söndag 1 juli 2012

Maj-juni 2012

Priserna på bostadsrätter i urvalet föll i maj och juni. I maj var snittpriset per kvadratmeter 59 200 kr och i juni 58 900 kr. Aprilnoteringen är samtidigt nedreviderad till 61 000 kr / kvm, juninoteringen är således en nedgång från toppen på -3.5%.


Uppdelat på lägenhetsstorlek var snittpriserna per kvadratmeter:

Storlek (kvm) Pris maj (kr / kvm) Pris juni (kr / kvm)
0-30 72 900 69 000
30-50 56 100 59 200
50-80 56 700 60 700
80- 62 800 52 900
Alla 59 200 58 900

19 kommentarer:

Anonym sa...

Hahaha det var inte mycket till nedgång, börsen har rasat, juni alltid svagt.... räkna med rally i augusti september, staistiskt starka månader. Ni hyresmuppar får stå kvar i snålblåsten o regnet på pendelperrongen, hahaha.

Anonym sa...

Tiden är kommen.

Anonym sa...

oj vilken enorm omsättning!mäklarna har vell fullt upp med kunder !ingen semester blir det !
kanske är det snart dags för den stora mäklardöden!!!

Anonym sa...

Det är väl lungt! Sverige har låg arbetslöshet enligt alla källor.

Anonym sa...

Om man ska tro dessa siffror har marknaden nästan dött under det senaste året. Omsättningen har ju mer än halverats.

Anonym sa...

Enl Mäklarstatistik är det inom tullarna omsatt ca 5500 objekt de sista 12 månaderna och ca 500 de sista 3 månaderna, skulle nog säga mer än lite drygt 50%

Anonym sa...

låg omsättning är ett starkt tecken på kommande rejält stigande priser, grattis till er som köpt på rea.

Anonym sa...

Nja låg omsättning är i dom flesta ekonomiska teorier tecken på svaghet !

Anonym sa...

09:51
är du helt efterbliven din förortsfjant? du fattar ingenting, flyttskatt, friare uthyrning m.m. sänker omsättningen rejält, mycket svårt o köpa kvalitetsboende i innestan idag, man får betala minst 70.

Anonym sa...

Fast nu är det ju, som vanligt, så att omsättningen här ute i verkligheten inte alls är särskilt låg, det är, som vanligt, bara antalet publika budgivningar som är lågt sedan acceptpriser infördes...

Anonym sa...

Det har skrivits förut men tåls att skriva igen: en tillgångsåtstramning är första tecknet på sjunkande priser.

Med en dåres envishet hålls proppen på plats, men det är lönlöst att kämpa emot. "Jag säljer inte!" är försvarsargument 1A hos BLT när den lilla möjligheten att priserna kan sjunka förs på tal. Men se, det behöver just du inte heller. Alla behöver inte sälja för att priserna ska sjunka, på samma sätt som att alla inte behöver köpa för att de ska stiga. Bara tillräckligt många och det kommer snart att ske.

Det är lönlöst. Marknadens öde är förseglat. Innan midsommar har resan mot nollpunkten tagit fart. Innan kräftorna gråt och tandagnisslan i Aftonbladet. Det blir en kall vinter.

Anonym sa...

Stockholms bostadsmarknad har IMPLODERAT, statistiken talar sitt tydliga språk.

Kreditkranen är åtskruvad och korthuset har börjat vackla. Ingen vill bli sittande på Svarte Petter efter att raketen tappat bränsle och kejsaren avslöjats naken.

Badvattnet är definitivt iskallt, men hur länge innan proppen åker ur? Det blir en kall vinter för många när pulkafärden mot nollpunkten tagit fart. Gråt och tandagnisslan i kvällspressen framåt vårkanten när bolånetorsken hamnar under vattenytan.

Festen är över! För den som kan: sälj för allt vad tygen håller. Slakten kommer inte att bli nådig!

Anonym sa...

Allt fler röster hörs om amorteringkrav. Endast de mest okunniga hävdar nu att amorteringsfritt skall vara eget val. Det är bara en tidsfråga innan amorteringskrav återinförs vilket kommer sätta press på priserna och uppgång, från dagens nivåer, kommer vi inte se röken av under överskådlig tid.

Anonym sa...

Rejäl nedgång andra veckan i juli, nu extrapolerar vi 10 veckor i sträck så är vi nere på modesta och rimliga nivåer igen. En mäklarkompis sa igår att "marknaden är heeelt dööööd!!".

Warren

Anonym sa...

Viktigaste är dock att man inför amorteringskrav. Så snart det är gjort är bostadsmarknaden räddad.

Anonym sa...

Börjar uppgångsnissarna här ge upp nu?

Kommentarerna börjar bli färre bland dom verkar det som.

Anonym sa...

Och så var det dags för en traditionsenlig uppgång efter sommaren.

Så här långt har sommaren bjudit på något ökande priser och snabba försäljningar och mäklarna ser positivt på starten av höstsässongen.

Det finns mäklare som har osålda objekt på lager, men det finns också många som inte har ett enda objekt osålt på tidspunkt.

Det blir spännande att se om denna blogg kan bevisa den omtalade uppgången för juli eller om det har varit mäklarrykten.

Lycka till alla ägare

Anonym sa...

snittet blir 65 redan i augusti, hyresmuppar står o knyter näven i fickan på pendelperrongen medans Muhammed frågar om han har cigg.

Anonym sa...

hahaa13:51 klockren analys.

Skicka en kommentar