Efter ett uppehåll över sommaren är veckostatistiken tillbaka. Genomsnittspris vecka 31 (på ett ganska tunt underlag av mestadels små lägenheter): 60 600 kr / kvm.
allavisningar.se
allavisningar.se
Följer prisutvecklingen på bostadsrätter i Stockholms innerstad, dvs Engelbrekt, Oskar, Johannes, Hedvig Eleonora, Adolf Fredrik, Gustav Vasa, Matteus, Kungsholmen, S:t Göran, Essinge, Högalid, Maria Magdalena, Katarina, Sofia, samt Stockholms domkyrkoförsamling i Stockholms stad. Baseras på fritt tillgängligt data från budgivningar från ett antal mäklarföretag.
72 kommentarer:
Woooohoooooaaa! Vilket rally, över 65 innan september eller ?
Nigger
Rally in i kaklet! Kommer bli slakt på börsen imorgon, undras hur det påverkar på sikt..
Ett blodbad är att vänta på bostadsmarknaden i höst.
"på ett ganska tunt underlag av mestadels små lägenheter"
helt uppenbart varför statten är som den är.
folk lär sälja i panik...
Varför sälja till panik, när man kan ta det lugnt och sälja till bra pris :)?
ojdå, ett lite sommarrally !!!! hahaha
Ett litet rally tack vare de som försöker "bränna" sina lånelöften innan 1:a oktober?
Vad en del inte tänker på är sin egen ekonomi skulle jag istället säg!
Ner ska det fort nu. Nu börjar fast pris dyka upp i Vasastan igen. Känns det igen innnan räntan chocksänktes kanske???
hahaha så patetiska ni är som tror på ras.
Många som väntat med att köpa bostad senaste halvåret, så stort latent köpbehov nu.
Genomsnittlig storlek ca 38 kvm. All som förstår innebörden av ordet genomsnitt inser att allt i Stockholm som inte är en "etta" (studentbostad) är i princip osäljbart.
06:27
Är du helt kokko din hyresfjant?
Når 85 000 innan årsskiftet
8500 innan årsskiftet
Haaaaa haaa, ni blev ni allt tystade era white trash hyresmuppar???
I dessa tider med ett mycket instabila finanssystem söker placera tryggare hamnar. Inte ens kontanter på banken eller i madrassen är säkert eftersom valutorna kan kollapsa.
Det är därför guldet har rusat till extrema nivåer och näst efter kommer mark som alternativ.
Jag speckulerar i att vi når 130 00 kr/kvm i slutet av December månadt. Om ni tittar på sickt så ner ni att priserna har gått opp sedan 1936...
Utbudet ser ut att öka fort om man kollar på Hemnets statistik.
11:56
Nej det gör det inte.
http://lassekongosbostadstracker.blogspot.com/2011/06/vecka-25-2011.html?showComment=1310758129485#c819044121975783022
Dubbel dipp? ;)
Lasse: kan du inte göra en till graf som visar antalet nykomna objekt till försäljning?
BLT-fånarna sketer snart i byxan, nu brakar det nedåt.
15:30
Det där har man hört över 10 år från er bittra förortshyrestorskar, "gäääsp".
Hur vanligt är det att man arrangerar 4 tim visningar? Har nu sett ett par lgh i Stockholm där man håller 2-3st 4 timmars visningar under 1 och samma vecka. Låter desperat.
Börjar bli superanomalier på grafen...
16:21
Mycket vanligt, Erik Olson har kört det ,många år, märkväl bara en visningsvärd där, mäklare första halvtimmen. Du är inte så insatt i marknaden!!
I rest my case. Inte intressant att tjafsa längre med BLT. Baissarna har vunnnit. Tack och hej nu är denna bloggen inte intressant längre...
Intressant att se omsättningen, bara en bråkdel av det normala för tiden.
Helt rätt 8 augusti 2011 11:11.
Det är i sådana här extrema lägen då finansmarknaderna riskerar att kollapsa som placerare söker sig till råvaror. Räntorna faller dessutom så bostäder kommer att få en rejäl boost.
I rest my case. Inte intressant att tjafsa längre med innerstadsadeln. Haussarna har vunnit, jag har tjatat om ras i 4 år nu o inget händer. Tack och hej nu är denna bloggen inte intressant längre...
I rest my case. Inte intressant att tjafsa längre med mer kunniga. Haussarna har vunnit, jag har tjatat om ras i 6 år nu o inget händer. Tack och hej nu är denna bloggen inte intressant längre...
I ett negativt scenario med svag marknad så sänker riksbanken räntan vilket driver upp priserna. I ett positivt scenario går priserna upp av egen kraft.
Från di:
"De turbulenta ekonomiska tiderna gör att marknaden nu tar höjd för Stefan Ingves sänker reporäntan i år. Därefter kan det ta flera år innan Riksbanken höjer på nytt, visar beräkningar som di.se har tagit del av."
http://di.se/Default.aspx?sr=6&tr=291501&rlt=0&pid=242091__ArticlePageProvider&epslanguage=sv
Verkar vara desperata studenter som står för den lilla omsättning som fortfarande existerar. Ser ut som om allt över 38kvm är osäljbart.
Bara som en upplysning till den "BLT" som härjar på detta forum och kallar alla som tror på nedgång för "hyresmupp". Så är jag inte det - bor i obelånad villa i s.k. attraktivt område samt har ett par "millar" på kontot.
06:58
Haaaa. Ingen tror dej, du är en bitter hyresmupp.
10 augusti 2011 06:58
Sjælv bor jag i ett obelånat slott, kør Ferrari och har stor kuk. Så det så!
Heeeeheeeheee!!!
Augustistatistik för Innerstan visar på stigande bostadspriser, med en ökning på 6.28 procent sedan föregående månad, juli vilket ger ett kvadratmeterpris på 61114.
Jevvlar vad ni BLT är sketarädda nu, inte en enda bostad går att sälja, nu brakar det neråt, den som inte fattar det är ett utvecklingsstört, efterblivet missfoster.
Heeeee heee !! Blir ingen räntehöjning i Sverige heller!!
Norges Bank lämnade styrräntorna oförändrade på onsdagen, rapporterar nyhetsbyrån TDN Finans. Folioräntan ligger därmed kvar på 2,25 procent.
Enligt TDN Finans enkät bland 14 analytiker räknade elva med en räntehöjning med 25 punkter, till 2,50 procent, medan tre spådde en oförändrad ränta.
Om dom lämnar oförändrad ränta och inte inför amorteringskrav eller tar bort ränteavdrag eller höjer kontantinsatsen kommer typ 90% av Sveriges befolkning sitta på miljonlån om 10 år...
Jag har en Princess 54 och en Porsche med Turbo. Jag har alltså inget behov av att framhäva mig på internet och kompensera för svag tillväxt i de manliga regionerna eller för svag tillväxt överlag.
Att äga en andel i en BRF med låg belåning är superbt, att göra dito i en BRF med hög belåning och hög personlig skuldsättning har inga fördelar. Det enda du i det fallet äger är skuld i form av amortering och ränta och eventuellt i form av en vinst. Priset du betalar för detta är bara 40% av all din framtida inkomst, värdet på detta för din bankmän - ovärderligt.
Antal avslut som används är för litet för att dra några slutsatser om höga eller låga priser. Däremot så börjar bolånetaket få effekt och en global avmattning av konjunkturen innebär främst två saker.
1) Liten sannolikhet för ett 5:e jobbskatteavdrag.
2) Hög inflation och sänkta reallöner.
Dessa två faktorer i samspel med höjt kapitalkrav innebär att marknaden för bostäder i nuläget är i en fallande trend. En trend som kan hålla i sig 3-5 år och som i praktiken innebär att din förmåga att betala av din skuld minskar samtidigt som andras förmåga att uppnå samma skuldnivåer minskar eller begränsas till befintliga BRF innehavare.
Varav det sista innebär att det inte finns några nya köpare och att omsättningen av lägenheter i nuläget bara kan göras av människor som redan äger sin bostad.
Det är högst tänkbart att utredningar som görs om 10 år kommer att visa att den svenska tigerekonomin som bygger på ökad personlig skuldsättning är en total katastrof.
Riksbanken saknar möjlighet att driva kapital från säkra Risk off tillgångar till Risk on tillgångar, varav inget nytt kapital kommer att strömma från obligationer/stadspapper till bostäder.
En ökad medvetenhet bland fondsparare innebär att dessa i större utsträckning än tidigare väljer korta räntefonder som inte investerar i bostadsobligationer.
Fallande reallöner innebär dessutom att kostnaden för att bygga nytt minskar och därmed så korrigeras den befintliga prisnivån neråt.
Nettoinflyttning i Storstadsregionerna kan tänkas minska och om denna i huvudsak utgörs av potentiella FAS 3 kandidater med skrämmande låg kreditvärdighet så tillkommer inga nya köpare, däremot så ökar kostnaden för underhåll. Detta driver på inflationen och medför att din reallön minskar ännu mer.
Kommande behov för högt skuldsätta länder att depreciera valutor innebär pengatryckande utan motsvarighet i historien och ett Kina utan planer på att låta sin valuta vara helt flytande innebär högre inflation. Detta innebär att Riksbanken kommer att höja reporäntan den 6:e september och publicera ett prydligt räntebeslut dagen därpå.
Om de mot all förmodan inte höjer reporäntan så är det dags att överge ett av många sjunkande skuldskepp.
Du ljuger din mupp!!!
16:18
du är ett utvecklingsstört, efterblivet missfoster.
Er sakliga argumentation och ert sätt att visa att ni verkligen menar allvar med inte bara ett, utan tre utropstecken och användningen av synonymer efter varandra har fått mig att omvärdera fundamentala och tänka om och vet ni vad pojkspolingar?
Ni har förstås helt rätt, vi struntar i värdkonjunkturen, skuldkriser och medföljande förtroendekriser.
10 augusti 2011 18:27
Trots din Princess och Porsche med turbo tycks marknaden inte lyssna på dig. Handlarna tokköper svenska bostadsobligationer och inte bara de korta. Att binda räntan hos en av storbankerna på 10 år kostar idag 4% för en bostadsägare med hyfsat god ekonomi. Nästa vecka lär det vara än billigare. Skulle du mot förmodan få rätt om bostadspriserna är vi säkerligen flera som traskar till banken och köper oss ett par fastigheter med maximal belåning till löjligt låg ränta.
vad är en Princess
Marknaden har en egen vilja och ovan är vad jag tror, det är högst tänkbart att marknaden gör något helt annat vilket ingen säkert kan säga.
Bostadsobligationer ges ut av ett fåtal aktörer, innehav av egna bostadsobligationer får inte belånas hos Riksbanken vilket innehav av andra bankers/bolåneinstitut bostadsobligationer får göras, detta medför att ägarstrukturen av bostadsobligationer delvis är som två händer som korsas med handflatan mot varandra. Där händernas fem fingrar motsvaras av de fem stora aktörerna på marknaden.
Jag bör tillägga att jag inte vill se fallande bostadspriser eftersom det skulle medföra en ogynnsam ökning av den svenska statsskulden men att många olika aspekter i nuläget talar för detta scenario.
Re 10 augusti 2011 08:23
Varför skulle ingen tro mig? Det finns faktiskt skuldfria människor som dessutom har en slant på banken. Även om dessa kanske inte ingår i din bekantskapskrets.
Haha, ni hyrestorskar är som vanligt pinsamma. Lägenheter är fortfarande en bristvara, och alla som inte köpte under våren/sommaren kommer nu rusa in på marknaden i höst. priserna upp över 60k nu, och kommer antagligen gå vidare mot 70k innan vintern. RB kommer hålla räntan oförändrad nu i flera års tid, lyssnade ni inte på Bernanke i veckan? Ingen kan höja räntorna i nuvarande klimat.
Spreaden för bostadsobligationer har sjunkit kraftigt och räntorna sänks av bolåneinstituten.
http://di.se/Artiklar/2011/8/11/242288/SBAB-storsanker/
Går vi mot 1% ränta igen?
Ni som trott på höjda räntor får nog tänka om...
http://di.se/Default.aspx?sr=6&tr=291598&rlt=0&pid=242299__ArticlePageProvider&epslanguage=sv
"Investerarnas flykt från risk till trygga svenska statsobligationer har pressat ner räntorna till aldrig tidigare skådade nivåer. Räntan på obligationer med tio års löptid har inte varit så låg på 93 år."
Flickor lyssna på mig
Jag är anonym i ett kommentarssfält
med dyslexxi och mindervärdeskomplex
som kommenterar mig själv
men har läst på komvux
att 90 talet var en bra tid och aldrig kommker upprepas
Att de korta räntorna är högre än de långa räntorna är en styggelse och indikerar att något är fundamentalt fel, att investerarna inte kräver en högre premie för att låna ut kapital under 10 år. I nuläget kräver de en högre premie för att långa ut kapital på kort sikt, 1-2 år..
En skuldkris som följs av en förtroendekris bland banker så fort någon större bank blir involvent, läs Bank of America. Kika på TED-spreaden som ännu inte har börjat öka.
Vi är i en värre sits nu än under finanskrisen 2008 och vi är bara i början av vad som komma skall, öppna ögonen och läs Financial Times eller dylikt. DI är tröttsamt och många artiklar där är felaktiga eller direkt reklam för olika aktörer.
Priserna går alltid upp på sikt är tesen.
S.Strasburg
Efter 40 år av solsken kommer regn ;)
Re 11 augusti 2011 19:24:
Nej det är inget konstigt att de korta räntorna är högre än de långa, det visar bara att marknaden tror att räntorna kommer att sänkas rätt mycket.
Det är därför alltså lönsamt att låna ut pengar bundet under lång tid trots att den räntan är lägre än man kan få på ett kort lån.
Priserna kommer gå upp 10 % per år långsiktigt. Så är det bara.
Visserligen betyder det att en normal löntagare som idag får lägga ca 1/3 av sin nettolön på ett normalt boende, om tio år kommer få lägga hälften och om 20 år hela nettolönen på sitt boende (väldigt grovt räknat med 3 % löneökning).
Men va f-n, det kostar att ligga på topp, vi får väl tränga ihop oss. Det är ju inte så många generationer sedan man bodde 10 pers i en etta i Stockholm (läs Mina drömmars stad).
På lång sikt kommer priserna följa inflationen.
Re 12 augusti 2011 11:34:
Nej det antagandet finns det inget stöd för i vare sig ekonomiska teorier eller i historien.
Räntorna rasar
http://di.se/Artiklar/2011/8/12/242404/Fler-storbanker-sanker-rantor/
"På torsdagen sänkte SBAB räntorna på lån med längre bindningstid. SEB var först att hänga på och aviserade sina sänkningar på fredagsmorgonen. Nu följer även Swedbank och Nordea efter. "
http://di.se/Default.aspx?sr=6&tr=291649&rlt=0&pid=242404__ArticlePageProvider&epslanguage=sv
Härligt, då kan vi fortsätta lånefesten och skuldsätta alla svenskar. Det bästa är ju om alla svenskar sitter på maxlån och Sverige har världens högsta fastighetspriser, Stockholm är ju trots allt världens metropol. Detta känns riktigt bra för Sveriges framtid.
Re: 12 augusti 2011 20:15
Javisst är det "underbart" - pensionsutgifterna kommer att minska för staten och BNP att öka - ingen kommer att ha råd att sluta arbeta vid 65 - lånen försvinner inte på pensionsdagen. Man håller på att skapa ett land av "låneslavar" - Staten Sverige går mot strålande tider (OBS ironi!).
Re: 13 augusti 2011 08:24
Du missar att den totala bokostnaden inte är speciellt hög i innerstan. Tar man dessutom med ökade reskostnader om man bor utanför stan så blir totalresultatet ofta att det är billigare att bo i stan. En bil utgör en betydande del av bokostnaden.
var e vecka 32?.. Kom igen nu :)
Gissar 10 avslut...
Jag gissar på att räntorna kommer att höjas nästa vecka.
Skicka en kommentar