söndag 8 april 2012

Vecka 14, 2012

Genomsnittspris vecka 14: 58 200 kr / kvm.

60 kommentarer:

Anonym sa...

Haaa haaa, där fick ni så ni teg va, ras igen denna gången, hahaha era efterblivna amöbahjärnor i överbelånade ettor på gångavstånd.

Anonym sa...

Haaa haaa, där fick ni så ni teg va, inget ras nu heller, hahaha era efterblivna amöbahjärnor i hyresettor på pendelavstånd.

Anonym sa...

Schabbiga ettor i sthlm är inte lika lätta att kränga längre, svårt att få igång budgivningar på flera nödbostäder, men så klart inget större prisfall då innehavare av överprissatta bostäder varken vill eller har råd att ta en förlust.Och dessutom har dom flesta ingenstans att flytta vilket gör att omsättningen kommer förbli låg i innerstad såväl som förort.

Anonym sa...

Inte kul för mäklarna. Halverad lön för dubbla arbetsinsatsen. Hur står dom ut med att ha visning på visning utan att tjäna något? De kommer att kräva rimligare priser av säljarna för att få någon lön alls.

Anonym sa...

Omsättningen är inte låg... Läs mars-tråden.

Anonym sa...

Om det är så att lasses statistik bygger på budgivningar betyder det rimligen att det endast är de "hetaste" objekten som syns nuförtiden? Då betyder statistiken något helt annat än den gjorde före acceptpristiden, omöjligt att jämföra.

Anonym sa...

På sikt går priserna alltid uppåt

Anonym sa...

På sikt går alltid priserna neråt.

Anonym sa...

På sikt går priserna alltid sidledes.

På lång sikt rör sig priserna alltid antingen upp, ner eller står stilla. Eller så gör de det inte.

/Helgarderad

Anonym sa...

Re 14:58

Det har fastslagits flera gånger här tidigare att Lasses statistik bara baseras på de sämsta objekten eftersom det bara är de som säljs i en trög marknad, därför ligger medelpriset under den riktiga prisnivån. Fattar tom en 5-åring.

Anonym sa...

14:58: Nej, det är bara de objekt som har för låga acceptpriser som redovisas... Säger inget om kvaliten...

Anonym sa...

Nu har någon tänkt så det knakar härinne.
Har det inte blivit kortslutning tro :)
Visst luktar det lite bränt ändå.

Nä, visst, i en trög marknad säljer de sämsta objekten som smör, alla fullkomligt kastar sig över dom. De uslaste försäljningarna är det enda som redovisas och alla toppnoteringar blir ytterst ytterst hemliga :)
Med denna fantastiska insikt måste vi väl alla förstå att 100 k m2 passerats för länge länge sedan. :)

Anonym sa...

01:36: Dagens marknad är inte trög (se mars-tråden, omsättningen är i nivå med eller högre än de senaste 5 åren för början av 2012). Ingen har heller (annat än i trolling-syfte) påstått att det är bara de sämsta som redovisas.

/01:27

Anonym sa...

Uppåt-trenden på hempris har brutits.

Anonym sa...

här kan man se lite budgivningar:

http://www.brspec.se/

Anonym sa...

Tidigare hyresområden i förorter sthlm som nu är brf är mycket svårt att flytta ifrån (sälja) kan ta en månad att sälja det kan ochså ta 12 mån, oftas det senare eller längre tid, beroende på om man har tur eller otur. Udda villor verkar ochså svårsålt tex 250 m2 med dålig standard eller tidigare lättsålda premium objekt.

Anonym sa...

Jevvla Ni66ers!

Anonym sa...

KOM IGEN nu svensk Fastighetsförmedling samt kollegor, fram med nya bluffbud och blanda och ge till nya bullvaner, ONE GEAR UP, nu kör vi så det ryker... eller har ni kommit till vägens Ände.

Anonym sa...

11 april 2012 14:15
Däremot är ursprungliga bostadsrätter i förorterna mycket lättsålda jämfört med innerstaden i nuläget.

Anonym sa...

HA, HA. Snart får Borg samt Reinfelt äta upp att dom ej införde lagstiftning gällande privatbostadsköp. Det är härligt när allt rullar på med bluffbud och bullvaner, det är inte lika roligt när det går åt andra hållet, då minskar intäkterna till statskassan. Bostadpriser ner 20% och konsumtionen minskar stort. Aktiemarknaden ner 20% knappt märkbart på konsumtionen. Ännu är inte personer med vinster på bomarknaden rädda att förlora sin vinst, när dom börjar bli det kommer ännu mer bostäder ut på marknaden(man säljer ev. övernattningsbostad, extrabostad och fritidsbostad) och då kommer den riktiga nedgången.

Anonym sa...

18:18: Om man har en "övernattningsbostad, extrabostad och fritidsbostad" så ser man säkerligen på innehavet mer långsiktigt än på månads-, vecko-, eller ens 12 månaders-förändringar... Väldigt, väldigt få kommer vara oroliga att de ska förlora pengar på flera års sikt.

Anonym sa...

Enligt artikel i DI vill regeringen nu krascha bostadsmarknaden genom friare uthyrning av bostadsrätter. Det skulle otvivelaktigt spä på bubblan, genom spekulation för uthyrning, och, i förlängningen, ofrånkommligen leda till bostadskrasch.
Oansvarig regering som inte kommer få min röst i nästa val.

Anonym sa...

13:16: Å andra sidan skulle det öppna upp för att det blir enklare att få tag på en bostad att hyra, vilket minskar behovet av att köpa och motverkar prisökningar.

Förhoppningsvis blir det väl något villkor att man inte får hyra ut omedelbart efter köp, utan först efter de 2 åren som måste finnas mellan varje 5-årsperiod också, vilket gör att man i praktiken inte kan köpa enbart i syfte att hyra ut.

Anonym sa...

Grymt bra att man själv får bestämma över uthyrningen. Slippa alla surgubbar/kärringar i styrelsen som kan säga nej för att dom är avundsjuka. Står också i förslaget att 5% i extra avgift skall gå till föreningen som kompensation för att andrahandshyresgästen inte deltar i föreningsarbetet. Genomtänkt och bra, men regeringen får ändå inte min röst i nästa val. Tror inte någon annan regering lär ändra på detta mkt bra förslag.

Anonym sa...

12 april 2012 13:16
12 april 2012 13:24

Det skulle ju kunna kombineras med amorteringskrav. Det skulle ge uthyraren en månadsutgift, men ingen kostnad, som han måste ut med själv. Det skulle motverka lån till bostadsspekulation och därmed den efterföljande kraschen.

Anonym sa...

5% på vad?

Anonym sa...

5% på avgiften till föreningen.

Anonym sa...

Hur skall kapitalkostnaden, som man skulle få ta ut utöver avgiften, beräknas?
Motsvarande stibor + några tiondels procent på bedömt momentant marknadsvärde?
Är hyran man får ta ut reglerad på något sätt måste den ju bli lika för 2 exakt likvärdiga lägenheter även om det skiljer 100 procentenheter i belåningsgrad på dessa.

Anonym sa...

Läste just på DI att den långa kortsiktiga trenden (dvs storleksordningen 5 år) är ner för bostadspriserna. Då kanske det inte är något större problem på bostadsmarknaden just nu trots allt?

Anonym sa...

16.40
Är du totalt blåst eller?

Anonym sa...

16:45 det är nog tyvärr du som är totalt blåst, en uppblåst BLT-torsk kanske?
Ur di-artikeln:
Det är inte entydigt hur effekten på bostadspriserna blir", säger Bengt Hansson, Enligt Hansson befinner sig priserna på den svenska bostadsmarknaden sedan något år i en nedåtgående trend, som väntas hålla i sig 4-5 år till.analytiker på Bostadskreditnämnden.
"Det kommer variera från månad till månad, men tendensen är långsiktigt nedåt. Vi är i början av anpassningen, men det ska väl ned ytterligare 15-20 procent innan vi är hemma", säger han.

Kalla fiskar för BLT-torskarna som redan lever på marginalen!

Anonym sa...

Det är Bengt Hanssons jobb att varna för risker på bostadsmarknaden, så vad han "tror" kan man nog ta med en nypa salt. Det skulle vara tjänstefel av honom att säga att han tror att priserna kommer stiga, oavsett vad han egentligen tror.

Anonym sa...

Bengt Hansson och BKN är ett stort jävla skämt. Den som lyssnar på honom är en jubelidiot.

Anonym sa...

Jag vägrar betala skattepengar till krystat påhittade statliga departement, BKN är en avstjälpningsplats för statligt anställda som inte platsar!!!! nån annanstans. Den som tror denna Bengt Hansson har någon so helst kompetens att bedöma bostadspriser är tamejfan äckligt efterbliven.

Anonym sa...

Sthlm innerstad upp 15% innan årsskiftet tack vare alliansens förslag om uthyrning till marknadsmässiga villkor. Tack för att vi äntligen slipper den sista kommunistiska styrningen, 60-talet Hejdå.

Anonym sa...

Föregående 2 inlägg måste vara arga 80 talister.
Och till 16:36, kommunistiska styrning eller inte. Kommunistisk arkitektur kommer du ändå inte ifrån. Finns lite överallt i stockholm, och ingen lär riva den. Det finns inga pengar till det. I övrigt påminner stockholm mycket om baltländerna och där är dom ochså kapitalister idag.

Anonym sa...

Vem fan bryr sig om kommunistisk arkitektur din idiot?

Anonym sa...

Hej alls goda lasse kongoiter!

Ville bara berätta att jag är inne på banan igen.
Köpte en trea i Stockholms i berstad 2003 för 2100000 som jag sedan såldei höstas för 4600000. Efter detta avvaktade vi i en hyresrätt i ett havår för att idag återigen kliva in på banan igenmrd ett köp av en fyra för 4800000, och lika synd som jag kände 2003 för den som vel ned sig kände jag idag.

Ses om10 år

P

Anonym sa...

Ledsen att det är så svårtt att få till det med stavningen på sajten, men ska jag lämna det hela vill jag göra det utan en massa strul .

Som sagt fega inte utan kör på, det är alltid lika hett mellan tullarna!

P

Anonym sa...

16:36
Håller med. Förslaget innebär ännu mindre incitament att sälja om man inte får ut önskat pris. Man hyr ut istället och väntar. Vissa kan också tänkas köpa fler lägenheter för att spekulera. Det var ju sådana mekanismer som ligger bakom dagens situation i Köpenhamn. Det här förslaget kan alltså lägga grunden för en allvarligare bubbla nästa gång vi får finanskris. (för det är väl det enda man kan vara säker på - att det kommer fler kriser)

Anonym sa...

I en stigande marknad är det klockrent om man får hyra ut, men då är det i regel enkelt och sälja.
Hyr man ut då kan man både få en liten vinst varje månad efter kostnaderna blivit dragna.
Man kan sedan även värdeökningen med sig.

Men i en fallande marknad är det busenkelt att göra förlust med dom priser vi har idag.

En lägenhet på 4,5 miljon, som går ner 10 procent över ett år har minskat i värde med 37500 varje månad. Det kan man ju svårligen kräva sin hyresgäst på.

Med detta vill jag säga, hyra ut, det är spekulation det också.

Anonym sa...

I och med nedmonteringen av alla trygghetssystem som alliansen utfört så är nog folk osäkra. Det kan ta 12 mån att få en sjukdom ersättningsberättigad det kan ochså ta 18 mån eller mer. Inte alla i enklare brf områden i förort har mycket likvida pengar. Dom kan bli tvungna att sälja vid en sådan situation kanske med förlust. Eller så går det inte ens att sälja trots prissänkning på flera 100´ tusen kr. Ni som tror brf marknaden är säker får nog omvärdera situationen. Alla kan bli sjuka, först då märker folk att trygghetssystemen är kraftigt reducerade i dagsläget.

Anonym sa...

Lasse, var är veckans stat?

Anonym sa...

GÖR SOM tex. EKLUND NEW YORK, sälj aldrig under begärt pris. Priserna kommer då garanterat ej falla. Om säljare får sålt om 4 mån eller om 2 år spelar ej någon roll, priserna faller då inte vilket är huvudsaken.

Anonym sa...

NU KÖR VI så det ryker, svensk fastighetsförmedling och svensk mäklarestatestik i samarbete: PRISERNA STIGER....

Anonym sa...

"Bopriserna fortsätter att stiga. Göteborg går starkare än Stockholm och Malmö och bostadsrätter stiger mer än villor, visar nya siffror från Valuegard.

'Flera av delindexen ligger nu nära sina högstanivåer någonsin. Index för villor har inte rört sig lika mycket', skriver Valuegard i en kommentar."

http://di.se/Default.aspx?pid=264484__ArticlePageProvider&epslanguage=sv&referrer=http%3A%2F%2Fdi.se%2FArtiklar%2F2012%2F4%2F17%2F264484%2FVALUEGUARD-BORATTSPRISER-17-VILLOR-08-I-MARS%2F%3FArticleView%3DCommentsList


UP we're going UP, UP, UP!

Anonym sa...

Valueguard: 5,7% upp på 3 månader

Bostadsrätter Index 1 månad 3 månader 12 månader
Sverige 178 1,7% 5,7% 1,3%
Stockholm 175 1,8% 5,7% 1,9%

Anonym sa...

Stockholm tangerar maxvärdet på 175 från Februari i fjol. Prisfallet utraderat?

Anonym sa...

Bra. Nu kan ochså Valueguard lura in alla tveksamma med lånelöften på all time high nivåer.

Anonym sa...

Ingen räntesäkning? Spelar ingen roll BRF i innerstad är alltid högavkastande riskfri investering. Nu väntar vi på valuegards och mäklarestatestik om tre månader som givetvis talar för fortsatt uppgång i bopriser.

Anonym sa...

Om ekonomin blir sämre kommer sänkningen, var så säker.

Om ekonomin fortsätter ungerfär som idag lär inte räntan höjas.

Om ekonomin blir mkt bättre lär efterfrågan öka på lägenheter samtidigt som räntan höjs. Ett 2006-scenario.

Anonym sa...

2,5 milj sek i förlust desutom ett antal 100 000 sek i förlust lagfart ser jag just nu en villa ägare göra på 1 och ett halvt års boende i en gedigen traditionell fastighet 10 min från stockholm ciy. Drabbar säkert ingen fattig, men motsvarande % på fattiga brfägare fd. hyrestagare slår nog lite mer omfattande på den starka svenska tigerekonomin.

Anonym sa...

14:41
snickesnack, sluta överdriva din fjant.

Anonym sa...

Man har målat in sig i ett hörn med de kostlat boostade bostadspriserna. Räntan kan därför inte sänkas ytterligare utan att man först vidtar åtgärder för att rädda bostadsmarknaden. Den mest naturliga åtgärden vore att lagstifta om amorteringskrav för bostadslån - något som skulle vara bra för alla Sveriges invånare på lite sikt.
Faktum är att räntan redan är för låg i nuläget för att vara hälsosam för bostadsmarknaden. Som tur är ser i alla fall bankerna till att ha relativt höga räntemarginaler för tillfället.
Att inte regeringen vidtar åtgärder för att minska risken för bostadskraschorsakad lågkonjuktur är oansvarigt och på gränsen till kriminellt.

Anonym sa...

15:44
tycker det verkar som det är din hjärna som har målat in sej i ett hörn...

Anonym sa...

Inga problem med låg ränta om det bara hade funnits normala amorteringskrav, dvs säga att hela lånet ska betalas tillbaka på 30 år.

Anonym sa...

Nu kör vi!!!, HAMMARBYHÖJDEN och BAGARMOSSEN nya toppnoteringar, köp idag och få dubbelt tillbaka när du flyttar om 10 år.

Anonym sa...

NU KÖR VI. EKLUND NEW YORK EXLUSIV 1:a KNIVSÖDER 21 m2, SHABBY CHICK delad tvättstuga 2 portar bort, 2999kr månadsavgift ACCSEPT PRIS / ELLER BULLVAN BUD Accepteras 2 999 999 SWENSKA SAFE HAVEN KRONOR, THE LAND OF no LAW.

Anonym sa...

Nu kör vi!!!, HAMMARBYHÖJDEN och BAGARMOSSEN nya toppnoteringar, köp idag och få hälften tillbaka när du flyttar om 5 år.

Anonym sa...

GO FORE IT: NOTAR, SOLNA 1 rum och kök 3 999 999 sek. NU kör vi SWEDEbank pröjsar. ( tur för sverige att att världen är i en gigantisk kris, därav så är det ingen som noterar den svenska skuldsättningen,) men dom resonerar säkerligen, detta betalar folket i swedala gladeligen, detta har dom gjort förut så dom kommer bistå återigen.

Skicka en kommentar