söndag 13 juni 2010

Vecka 23

Genomsnittspris vecka 23: 55 200 kr / kvm.


13 kommentarer:

Anonym sa...

55.200 ??? det var ju snittet sommaren 2006 också, stillastående priser i 4 år nu, snart smäller det, prisuppgångar på ca 30% från dagens nivå är att vänta.

Anonym sa...

dream on. 2006 var det för högt också i förhållande till reallöneutveklingen. Crash på g mannen.

Anonym sa...

När hög.konj. är tillbaka glömmer alla denna skakiga period, då är det viktigast att hitta bostad i de stora städerna, man tänker att man alltid kommer ha jobb och att lönen ökar. Det sätter fart på priserna. Om dessutom alliansen får fortsatt förtroende blir det nog ett lättnadsrally.

P sa...

I snitt har småhuspriserna gått upp 39% senaste 5 åren, 105% senaste 10 åren och 174% senaste 20 åren, enligt SCB. Lönerna har inte alls hängt med den utvecklingen, så nånstans saknas pengar. Svaret hittills är att låneräntan under dessa 20 år gått i motsatt riktning, därför har vi kunnat hålla samma räntekostnader över 20 år medan vi ökat våra skulder. Idag krävs 1-2% ränta till slutkund... så när den festen tar slut så kommer bostadspriserna gå motsatt riktning.

Anonym sa...

dubblad nettolön på 10 år, tredubblad på 20 år, vad är konstigt?? stämmer bra på snittlön sthlm innerstad, enligt scb.

Anonym sa...

p ?
Småhuspriser ??

Lasse Kongos Bostadstracker

Följer prisutvecklingen på bostadsrätter i Stockholms innerstad

Anonym sa...

Vem fan vill bo i Stockholm ? Kaffelate-fjantar.

Anonym sa...

Alla vill. Du med.

Anonym sa...

Troligen du som skrev 23:07, varför har du hittat hit annars?

Anonym sa...

12.27 - Helt rätt, bra analys.

Anonym sa...

12.27 har helt rätt.

Anonym sa...

SBAB: Ingen fara för fallande bopriser
Uppdaterad 2010-06-16 09:33

Anonym sa...

Det tycks som att Riksbankens aviserade räntehöjningar börjar få viss effekt även om dagens bopriser från Mäklarstatisstik är lite svår att tolka. I Stockholms innerstad sjönk bostadsrättpriserna för andra månaden i rad i maj och även i Göteborg sjönk priserna i maj. Däremot steg bostadsrättspriserna med 2 procent i riket som helhet så det går knappast att tala om något ny trend på bostadsmarknaden i stort. Tvärtom får vi nog se fortsatt stigande bopriser under några månader framöver.

Mer intressant blir att se vad som sker i höst när Riksbanken troligen genomfört de första räntehöjningarna samtidigt som Finansinspektionen infört regeln om max 85 procents belåningsgrad. Men inte ens då tror jag på några stora prisrörelser utan snarare en stabilisering av prisläget. Jag håller det inte för osannolikt att ett antal bostadsrättsinnehavare passar på att sälja innan räntehöjningar och nya regleringar och att det för närvarande driver upp utbudet och att priserna skulle ha stigit även i storstadsregionerna utan detta extra tillskott. För att vi ska få se ett mer substantiellt boprisfall under hösten krävs nog en ganska dramatisk försämring av konjunkturläget eller att Riksbanken dammar på med räntehöjningar i en betydligt snabbare takt än planerat.

Skicka en kommentar