måndag 14 maj 2012

Vecka 19, 2012

Genomsnittspris vecka 19: 60 300 kr / kvm.

22 kommentarer:

Anonym sa...

Volymerna kommer att försvinna helt nu när folk fattar att grekladskrisen är på allvar.

Anonym sa...

9,4% upp på en vecka, det är över 100% i årstakt!!!

Anonym sa...

Det är för övrigt fortfarande så att den verkliga omsättningen inte är lägre än normalt, det är bara antalet publika budgivningar som minskat sedan acceptprisernas införande... Fortfarnde. Precis som förra veckan. Och veckan innan dess...

Anonym sa...

Generell fråga. Jag letar bostad och har hittat en jag tycker verkar ha ett rimligt pris (hus och inte bostadsrätt)Jag talade med mäklaren i förra veckan och han påstod att de had bud strax över utgångspriset efter två visningar. Säljarna ville ha en visning till eftersom de trodde att de kunde få mer. Det märkliga är att det inte står på hemnet att budgivning startat ännu. Är detta normalt?

Anonym sa...

Re: 14 maj 2012 10:12

Finns budet på mäklarens hemsida? Har sett att Hemnet inte alltid visar att budgivning startat även om det finns bud registrerade på mäklarens sida för objektet.

Ifall det inte finns några bud på mäklarens hemsida kan du ju fråga mäklaren varför han inte lagt ut dem där.

Anonym sa...

mäklaren ljuger om det budet, ocj ja det är normalt.

Anonym sa...

Alla mäklare lägger inte ut bud på hemsidan, och vissa mäklare gör det bara ibland (ibland vill säljaren av någon anledning att buden inte ska synas till exempel)... Det är normalt, och betyder INTE att mäklaren ljuger.

Anonym sa...

Tack för svaren. Kollade just mäklarens hemsida och budet finns inte där heller.

Anonym sa...

Och som sagt, fråga mäklaren om saken istället för en massa anonyma troll på internet.

Anonym sa...

Är mäklaren Ni66er? Isf ljuger han.

Anonym sa...

Stupet närmar sig nu !!

T.o.m Kronofogden säljer lägenheter på Hemnet nu !

Anonym sa...

12.04
så det ser du som ett tecken på att stupet. ärmar sig ? din obildade trailertrash!

Anonym sa...

Jag känner en på kronofogden, de brukar ha gruppsex på arbetstid...

Anonym sa...

Whats wrong with this picture? Få avslut till höga priser. Vad betyder detta då? Jo, säljarna är många men köparna få. Den oundvikliga utvecklingen är att köparna till slut inser att de är relativt ensamma och alltså inte behöver hosta upp med de pengar som säljarna begär. Precis som med andra (funktionella) marknader som styrs av tillgång och efterfrågan. När efterfrågan är låg (som bevisas av antalet transaktioner i diagrammet) justeras priserna nedåt.

Det som håller priserna uppe är 10 års konstant uppgång och ett mindset "bostäder går alltid upp i pris" - som med all sannolikhet kommer att förändras efter Grekland/Spanien/Italien och allehanda bankkrascher. Mäklarna har givetvis ett finger med i spelet: de vill till varje pris lura in de sista stackarna i det här pyramidspelet.

Mitt råd: ha is i magen - om 1-3 år kan man få sitt objekt till minst 20% rabatt. Och nej - jag är inte en av dem.

Anonym sa...

den siste idioten är tydligen inte född. volymen i denna statistik är inte relaterad till total försäljning. den låga volymen här beror på att färre avslut är tillgängliga öppet. kolla tidigare trådar!

Anonym sa...

20:21 Kolla upp fakta innan du utalar de.....

Anonym sa...

20%, ja det är inte mycket! Men det stämmer säkert. tex. 3 000 000 sek borätt faller till
2 400 000 sek för att sedan börja stiga sakta. Det var inte mycket till nedgång och säkert hanterligt för 99,9 % av brf innehavarna. Med andra ord kommer det troligen alldrig inträffa en bopris krach i swedala dvs att brf lgh som kostar 3 000 000 sek faller under 1 900 000 sek(innerstad) allt annat är bara priskorregeringar.

Anonym sa...

KÖÖP för att vara med på nästa gigantiska uppgång. Snart kostar en etta i innerstan över 6 miljoner. Det kan bara gå upp UPP!! Inkomsterna ökar supermycket - alla har råd! Om nåt år kan du sälja till nån ny bonne som vill flytta till stan. Tjohooo!

Anonym sa...

Här verkar omsättningen ännu lägre...
"Majstatistik för Innerstan visar på fallande bostadspriser, med en minskning på 3.53 procent sedan föregående månad, april baserat på försäljning av 1 bostäder vilket ger ett kvadratmeterpris på 54324.
Kungsholmen, Södermalm, Odenplan, Vasastan, Östermalm, Gärdet, Atlas, Birkastan, City, Fredhäll, Gamla stan, Högalid, Maria, Katarina, Sofia, Sofo, Krisitneberg, S:t eriksplan, Norrmalm och Klara inkluderades i denna summering." (http://www.bostadsdata.se)

Anonym sa...

herregud. tjatar du om omsättningen igen? är du lite efter?

Anonym sa...

Re: 16 maj 2012 21:13 "efter"???

Anonym sa...

Spekulationen i swedala är slut den blev extremt långa ca. 20 år. Uppgångcyckeln är bruten, det tar dock tid innan det blir fall, toppformationen är ofta lång i tid. Allt för att få in så många köpare i fållan som möjligt. När nedgången nått 20% kommer regeringen in med stödåtgärder för överbelånade brf innhavare, så det blir inga gigantiska fall, delvis beroende på att det alldrig varit överproduktion på fastighter så långt norrut som Sverige. Så det är inte troligt med nedgångar på 50% eller mer.

Skicka en kommentar