måndag 13 september 2010

Vecka 36

Genomsnittspris vecka 36: 58 200 kr / kvm.


30 kommentarer:

Anonym sa...

lite lågt men det får väl duga.

Anonym sa...

Verkar var snittstorleken som gått upp lite igen.

Anonym sa...

Bra läge att köpa nu. Kommer stiga kraftigt under hösten

Anonym sa...

Absolut, snittpris kommer o vara över 65.000 innan jul.

Anonym sa...

Jag tror på 75.000 kr. Halleluja!

Anonym sa...

jävla oseriösa fjant

Anonym sa...

Varje rekyl är ett köpläge

Anonym sa...

När valet är överstökat och Reinfeldt/Borg rider in på sina vita springare, då stiger priserna.

Anonym sa...

Om skuldkvoten är 200% och räntan 2% så är räntekostnaden 4% av disponibel inkomst.
Boendekostnaden brukar sägas utgöra 30 % av disponibel inkomst.

Marknadshyrorna ger stöd till höga bostadspriser-ännu högre!

Anonym sa...

Men herrgud vilken bubbla, jag tror int på nåt rally snarare ras på minst 70%, jag bor i Boden o ska flytta till Fjollträsk snart pga att alla brudar flyttar ju dit, o vill max betala 500.000 för en 2:a på stureplan.

Anonym sa...

*Garv* 22:03 :-)

Ensamt där uppe? Du får kela lite med grabbarna istället så länge?

gustav sa...

Skuldkvoten är knappast så låg som 200% för särskilt många av de som köper bostäder i Stockholm.

En liten etta kostar runt 2 miljoner. Med en normaliserad ränta på 5%, kontantinsats på 10% och en avgift på 18000/år blir boendekostnaden runt 9000/månad.

Vilka är då målgruppen för små ettor? Unga i början av karriären och studerande. Det är ganska enkelt att förstå att uppsidan är begränsad för bostadspriserna i stockholm.

Anonym sa...

Bara socialistdrägg som bor i hyresrätt. Vi andra lutar oss tillbaka och tjänar pengar samtidigt som vi rullar våra tummar.

Anonym sa...

Jag är socialistdrägg men jag bor i bostadsrätt ändå.

Anonym sa...

gustav, dagens 18-22-åringar har rika curlingföräldrar i 48-60 års-åldern som gärna köper ettor i city åt sina kära barn, finns stor uppsida ännu ....

Anonym sa...

Målgruppen för små ettor?? Ehhh?? De flesta singlar i åldern 25-75 i Sthlm city bor i ettor om ca 35m2. Ganska stor målgrupp skulle jag säga.

Anonym sa...

Ähhh, ta er i arslet jädra Fjollträsk-fjantar, snart rasar priserna på era råtthål, då ska jag fynda.
/Boden-tuffing

Anonym sa...

Gustav, du glömde ränteavdraget, det kostar 6.750kr per månad i ditt exempel, att bo i en etta i sthlm city, ganska billigt, och inte heller ditt förslag på 9.000kr är speciellt hutlöst dyrt. Vid 5% ränta 24% eller 32% av genomsnittsnettolönen i city till boendekostnad?? whats the problem???
Dessutom kommer inte snitträntan över de närmaste 5 eller 10 åren att vara i närheten av 5%, snarare kanske 3%, således är fortsatt stigande priser självklart.

gustav sa...

Well. Jag bor inte i Sverige och kan inte uttala mig om malgruppen. Fran mitt perspektiv skulle det kannas markligt att som 30+ tranga in sig i en liten etta om trettio kvm. Att gissa framtida rantenivaer kanns ocksa lite konstigt. Riksbanken menar att en styrranta pa 4% ar att se som normal vilket torde ge en bolaneranta pa runt 5%. Vad som ar en "rimlig" boendekostnad i forhallande till disponibel inkomst ar saklart individuellt men bankerna brukar (brukade?) val mena att 30% ar acceptabelt.
Med en manatligkostnad pa 6750 kravs saledes en disponibel inkomst pa 22500 vilket borde innebara en inkomst pa runt 32000 fore skatt. Samtidigt rekommenderar sveriges ingenjorer en ingangslon pa 28700 for nyutexaminerade civilingenjorer, vilka torde vara den i snitt hogst avlonade i gruppen unga vuxna med arbete.
Visst kan man havda att foraldrar hjalper sina barn. Problemet ar val att de flesta foraldrars formogenhet ligger och ar skapad i boendet. De kan hjalpa sina barn genom att belana sitt eget boende och *det* later som en rejal bubbelvarning i mina ogon. Men visst, att forutsaga nar bubblor spricker ar omojligt. Det kan ske imorgon vid dessa nivaer eller om 10 ar fran betydligt hogre nivaer. Time will tell.

Anonym sa...

Bor inte i Sthlm innerstad, inte ens i Sverige, men sitter här o skriver besserwisser-uttalanden om bostadsmarknaden i Sthlm innerstad?? patetiskt Gustaf !!!

Anonym sa...

Prisrally i hela riket just nu:
http://di.se/Artiklar/2010/9/15/214916/Stabilt-pa-bostadsmarknaden/

Anonym sa...

gustav blev tyst nu tydligen, totalt bortsnackad o satt på plats!! hehehe!!

Anonym sa...

Villapriserna stiger
http://di.se/Artiklar/2010/9/16/215036/SCB-SMAHUSPRISER-2-JUNI-AUGUSTI-JMF-MARS-MAJ/

Anonym sa...

Hur mycket amorterar ni i snitt. Funderar på att låna 3 mille och banken sa att jag inte behövde amortera (vilket jag gärna hoppar över)

Anonym sa...

Jag har lån på strax över 2 msek och amorterar 5k per månad. Frivilligt från min sida. Känns bra.

Anonym sa...

Amorterar NOLL, så länge räntan är låg, ganska lätt o placera pengarna till bättre avkastning än dom kostar, i princip riskfritt, när räntan börjar gå upp tar jag nya beslut.

Anonym sa...

Ok, så är det en bred aktiefond jag ska lägga pengarna i så länge , tills det är dags att börja amortera av lånet?

Anonym sa...

njaaaa, en bred aktiefond är inte direkt riskfri, du kan lägga en del där men det mesta av amorteringspengarna bör ligga i för dagen bästa korträntefonden tex Spiltan Räntefond, se deras innehav o bedöm risken själv.

Anonym sa...

Spiltan har gett mej 1,55% och jag ar betalat 1,05% i låneränta senaste året, enkla 10 lakan.

Anonym sa...

Varför betala av på lånet? Behövs ju inte.

Skicka en kommentar