måndag 16 augusti 2010

Vecka 32

Genomsnittspris vecka 32: 57 700 kr / kvm. Första veckan med mer normal omsättning efter sommaruppehållet.


28 kommentarer:

Anonym sa...

oooooh vilket rally!!!

Anonym sa...

ohållbert

Anonym sa...

Ser starkt ut. Uppgången håller i sig. Bra köpläge

Anonym sa...

vecka 31 då?? det blir väl fel på statten om man hoppar över veckor ?

Anonym sa...

ja v 31 var är den? du får ju bra reklampengar så jobba för dem.

Anonym sa...

v33 kommer garanterat visa 60.000, jag säger bara - vad var det jag sa???!!!!

Anonym sa...

känns rätt bra nu, med nyprod. 2:an jag bokade för 1 år sen, ligger ca 500 K plus just nu, och vid inflytt om 1 år, lär jag ligga 1 mille plus!!!

Anonym sa...

16.35 ? Tror du priserna ska gå upp ?? Vad tror ni andra om i höst o nästa år?? omröstning??
Bod

Anonym sa...

Jag har länge analyserat börsen och har haft mycket god känsla där och har även varit inne i bo-marknaden i 15 år. Jag var tidigare inställd på en nedgång under hösten men nu har jag börjat svänga.

Det känns som det finns ett stort underliggande sug som driver priserna vidare uppåt. De räntehöjningarna vi har sett från bankerna har varit klart större än riksbankens höjning, dvs. klart överdriven. Räntorna internationellt och i Sverige ser ut att stanna på låga nivåer under överskådlig tid. Ekonomin i Sverige visar beundransvärd styrka och även om vänstern vinner valet kommer det att ta tid innan de hinner förstöra det. Min slutsats är alltså att priserna kommer gå vidare uppåt, inte minst när de som idag tror på fall under hösten märker att det uteblir.

Anonym sa...

21.31
aha, tack för analys, vad tror du uppgång i procent, innerstan, 6 mån, 12 mån, 18 mån ??
Bod

Anonym sa...

Det vågar jag inte svara på men det faktum att så många tror på fallande priser talar mest för det motsatta enligt min erfarenhet. Det är något som långsiktigt kan driva priserna uppåt.

Ett gott råd är att inte vara så tvärsäker när det gäller prisutveckling (gäller både aktier och bostäder), var ödmjuk. Ett annat gott råd är att inte låta din vilja påverka din tro. Det är mycket vanligt att folk som vill att priserna går åt ett visst håll ofta söker argument för det och blundar för argugument som talar för motsatsen. Det är svårt att undvika men helt nödvändigt att lära sig om man vill bli bra på att bedömma prisutveckling.

Ignorera därför alla som uttalar sig tvärsäkert för de är aldrig objektiva, de drivs istället av sin vilja.

Anonym sa...

tack för dom kloka orden
Bod

Anonym sa...

Ett litet rally tack vare de som försöker "bränna" sina lånelöften innan 1:a oktober?

Att mäklarna och marknaden (dvs vi som redan sitter på våra bostadsrätter) hoppas på stigande priser får anses självklart; vi är ju knappast objektiva.

Anonym sa...

01.30
vad snackar du för goja?? 85% har i princip gällt ända sen beslutet kom, och hos de flesta långt innan dess också, så du kan glömma att det blir nåt prisfall efter 1a okt., och förövrigt - självklart hoppas man på fallande priser om man vill byta upp sej.

Anonym sa...

Det kommer RAAASSA. Ni är så rädda att loosa allt att ni inte ser det.

Anonym sa...

Ignorera därför alla som uttalar sig tvärsäkert för de är aldrig objektiva, de drivs istället av sin vilja.

Anonym sa...

öh, vilket babbel.

vi bor i sthlm och där är det en speciell situation. Det kommer sjunka till 45000/kvm. Det är bara att göra matematiken själv. Hur svårt kan det vara att förstå.

/White Trash

Anonym sa...

Detta måste vara svensk ekonomisk historias värsta uppbyggda bubbla...

Jag frågar mig...varför tror alla att bostadspriser kan fortsätta upp till himmelen, När USA för snart två år sedan fick känna av suprimelånseffekter och annat så regerade inte Sverige nämnvärt. Men tro mig, vågen kommer snart hit. Läget var prekärt redan innan nollräntorna. När bubblan snart spricker så blir det en ekonomsik slakt utan dess like.

Lilla Sverige, jmf i storlek med andra länder, måste sitta på världens största bubbla. När jag tänker på hur den kommer att brisera så får jag den tyska zeppelinaren Hindeburg på min näthinna. Briseringen var omedelbar och fallet rakt ned i botten.
Anton Birnbaum

Anonym sa...

Nån som minns händelsen 1937, och får den tyska zeppelinaren Hindeburg på sin näthinna, vid tanken på bubblor, är idag en bit över 90 år, så med alla respekt farbrorn, vi önskar inte få bli delgivna din åsikt om bostadsmarknaden i Sthlm innerstad.

Anonym sa...

20.01 Haaaaha, ganska rolig kommentar faktiskt.

21.53 jag gissar 2010 +8%, 2011 +11% (vad en del inte tänker på är att priserna i princip varit stillastående i över 3 år nu)

Anonym sa...

Vad en del inte tänker på är sin egen ekonomi skulle jag istället säg!
Ner ska det fort nu. Nu börjar fast pris dyka upp i Vasastan igen. Känns det igen innnan räntan chocksänktes kanske???

Anonym sa...

18.54 Sin egen ekonomi? du menar det faktum att alla med jobb (de flesta i innerstan) har fått flera tusen spänn mera i plånboken, och flera tusen spänn i sänkta räntekostnader?? Jaaa fy bubblan vad det kommer o rasa snabbt nu, folk lägger ju hutlösa 15% av nettolönen på boendekostnader.

Anonym sa...

Du har fel. Min kaffesump är bättre en din. så är det bara.

Anonym sa...

bra argumenterat, du är en skärpt kille ser jag.... du har "alla" indianer i kanoten så att säga..

Anonym sa...

Går inte att få en etta i centrala sthlm eller närförort för under 1,5 - 2 milj. Och då snackar vi 30 kvm

Anonym sa...

"Alla" vill bo innanför tullarna och det byggs ju inte speciellt mkt där. Dessutom finns det ju en relativt stor nettoinflytt till stockholm. Jämförelsen med Usa är inte helt relevant, då det dels fanns ett överskott på bostäder, dels fanns ett system där man kunde låna 100% av bostadens värde och dessutom bli kvitt lånet genom att lämna tillbaka nyckeln till banken.
Detta säger ju iof inte att det inte finns någon bubbla i stockholm, det får tiden utvisa.
Så länge folk har råd att betala räntan tror jag inte att vi kommer att få se någon stor nedgång, om priserna går ned väljer nog folk hellre att bo kvar, alt hyra ut i andra hand tills marknaden vänder.

Anonym sa...

Svårt o sätta ett pris på trygghet, man betalar hur mycket som helst för att bo i ett tryggt område med likasinnade. Hellre en minitvåa i innerstan för 3 millar än stora fyran i Alby för 2-barnsfamiljen. Gated communities är nästa steg för sverige.

Anonym sa...

Så sant 11:54, när man kan låna 100% och bli kvitt lånet genom att lämna nyckeln till banken innebär det ingen risk att låna till bostad. Utan risk drivs givetvis priserna upp mycket mer och därmed är en bolånekris mycket större för bankerna. När de reglerna ändras störtdyker priserna. Helt naturligt men den situationen existerar inte i Sverige.

Skicka en kommentar