måndag 21 januari 2013

Vecka 3, 2013

Genomsnittspris vecka 3: 60 900 kr / kvm.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Från och med den 1 februari blir det tillåtet att hyra ut bostadsrätter till prisnivåer som i dag är olagliga. Man ska som uthyrare ha rätt att inkludera lånekostnader i uthyrningspriset. Mycket tyder alltså på att de redan höga bostadspriserna kommer att bli ännu högre, och att det kommer att bli mer lukrativt att hyra ut i andrahand.

Anonym sa...

Lågkonjunkturen suddas mer och mer ut
Tror inte på något ras, snarare en bättre marknad i höst. Kolla på maklarstatistik.se och se villastatistiken i riket sedan -07, priserna är i princip på samma nivå nu som för nästan 6 år sedan. Jämför skillnaden från -07 och sex är bakåt så är det ca 40% upp från -01. Den uppgången i RIKET håller inte, men nu är priserna på samma nivå som -07 och det har gått 5,5 år.

Bostadrätter stockholms län upp ca 12% idag jämfört med -07. Skillnad från -01 till -07 är 93% upp. En betydligt lungare uppgång har vi fått, eftersom det inte går att ha en marknad som ökat 100% vart 6.e år. Hade vi inte varit sverige utan något annat land med så hade vi förmodligen haft en lika kraftig uppgång från -07 och framåt, sen hade det kommit en rejäl krasch troligtvis höste -08 och stora delar av -09.

Vår kompetens i detta land är bättre än vad vi tror och vi är också förnuftiga människor, det gör att vi står oss rätt bra idag jämfört med många andra länder. En stabil marknad med något lungare prisutveckling tror jag är att vänta framöver.

Sveriges banker har begränsat sin utlåning från -08 och det har bromsat prisutvecklingen och förhindrat en bostadsbubbla. Bra jobbat!

Skicka en kommentar