i kanske, men flera "sättningar" har jag då upplevt, gjorde själv en usel affär på min första brf, förlorade nog 200.000, enormt mycket på den tiden...

//N1sse

Lasse Kongo sa...

Nasse, du är en riktig jubelidiot.Sluta förpesta mitt forum med dina gammgubbe-bittra kommentarer.

Anonym sa...

13:08
ja det var att ta i, tycker det verkar som du "tar i" så du storknar hela tiden. Du har verkligen bestämt dej för din åsikt och "förbättrar" dina argument genom att "ta i". Du känns inte trovärdig.

Anonym sa...

Hur fan kan det finnas folk som på fullt allvar tror på 50% prisfall i Sthlm innerstad ? Måste vara fullständigt lobotomerade.

Anonym sa...

Positiva artiklar om bomarknaden...

Citerat Lars Engelbert, fd ordförande i Mäklarsamfundet.

"Ska man byta upp sig till en större bostad är det läge att göra det. Ska man sälja ett dyrt boende är det också läge att omgående göra det på grund av att det går ned mer i pris än mindre och billigare objekt"

Han har tittat tillbaka till 1981 och säger att mönstret att dyra objekt faller mer i pris, procentuellt, än billigare alltid upprepas.


Min fråga är.
Hur kommer det gå i stockholms innerstad?

Anonym sa...

Alla betalda förståsigpåare ser samma mönster nu som i början av tidigare nedgångar, inklusive mäklare.

Visst kan det vara ett undantag nu, men mycket talar för att historien upprepar sig på bostadsmarknaden på samma sätt som historien upprepar sig på alla andra marknader gång på gång.
Alltid samma mekanismer som styr... De som påverkar vår betalningsvilja/förmåga.

Verkligheten är på detta sätt oavsett hur mycket mupp, idiot och andra fula ord man skriker.

Vi får se hur det går

Anonym sa...

Bolåne muppar göre sig icke besvär. seså in under stenen igen. 49 kkr /kvm går vi mot ordbajsare. Synd att ni satsat fel och kommer bli skuldsanerade av mamma staten.

Anonym sa...

PAnik eller
http://www.husmanhagberg.se/Objekt/?objectid=OBJ25420_1131929180&source=hemnet

Anonym sa...

16:02
Verkligheten är på detta sätt - ingen, vare sej proffs eller amatörer kan med någon vettig träffsäkerhet spå bostadsprisers utveckling, lika lite som man kan spå börser, valutor, råvaror etc.

att snacka om mönster, mekanismer, hisorien upprepar sej o annat blaj är dummnaivt, och enbart muppskitsnack.

Anonym sa...

19:31
Oäkta förening som köpt fastigheten 2011 med skyhög belåning, fult 60-tals hus som ej är stambytt, måste dock stambyta inom 5 år.Lägenheten har original köks- och badinredning från 1965.

självklart inte speciellt lättsålt, mitt i sommarn också, eller vad trodde du ? tror inte dom får 40 per m2 ens.

Anonym sa...

Brukar det inte ofta bli precis tvärtemot vad förståsigpåarna hävdar ? både i nedgång och uppgång.

Så mycket snack om bubbla o ras hit i dit som det varit senaste året i media och av "experter" som skriver inlägg på bloggar, så borde bostadspriserna tamejfan skena 30% närmsta 2 åren.

/
Contrarian investor med sjukt bra trackrecord.

Anonym sa...

Vilken styrka i bostadspriserna, att inte backa mer än 3% efter massor av negativa nyheter o restriktioner från vänster o höger. Utan dessa hade priserna legat på 75.000 i snitt nu.

Anonym sa...

20:16: haha, "styrkan" består av att 5-10 fina lägenheter fortfarande säljs och håller uppe snittet, inget annat säljs. I höst kommer massvis av osålda objekt ut samtidigt, gissa vad som händer då?

Anonym sa...

20:45
Du cyklar ute, det är tvärtom, se inlägg 21.33

Anonym sa...

Paniken sprider sej ??
www.e-bud.se
Stockholm
Kungsholmen
Jakob Westinsgatan 7, 1tr
Bostadsrätt
1311:-hyra
2.100.000
såld 11-06-22

Anonym sa...

31m2 glömde jag kopiera.

Anonym sa...

67.741:-/m2 för en lägenhet på våning 1...

Anonym sa...

eller kolla denna, skitdåligt läge, lika högt pris
Stockholm Kungsholmen S:t Göransgatan 153 Bostadsrätt 2 30m2 2.075.000 11-05-25

Anonym sa...

ska snart flytta te stacka..e kungsholmen bra men dyrt?

Anonym sa...

Haha va blåsta ni e. Jag har 100% lån men högre priser tjänar jag bara mer pengar. Innerstan kommer alltid gå upp. Jag känner massor som tjänat flera hundratusen. Prisras? Hahah, hallå?

Anonym sa...

Jag älskar dessa kommentarer. Alla med ett intresse för marknadens psykologi borde studera dem. Jag har ingen aning om det kommer fortsätta gå upp eller krasha, men man måste notera att de som tror på uppgång verkar motivera det med "alla som inte tror på högre priser är dumma i huvudet och har inte hängt med i utvecklingen", medan de som tror på nedgång oftare har fakta att luta sig emot. Den här sista kommentaren 10.49 är ett lysande exempel på bubbel mentalitet; "Jag känner massor som tjänat flera hundratusen". Gott, bara att köpa då alltså.

Anonym sa...

11:38
Kul att du tycker vi är underhållande, det är dock inte ömsesidigt, och eftersom du är så trög att du inte ens fattar att 10:49 är ironi, så kan du sluta skriva dina korkade inlägg.

Anonym sa...

Kommentarerna hos Lasse kongo bjuder alltid på ett gott skratt när man känner sig nere.

Här är vi alla hyresmuppar och bolånetorskar!

Anonym sa...

De som tror att makthavare skulle stillasittande tillåta prisfall på 40-50% på bostäder är så jävla korkade att det finns inte. Inte ens en nedgång på 10% skulle accepteras därför att konsekvenserna kostar för mycket. Och i detta land har makthavarna fortfarande stora möjligheter att påverka och styra. Jag tror dom vill ha en lugnare bostadsmarknad, och har styrt det dit, och lyckats, nu är prisuppgången i sthlm endast 5% per år, och det är bra.

Anonym sa...

Dessa korkade makthavare finns tydligen bara i andra länder, men naturligtvis inte i Sverige och i synnerhet inte i Stockholms innerstad

Anonym sa...

11:38

Vadå, tror du att mina kompisar skulle köpt om det skulle gå ner?? Alltså, de har bra utbildning och stekiga jobb, de är inte bilmeck direkt, de fattar vade snackar om. Allt är ekonomi, det är bostadsbrist i stockholm och innerstan kommer alltid va attraktivt. De e nästan riskfritt bara man har bra lön. Ju högre lån desto högre hävstång. Allt handlar om hävstång om du vill tjäna pengar de e så det funkar på börsen. Vadå fakta, hahaha? Massa bittra hyresmuppar som bor hemma hos mamma o vill köpa lya i innerstan för små slantar? Hahah, ah eller hur. Kryp tillbaks under stenen.

Anonym sa...

Bolånemupp. du är sååå torsk lilla gumman.

Anonym sa...

Alltså jag betalar mer för smink per månad en jag betalar i ränta, haha, det är ju fjantigt - ah visst folk tvingas flytta när räntan ökar 0,25 %, hahah, dröm vidare.

13:02
Du är ironisk din fjantiga hyresmupp.

Anonym sa...

18:49

Lilla gumman? du vet inget om mig vet inte ens att jag e tjej. Du bor säkert i märsta och grinar för att du inte har råd att bo på fin adress o drömmer om prisras på 50%, haha ah troligt..

Anonym sa...

15:07 hahhahahah tror du på allvar att makthavarna kan förhindra prisras, fy fan vad patetiskt. Jag skulle rekommendera att studera vad som pågår i USA, det kvittar hur mycket de försöker, de får helt enkelt inte upp priserna igen.

Anonym sa...

01:31
Hahahahahaha din fjant, varför rekommenderar du inte studier av Irland, Spanien, Danmark också.

Anonym sa...

1849

det måste du va, tjej asså, mtanke på språket. falsett och näsan i vädret.
sminkkontot kommer dras in under hösten bara så du är beredd , om det är värt att betala så mycket i ränta för dina desajnade pimpenett kvadrat

Anonym sa...

11:39
Precis, bara en komplett idiot jämför Sthlm innerstad med dessa länder.

Lasse Kongos pappa sa...

Det är snarare så att ökade priser och ökad skuldsättning inte kommer tillåtas. Bolånetakets effekter utvärderas av FI till i höst. Borg har också sagt att det kommer fler åtgärder om det behövs.

Anonym sa...

14:28 precis, det är så tongångarna går i UK och Spanien, en ny bubbla måste förhindras till varje pris. Måste dock säga att det känns korkat att tro att de skulle bli nya bubblor i dessa länder inom en snar framtid. Åtgärder i Sverige borde satts in för 10år sen, i dags läget tror jag det blir svårt att genomföra något sådant då det riskerar att förvärra situationen.

Anonym sa...

Det är fortfarande för billigt i Sthlm innerstad, kreti o pleti har ju t o m råd att köpa.

Anonym sa...

de flesta låg- till normalbegåvade tror spontant att de tuffa kraven om att sälja först o köpa sen kommer o ge sjunkande priser, men det blir tvärtom.
-
Ytterligare en inlåsningseffekt förutom de begränsade möjligheterna till uppskjuten vinstskatt. Detta kommer att leda till att äldre bor kvar i stora hus, omsättningen sjunker markant, konkurrensen hårdnar om de objekt som ändock är till salu och priserna drivs upp ytterligare.......

.....och om folk säljer först behöver de inte sälja till underpris (för att undgå dubbel boendekostnad) och de kan tvingas köpa till överpris för att ha någonstans att bo, vilket också driver upp priserna.

Anonym sa...

Ja bubblan kommer att spricka men det sker när priserna ligger på 90 kkr/kvm och faller då ned till 75 kkr/kvm. Där har ni erat köpläge, eller så inser man att det är billigt nu och bor bra tills det händer, och då bryr man sig inte speciellt heller...

Anonym sa...

Det låga antalet sålda lägenheter är endast affärer där säljaren HAR accepterat ett lägre pris, och statistiken därför bara visar, för säljaren "misslyckade" affärer ?? Den korrekta statisktiken torde isåfall vara betydligt högre priser.

Anonym sa...

16:33 eller så är det tvärtom

Anonym sa...

16:16 det kravet har ju funnits länge hos vissa banker, att ytterligare någon bank inför detta lär ju knappast påverka marknaden, varken upp eller ner.....

Anonym sa...

"Det låga antalet sålda lägenheter är endast affärer där säljaren HAR accepterat ett lägre pris, och statistiken därför bara visar, för säljaren "misslyckade" affärer ?? Den korrekta statisktiken torde isåfall vara betydligt högre priser".

HERREGUD!!!

Anonym sa...

16:52
kryp tillbaka under din sten, MUPP!!

Anonym sa...

Lägg av nu alla skitsnackare och domedagsprofeter. Konjunkturen i Stockholm är het och utbudet begränsat. Det flyttar in 20-30 tusen pers per år.

Vi får ingen krasch förrän följande kombination inträffar: räntorna kommit upp på 5%-6% + flyttströmmen till Stockholm upphör.

Dagens situation innebär att höga priser är berättigade.

Anonym sa...

Hur många nyinflyttade tror du kan belåna sig 2,5 mille?
Hur många nyinflyttade vågar köpa dyrt?
Kommer ihåg själv hur dyrt jag tyckte det var här i sthlm första gången jag köpte BR.

Anonym sa...

Hur många transaktioner baseras ovanstående på?

Anonym sa...

Jag tror detta är ett naturligt litet hack i en stabil uppåtgående trend, till hösten ser vi stabila priser kring 62, till vintern stabila kring 65.

Anonym sa...

till 14:21
färre avslut, rent extremt låg omsättning, stackars mäklare, såklart tycker dom marknaden är svag, då dom blir arbetslösa.

del låga omsättningen beror på bl a de nya sälja först o köpa sen kraven från bankerna, de flesta låg- till normalbegåvade tror spontant att de tuffa kraven om att sälja först o köpa sen kommer o ge sjunkande priser, men det blir tvärtom.
-
Ytterligare en inlåsningseffekt förutom de begränsade möjligheterna till uppskjuten vinstskatt. Detta kommer att leda till att äldre bor kvar i stora hus, konkurrensen hårdnar om de objekt som ändock är till salu och priserna drivs upp ytterligare.......

.....och om folk säljer först behöver de inte sälja till underpris (för att undgå dubbel boendekostnad) och de kan tvingas köpa till överpris för att ha någonstans att bo, vilket också driver upp priserna.

troligen kommer detta o leda till ett veritabelt priskrig bland de få objekt som är till salu i höst.

tror du att lägre omsättning är lika med att köparna ej längre går med på säljarnas priser och bara de som måste sälja säljer till lägre bud således början på en större prisnedgång ? snacka om att du är confirmation biased.

du säger att kommande räntehöjningar kommer att sänka priserna ? således borde räntesänkningarna hösten 2008 fått priserna o stiga kraftigt ?? nej just det - något sådant rakt direktverkande samband är det bara amatörbesserwissers som tror på.

Anonym sa...

till 20:14

samtliga kommentarer här är confirmatory biased eftersom det inte finns någon som kan säga om bostadsmarknaden kommer att gå uppåt eller neråt i framtiden.

Bostadspriser, i diagrammet ovan, ser ut att vara stationära, om längre prisserier används är det rimligt att kurvan ovan skulle vara icke-stationär och i nuläget uppvisa en uppåtgående trend. Sett över tid är denna trend inte alltid uppåtgående och bostadspriser rör sig således uppåt och neråt och det finns fortfarande ingen som kan säga hur bostadspriser kommer att utveckla sig framåt i tiden. Endast medelbegåvade människor misslyckas med att förstå detta.

Ett tänkbart scenario (som endast är ett scenario eftersom jag inte vet hur bostadspriser kommer att utvecklas i framtiden) är stigande nominella bostadspriser och fallande reala bostadspriser för 2011.

Och eftersom jag är medelbegåvad så ser jag gärna att mina tillgångar ökar nominellt i värde.

Anonym sa...

21:52
Det är inte medelbegåvat att tycka att följande scenario är tänkbart - att inflationen plötsligt skulle tokskjuta i höjden under andra halvåret, så till den milda grad att vi får stigande nominella bostadspriser och fallande reala bostadspriser för 2011.

Anonym sa...

22:10 då RB har som mål att ha inflationen runt 2% så innebär en tokhög inflation att de höjer räntan kraftigt. Då räntekänslighet är väldigt stor hos högt belånade svenska folket där mer parten kör med rörlig ränta så tror jag knappast att bostadspriserna skulle stiga i sådant läge. Dock tror jag inte på någon större inflation och tror inte att RB behöver höja räntan mycket mera nu då alla ekonomiska indikatorer bromsar in. Tillgången på krediter kommer styra om bostadspriserna ska upp eller ner då väldigt få har några större besparingar att använda för bostadsköp.

Anonym sa...

Var på visning igår i Vasan, stört tryck alltså. Allt snack om en nedgång i pris är riktigt överdrivet. Min kompis som jobbar som mäklare säger att priserna kommer att vara minst 100 tkr/kvm nästa år. Det enda som är dumt är maxbelåning 85%. :( "the car is on fire and there is no driver at the wheel"

Anonym sa...

Det är och förblir gratis att titta.

Det är onyanserad med enorma ras och/eller uppgångar mot skyarna. Tidsramen från införande av en monetär policy till en effekt av denna är ca 6-24 månader, flera länder har gjort signifikanta ökningar av den monetära basen sedan hösten 2010. Inflation, importerad eller inhemsk, är högst tänkbar under 3:e och 4:e kvartalet 2011. En svagare krona och en starkare dollar talar för högre importerad inflation och KPI och/eller KPIF visar inte verklig inflation eftersom den exkluderar tillgångar.

Realinkomsterna fortsätter dock att stiga och tillgången på kapital för gemene man är tillgängligt till låga räntor vilket talar för en oförändrad eller ökande tillväxt. Bolånetaket bör ha haft en viss effekt på bostadspriser, en effekt som i nuläget är inprisad av köpare och säljare.

Avtagande kredittillväxt och höjda kapitalkrav för banker talar för en avtagande tillväxt under 2012. Högre räntor har en negativ korrelation med bostadspriser och Riksbankens nuvarande ränteprognos talar för högre räntor under 2011 och 2012.

Konjunkturen i Stockholm är stark, realinkomsterna ökar och fundamentala för en högre tillväxttakt än tidigare år är osannolik, min gissning är att medelpriset nästa år kommer att vara under 100 000 kr per kvadratmeter, dock över nuvarande 57 000 kr (65 000 kr, vecka 1 2012).

Vad är medianpriset för vecka 25?

Anonym sa...

Re 4 juli 2011 03:14

Antar att du köper bostadsrätter för fullt i Stockholms innerstad.

Anonym sa...

Det är klart Sthlm ska ha högre prisnivå än Manhattan eftersom Sthlm är så mkt attraktivare och har så god latte. Nu kör vi, nästa år 100k, om 3 år 200k! Det är bara siffror och man måste ju bo någonstans.

Anonym sa...

13:32
Du är en jävla muppidiot. Kryp in under din sten ditt murmeldjur.

Anonym sa...

Varför kalla varandra dumma saker när ni är helt överens?

Puss

Anonym sa...

jevvla niggers!

Anonym sa...

Aj då. Nu blir jag ju ledsen :(
Att du skriker innbär ju att du kommer att få rätt. Med andra ord upp minst 300% inom en fyraårsperiod.

Anonym sa...

Ni som tröttnat på att argumentationen (med några få undantag) för en upp- respektive nedgång på bostadsmarknaden består av muppidiot, Mongoloid,cp-barn, kokko, efterblivna, mongo, dubbelmongo, fjant, mupp, hyresmupp och bolånetorsk etc- kan kolla på dessa länkar - där diskussionen är en aning mer konstruktiv, samt att man slipper diverse tillmälen, så fort man ventilerar en åsikt.
http://www.byggahus.se/forum/priser-kalkyler-fastighetsskatt-m-m/89450-huspriser-upp-eller-ner-snillen-spekulerar-97.html

https://www.flashback.org/t1112992p160

Hälsningar från en som är vare sig bolånetorsk eller hyresmupp.

Anonym sa...

varför ha en konstruktiv diskussion när det är så självklart att priserna ska gå upp??? det behövs inte argumenteras för det är givet bara. //Muppen

Hyr från banken sa...

Förutom bra latte så byggs det inte, 20-30000 miljonärer flyttar in varje år och det blir inlåsningseffekter. Hörde ni, det blir inlåsningseffekter! 300k om 5 år!

Anonym sa...

Titta på japan! Köpenhamn!

Pluto sa...

Ja det kommer att rasa, alla i min omgivning sitter utan någon buffert och lånar regelbundet, och det är ändå på en billigare ort... Ingen har egentligen råd att bo i stockholms innerstad med nuvarande priser!

Anonym sa...

Dårarnas paradis = Lasse Kongos Bostadstracker

Anonym sa...

19:27 Torsk :), eller driver du? Priserna på andra varor kommer gå upp (slå upp "inflation" om du inte vet vad det innebär) - men då blir det mindre pengar över till boende, som därigenom oundvikligen kommer att gå ner i pris, antagligen 15-20 år framöver.

På lång sikt kan inte bostäder gå upp i takt med inflationen, eftersom vi då inte skulle få det bättre (alla framsteg från tekniska innovationer och systemförbättringar som borde leda till ökad livskvalitet skulle "ätas upp" av inflationen), så värdet på bostäder kommer liksom värdet på andra tillgångar att minska allteftersom mänskligheten utvecklar sin potential.

Anonym sa...

19:11
Du är störd på riktigt.

Anonym sa...

21:54 Ser du en obehaglig sanning om du tittar över öresund (danmark/köpenhamn) eller mot andra sidan jordklotet (japan/tokyo), eller varför dra till förolämpningar? Hoppa ner i havet med dom andra torskarna och lek, här upp med oss obelånade hyresboende platsar du inte längre...

Anonym sa...

19:11 Intressant att det bara är torskarna som drar till förolämpningar istället för t.ex. en TA (teknisk analys), som visar på starkt SÄLJ signal.

Anonym sa...

Re 4 juli 2011 21:59
Jag är varken mupp eller bolånetorsk - bor i obelånad villa i vad som på Hemnet brukar benämnas attraktivt område - har även ett rejält bankkonto - men vänder mig främst mot att argumentationen mot alla förolämpande tillmälen som används på detta forum (ex. jevvla niggers) - istället för en saklig argumentation (några få undantag finns).

Hälsningar 4 juli 2011 21:54

Anonym sa...

Ingves säger högre räntor, TA säger sälj, frugan säger Thailand och barnen säger Skara sommarland. Lasse Kongo säger medelpriser, några säger 300 000 kr om fem år, andra ner 20 %.

Vem ska vi lyssna på?

För min del så skulle jag lyssna på medianpriser...

Anonym sa...

22:59 Ner 30-50% till 91 års nivåer är väl mer rimligt, senaste gången det var motiverade priser...

Anonym sa...

23:58

Vad var kvadratmeterpriset 1991? Och vad motsvarar det kvadratmeterpriset i dagens penningvärde?

57 000 kr 2011 motsvarar ca 43 000 kr 1991.

Anonym sa...

Märks att många stoppar huvudet i sanden. I japan har priserna gått ner i 20 år, lär väl bli lika länge här, 4% ner, år efter år... Eller hoppas ni att japan är annorlunda?

Anonym sa...

01:36
"Bostadsbubblan youtube 2001" stick härifrån ditt jävla as.

Anonym sa...

01:36

I Japan, på spekulationsbubblans topp, låg priserna på de dyraste adresserna runt 1.000.000 USD per kvadratmeter ...

Anonym sa...

Tack 19:11
Jag byter forum :)
Detta går ju inte. Dåligt statistiskt underlag och ingen vettig diskussion.

Anonym sa...

Att bo har inte blivit dyrare!!
De senaste åren har vi blivit matade med feta tidningsrubriker om skyhöga bostadspriser och dyr el. Trots det slukar boendet inte en större andel av lönen nu än vad det gjort under de senaste 30 åren. Tvärtom. I dag går 27 procent av hushållens disponibla inkomster till boendet. Historiskt sett har det i snitt handlat om cirka 30 procent.
www.dn.se

The "Bostadsbubblan youtube 2001"-hater sa...

09:43
Helt korrekt, det finns alltså utrymme för prisökningar på minst 11% närmaste året.

N1sse sa...

Räntan upp idag oxå, det är bra. Inflationen hålls i schack. Dock får alla BLT problem, enl en undersökning bland ca 3 tusen svarar 28% att de inte klarar ytterligare räntehöjningar. På banken jublar man, än så länge. Marginalen ökar, och bålånetaket ökade också marginalen rejält. Fast nu börjar det brännas, bankerna har börjat kontakta de som sitter med belåning nära taknocken för omförhandling, ev säger de upp en del lån (värderade själv ett fritidshus i grisslehamn som ägaren har belånat till maxgränsen ca 4.000.000:-, de har dessutom en villa i Sigtuna med 3.100.000:- i pantbrev, snacka om sköna boendekostnader) Undra hur banken ska hantera detta, fritidshuset torde idag gå att sälja för ca 3.000.000:-, villan i Sigtuna (trist bakgata med ca 1 KM till vattnet) kanske är värd runt 3.000.000:- Detta är inget ovanligt exempel, båda har välavlönade jobb, men nu lever de på marginalen...Spännande tid för bolånetorskarna.

N1sse sa...

Detta kom just:
http://cornucopia.cornubot.se/2011/07/maklarsamfundet-halften-av-bolantagarna.html

Anonym sa...

Haha.
Nu har tom mäjklarna kapitulerat och erkänt att det har gått åt helvete

http://www.maklarsamfundet.se/maklartemplates/Page.aspx?id=4832

Men jag glömde ju... alla mäklare, banker, riksdagsmän och andra som tycker annorlunda än JAG gör är muppidioter!
Så de har FEL! En mongomupp har alltid fel om JAG skriker och svär nog högt.

Anonym sa...

Vasastan är hett som fan just nu.
Sekelskifte, OK adress Vasastan, 53M2, 1700kr i mpånadsavgift.

En budare som annulerade sitt första bud och la ett lägre.
Köå för fan KÖP. Fyndläge hörni!!!

Saxat från budgivningslista:
Bud Budgivare Tidpunkt
2 550 000:- NK 2011-07-04 14:52
* 2 600 000:- *NK *2011-07-04 13:49

* = Annullerat bud

Anonym sa...

12:48
Oäkta förening som köpt fastigheten 2011 med skyhög belåning, fult 60-tals hus som ej är stambytt, måste dock stambyta inom 5 år.Lägenheten har original köks- och badinredning från 1965.

självklart inte speciellt lättsålt, mitt i sommarn också, eller vad trodde du ? tror inte dom får 40 per m2 ens.

Anonym sa...

Äntligen lite vettig diskussion på detta forum.

13:55s morsa sa...

13:55 ljuger som en rökt torskmask. 60-tal men i övrigt allt bra. nyrenovetad i mycket bra förening.

Anonym sa...

Vad tror ni om nästa veckas statistik? Fortsatt tunt urval och något lägre genomsnittspris?

Anonym sa...

Lär ligga under 20 försäljningar hela sommaren och snittpriset lär vara allt mellan 40-90 beroende på om det är en 1:a på Kungsklippan som sålts eller paradvåning på Villagatan.

Anonym sa...

I hela Sverige har vi ca 800 000 bostadsrätter. Enligt mäklarstatistik såldes juni 2010 – maj 2011 65187 bostadsrätter i hela Sverige. Under en månad säljs då bara 0,68% av alla bostadsrätter och under ett år ca 8%. Nu verkar dock omsättningen blivit halverad till säg 0,35% i månadstakt och 4% per år.

Tror ni dessa 1-3% som kommer köpa bostadsrätt kommande åren kommer våga ta lika stora lån?

EU-kollaps, USA's skenande statsskuld, överhettade Kina, deflation och samma oroligheter som blossade upp 2008 är snart igen här fast mycket mycket värre. Lägg även till bolånetaket, dubblade/tredubblade räntor och allt prat om ras i bostadspriserna.

Dessa 1-3% som kommer köpa lägenheter under kommande krisen kommer sätta priset för resterande 97-99%. Helt plötsligt kommer folk sitta med lån på 2M där lägenheten bara värderas till 1,5M vilket ytterligare eldar på nedgången.

Anonym sa...

Inga uppdateringar längre? Statistiken för dyster?

Anonym sa...

Brukar vara större omstättning även i juni

Junistatistik för Innerstan visar på fallande bostadspriser, med en minskning på 1.82 procent sedan föregående månad, maj baserat på försäljning av 63 bostäder vilket ger ett kvadratmeterpris på 56952.
Kungsholmen, Södermalm, Odenplan, Vasastan, Östermalm, Gärdet, Atlas, Birkastan, City, Fredhäll, Gamla stan, Högalid, Maria, Katarina, Sofia, Sofo, Krisitneberg, S:t eriksplan, Norrmalm och Klara inkluderades i denna summering.

Anonym sa...

Han tycker dock att tisdagens SCB-statistik är ett tecken i tiden.

”Det är ett symptom på att hushållen är oroade. Vi har Grekland, allmänt trögare konjunktur och den svenska bostadsmarknaden. Det verkar som att hushållen är mer räntekänsliga än man tidigare trott och det känns som att det håller på att utvecklas ett scenario på bostadsmarknaden som är lite jobbigare än vad Riksbanken räknat med”, säger Martin Enlund.

Anonym sa...

12:52 Så vad vill du säga med inlägget ? att det blir räntesänkning i september ?

Anonym sa...

på med foliehatten . manöver.

Anonym sa...

hisingen

Anonym sa...

12:52 här igen
Det kommer definitivt inte bli räntesänkning i år, men jag tror att riksbanken kommer att få lägga om sin räntebana och höja i långsammare takt.
Det är ingen tvekan om att bostadspriserna kommer att falla och därmed dra ned KPI. Vi kommer som övriga Europa dras ned i skiten.
Det ser mörkt ut på Kameruns avbytarbänk

Anonym sa...

12:52 En idiotmupp som är en prettobesserwisser hyreswhitetrash, ingen tvekan om det.

Anonym sa...

19:31 är du sann eller möjligen ett virus??
Om du finns i verkligheten (eller inte är ironisk) så är väl du den som verkligen gör skäl för epitetet white trash.

Anonym sa...

22.34
Du då? värsta inbreedrednecktrailertrashfjanten.

Anonym sa...

Jamen oooo ja, självklart är bostadsmarknaden så lätt att förutspå, att när massa skribenter på olika bloggar säger ..

Anonym sa...

Kanske därför Lasse (jagvillhahögrebostadsprise) Kongo inte presenterat mer av sin undermåliga statistik: "Det är ett dramatisk fall, det är inte många gånger vi har haft ett sådant skarpt fall under en månad, säger SEBs privatekonom Gunilla Nyström om nedgången i boprisindikatorn."

Anonym sa...

Fel, Lasse har länge förespråkat lägre priser, och leat nytt att köpa.

Anonym sa...

Räknar man på de faktiska andrahandshyrorna, är lägenheterna i undervärderade med c:a 10-15% i Stockholms innerstad.

Anonym sa...

23:08
Hahaha, du är kung!

Anonym sa...

BLT white trash foliehatt fjanttönt. Fatta att priserna går ner oavsett dina inlägg.

- du då fjant hyresman

svar nej jag drog mig just ur nybygget då byggfirman inte fattat att de måste säna sina priser.

- tönt

Tönt är du sucker!

Anonym sa...

Räknar man på de faktiska andrahandshyrorna, är lägenheterna i undervärderade med c:a 10-15% i Stockholms innerstad.

Anonym sa...

Så länge efterfragan ar storre an tillgangen och det ar billigare att lana pengar och kopa bostad och bo i , an att betala en skitdyr hyra , sa ar bostaderna for billiga."Experternas" skitsnack har ingen verklighetsforankring.

Anonym sa...

gooood dammm youre all facking withe trash retards if yoo think its gonna be cheeper to live in the innterstad.

Anders sa...

Den genomsnittliga svenska bostadsrätten sjönk med 4 procent från juni till maj. Villapriserna håller dock emot fallet.

http://di.se/Artiklar/2011/7/14/240194/Sverige-Brf-priser--4--villor-0--i-juni---Maklarstatistik/

Anonym sa...

Valueguard
Stockholm BR jun
Senaste mån -1,8%
3 mån -2,3%
12 mån +5,4%

Anonym sa...

äääh snickesnack, det där är en felaktig skev stattestik, inte en suck att det shunker i sthlm innerstad.

Anonym sa...

Skööööönt att man inte tecknat sig för en nyproducerad lägenhet utan möjlighet att sälja sin gamla. Det misstaget kan bli dyrt.

Anonym sa...

09:36

Prexis! Pricerna kan bara gå upp! Tillgång och efterfrågan serru... folk måste ha nånstans att bo!

Anonym sa...

De korta räntorna höjs, räntor med längre löptider sänks. Bankernas inlåning blir svårare på korta löptider och fallande långa räntor indikerar att marknaden har förväntningar om en svagare konjunktur...

Sist de korta räntorna höjdes över de långa räntorna så förändrades bostadspriserna. I nuläget så har de korta räntorna en bit kvar...

Anonym sa...

11:49
bra inlägg, vad hände senast korta räntor var dyrare än långa ?? vad är din spådom om bopriser framöver?

Anonym sa...

Är Lasse Kongo på semester eller? Han har missat två veckors statistik.

Anonym sa...

Finns ingen statistik att rapportera.
För få avslut har skett.
Vi får vänta till AUG

Anonym sa...

15:08

Sist de korta räntorna höjdes över de långa räntorna och spreaden mellan interbank räntan och statspappersräntan ökade så sjönk börsen, bostadspriserna likaså. Båda var dock i början på detta år tillbaks på samma nivåer som innan detta inträffade, vilket i sig är oroväckande...

Min spådom är att det finns en liten övervärdering av bostadsrätter i Sverige, jämfört med kostnaden för motsvarande hyresrätt. Dock så kommer en eventuell korrigering drivas av höjda räntor (negativ korrelation med bostadspriser) och osäkerhet utanför vårt avlånga lands gränser...

Så om slutresultatet är sänkta bostadspriser, på grund av en kollapsad tillgångsbubbla, orsakad av alltför frikostig kreditgivning och konstlat låga räntor, eller på grund av omvärldsfaktorer, vem vet? Och spelar det någon roll?

Den omtalade W:et (läs dubbeldipp) kan vara i antågande och även om Sverige gick ur en dipp obemärkt kanske två dippar utan större effekt på bostadsmarknaden är att vara naiv och hoppas på för mycket...

Bo Lundgren minns säkert de 1000 miljarder som statsskulden ökade med under och efter fastighetskrisen 1991, och som i nuläget krymper under hans övervakning... Och pensionärerna kommer nog aldrig glömma de miljarder som togs ur AP-fonderna...

Gemensamt för boende i hyresrätter, bostadsrätter och villor är att ingen vill se en skenande statsskuld orsakad av en svikande bostadsmarknad? Med andra ord, att hoppas på kraftiga prisfall är som att spotta i motvind..

Anonym sa...

Sluta jkommentera dig själv

Anonym sa...

Ska bli intressant att se hur marknaden kommer att ta emot mäklrnas nya accepptprisstrategi som lanseras till hösten.
Den gamla ordningen gälle rinte längre

Anonym sa...

prisfynda i sthlms innerstad om 3 år, då har priserna gått ner 50%...

Anonym sa...

tikar som löper visar större intresse för hannar med längre päls än de normalt gör mellan tiden för löpningarna. alltså är det högst troligt att priserna på lägenheter i innerstan kommer att gå ner ca 45%

Anonym sa...

Marknaden är helt död, pratade med en bekant som ska flytta till stockholm och kan välja och vraka mellan tidigare så övervärderade BLT-bostäder. Läste också att mäklare kommer gå i konkurs en efter en, så det kommer inte gå att sälja...

Raset kommer inte - det har redan rasat.

Anonym sa...

Ja det är dött.
Nu har mäklarna insett det och gått på välbehövlig semester.
Till hösten har vi bara acceptpriser ute då detta visat sig vara bättre för säljarna vid fallande bostadspriser.
De kommer locka med först till kvarn....

Anonym sa...

På sikt stiger priserna alltid

Anonym sa...

För 3 år sen ringde bara spekulanter, telefonen glödde, allt såldes med budgivning. Råkade man nån gång värdera lite för högt så kom det ändå massor med folk på visningen så allt såldes ändå. Tror jag nu haft kanske 10 samtal från spekulanter hittills i Juli! Förra juli hade vi 560 inkommande samtal, känslan säger att kanske 300 av dessa var från spekulanter (gissning). Nu efter 20 dagar av Juli har vi haft ca 50 samtal totalt, de flesta från oroliga säljare. Vi har 29! osålda bostäder på vårt kontor. Alla ska ut igen i Augusti, några, kanske 10 av dessa löper utan ensamrätt, kanske byter de mäklare, bryr mig inte. Förhoppningsvis är det bara 15 som verkligen ska säljas i höst. Samtidigt har vi åkt på många värderingar hos folk som har bostaden ute med andra mäklare, kanske kommer det 10 nya den vägen...Suck. INGET SÄLJS! Hittills i juli 3 sålda! Förra juli sålde vi 19!! (en skitmånad det oxå!) Marknaden har kollapsat!! Av 5 mäklare har 2 redan signalerat ett de inte har råd att jobba! Jösses, när Lehman brakade så slutade en, nån annan klagade, nu råder direkt krisstämning, mäklarbranschen står inför ett stålbad som heter duga, skiter i detta nu, åker till stranden och käkar glass!

Anonym sa...

Tillägg till ovanstående:
Vi har aldrig ringt så mycket utgående samtal, dock med magert resultat...Glass tack!

Anonym sa...

13:53 och 13:55!

Jag sitter och hoppas på lägre bostadspriser då jag sitter i hyresrätt, men ingen av oss vill ju ha en sådan situation.
Hoppas verkligen att det inte är en mäklare som beskriver den verkliga situationen utan att någon ljuger för att få en reaktion.

AJaj. Om detta är verkligheten får vi börja se om hus och hem oavsett boendeform.

Ser inte ljust ut :(

Anonym sa...

http://www.e24.se/pengar/bostad/forskare-spar-boprisras_2934756.e24

Anonym sa...

På sikt stiger alltid priserna.
Jag har tänkt vänta i 20 år om det behövs!

Nocab sa...

17:01
pga. inflation stiger det ju alltid, men frågan är om det kommer stiga mer eller mindre än själva inflationen? Räcker ju heller inte med att det bara stiger lite mer än inflationen iom. att man måste betala massa skatt på vinsten sen. (även om det sett till inflationen inte är en vinst efter 10-20år)

Mitt råd är att köpa för att bo, se till att klara 10% ränta, max 50% belåning, ha en buffert på ungefär en årsinkomst. Man ska absolut inte räkna med att kunna bli rik på sitt boende som folk under 2000-2010 blivit.

Anonym sa...

Skönt att övergödda mäklare får smaka på detta. Löjligt att ni ska ha 70k per månad för ett så enkelt arbete.

Anonym sa...

13:53

Marknaden behöver inte vara "död". Kanske bara priserna som är för högt satta? Tillgång och efterfrågan helt enkelt.

Anonym sa...

Bra köpläge nu. Marknaden kommer stiga radikalt under hösten

Anonym sa...

17:56 Förnekelse av en BLT-torsk, alltid lika kul :). Se Cornucopia för en teknisk analys och förklaring om varför priserna kommer halveras under de närmaste åren.

Jonas sa...

Prishöjningar vs prissänkningar under v.28 enligt Booli.se: http://i56.tinypic.com/11r3dhj.jpg

Anonym sa...

14 st prissäkningar i stockholms kommun den här veckan!

Källa: http://www.booli.se/bostadsmarknad/stockholm/1/

Anonym sa...

Statistiken återkommer först i september, med hopp om fler avslut i augusti?

Anonym sa...

Enligt bostadsdata.se baseras deras junistatistik för Stockholms kommun på 10 försäljningar och statistiken för innerstaden på 3 försäljningar.
I maj baserades statistiken för innerstaden på 152 försäljningar och i för juni 63 försäljningar(bostadsdata.se).
Säsongsvariation?
Kolla på LasseKongos säsongsvariation - bara att konstatera marknaden är stendöd.

«Äldst ‹Äldre   1 – 200 av 207   Nyare› Senaste»

Skicka en kommentar