söndag 12 februari 2012

Vecka 6, 2012

Genomsnittspris vecka 6: 59 800 kr / kvm.

75 kommentarer:

Anonym sa...

Haaa haaa, där fick ni så ni teg va, inget ras nu heller, hahaha era efterblivna amöbahjärnor i hyresettor på pendelavstånd.

Anonym sa...

Räntan kommer inte sänkas mer

Anonym sa...

Intressant att statistiken inte visar ökade priser trots att bara de som budas kommer med. Undrar hur mycket det fallit om man skulle ta med alla försäljningar?

Anonym sa...

60% av alla avslut har saknats i 6 mån.. jooo det blir nog rally :=)

Anonym sa...

Jaså, den uppfattningen är du rätt ensam om. 66% av analytikerna tror t.ex. att räntan sänks redan vid nästa räntemöte.

Anonym sa...

Haaaaaa haaaaa alla bittra förorts-pendeltågs-muppar, det bidde inget ras denna gång heller, bara o fortsätta knyta näven i byxfickan, sitta hemma vid köksbordet i pendelförorten, spana ut över E4, äta eldoradokakor, och smula på vaxduken.

Anonym sa...

....
och du sitter och blir rikare och rikare för varje dag som går.
din lägenhet bör gå upp med minst 10% per år tror jag

Anonym sa...

12:43
knappast 10% i snitt per år som under 2000-talet, men kanske 5% per år kommande 10 åren.

Anonym sa...

Jag ser vargen, han står därborta bakom ett träd.
Eller nej förresten det var bara en skogsmus.

Anonym sa...

amöban är utbytt mot vargen ser jag.
Det kallar jag evolution ;)

Anonym sa...

13 februari 2012 13:51
Allt kan naturligvis hända men att bostadspriserna skulle stiga med >60% under det kommande 10 åren är extremt osannolikt.
Vi kan utgå ifrån att realpriset kommer vara lägre om 10 år än idag så det beror på inflation och löneutveckling

Anonym sa...

Från DI
""Jag tycker inte att man kan säga att bolånetaket bara är negativt för de unga. Det är bubblan som är problemet. Det bästa för unga på sikt är nog att priserna på bostäder kommer ner."

Enligt Bengt Hansson är det smart att inte skuldsätta sig så mycket i det här läget.

"Har man möjlighet att vänta ett tag eller bo mindre är det bra. Anpassningen mot lägre bostadspriser har precis börjat och bostadspriserna kommer att gå ner ytterligare. Det kommer sannolikt att ta flera år innan det är avslutat.""


Det är väl självklart för alla att det skulle vara bra med lägre priser!?

frustrerad sa...

Nær kommer det dær førbannade raset?!

Anonym sa...

13 februari 2012 16:20
Väntar du på ras lär du få vänta för evigt.
Konsensus är 10% ner om året under kanske 2-4 år.

Anonym sa...

Du kan ta o stoppa konsensus upp i röven på dej själv amöbahjärna.

Anonym sa...

värdelöst att bara lägenheter med budgivning är med, valuegard är bättre

Anonym sa...

18:13
Näää menar du det??

Anonym sa...

Ja, jag VET att denna blogg enbart sysslar med STOCKHOLMS INNERSTAD, men en liten rapport från Göteborgs innerstad kanske kan intressera (ej du som anser att alla andra än du själv är amöbahjärnor etc) - var glödhet för ett år - idag var jag på två visningar - det var jag och ytterliggare en spekulant (dessutom väldigt ointressede) på båda visningarna. Den ena mäklaren erbjöd mig extravisning i slutet av veckan om intresse fanns - hade detta varit för ett år sedan hade lägenheten varit såld då. Skall bli intressant att följa dessa två objekts öden och äventyr i en iskall marknad där köparna lyser med sin frånvaro.

Anonym sa...

Även göteborgsperrongerna förefaller kalla och ensamma. Stackare. Get a f*cking life!

(Eller häng hos den inavlade)

Anonym sa...

13 februari 2012 22:17
Det är kall vinter även i Stockholm utan vår i sikte. Många kommer gråta innan detta är över.

Anonym sa...

Avslut 47' kvm centralt på Kungsholmen:
http://boliga.se/map.aspx?id=3090362

Anonym sa...

Re 13 februari 2012 22:21
Kan du utveckla ditt resonemang?

Anonym sa...

Valuegard idag: UPP +4.7% för innerstan.
Blåser det kallt på perrongen i Rosersberg idag månne? Tåget gick just och ni står kvar! HR-losers igen!

Anonym sa...

14 februari 2012 09:36
Med tanke på hur få som bor i hyresrätt är det nog ingen här som gör det!?

Skulle det vara så att priserna rör sig upp, inte bara lite brus, så är det en allvarlig situation för Sverige och dess invånare. En ansvarsfull regering skulle omedelbart lagstifta om amorteringskrav för att motverka en sådan negativ utveckligen för landet.
Dock får man säga att Valueguard ser ut att bekräfta mäklarna som säger att det gått bra i Januari.

Själv trivs jag bra i min obelånade bostadsrätt i närförort.

Anonym sa...

Mäklarstatistik rapporterar upp 2% för innerstaden på 1 månad. Det blir nästan 27% på ett år om man ska följa samma orimliga extrapolering som gjorts hela hösten vid liknande rörelser nedåt...

Anonym sa...

Högt pris för en markplans-3:a på 76 m2 med hyra 5.600:-.

"Avslut 47' kvm centralt på Kungsholmen:
http://boliga.se/map.aspx?id=3090362 "

Anonym sa...

Och så har vi räntesänkning på torsdag, ser ut o vara bäddat för +15% rally i vår.

Anonym sa...

14 februari 2012 09:47

Vi tror inte du bor i närförort, snarare pendelförort som tex Märsta: Blåser det kallt på perrongen??

Anonym sa...

10:21: Vad den såldes för vet vi för övrigt inte ens, eftersom det som står på boliga är utropspris...

Anonym sa...

Haha... Ni hyresmuppar som aldrig kommer in på ägarmarknaden ni är så fulla av avund så att det blir tröttsamt. skärp er nu!

Anonym sa...

"I Stockholm har bostadsrättspriserna stigit med 2,7 procent, i Göteborg och Malmö med 3,2 respektive 0,2 procent den senaste månaden. I de medelstora kommunerna utanför storstadsregionerna har bostadsrättspriserna stigit med i snitt 4,1 procent, enligt Valuegard.

HOX Sverige Index 1 månad 3 månader 12 månader
146 4,8% 0,8% -3,5%

Bostadsrätter Index 1 månad 3 månader 12 månader
Sverige 173 2,9% 2,0% -2,4%
Stockholm 170 2,7% 2,0% -1,7%"

http://di.se/Default.aspx?sr=23&tr=299876&rlt=0&pid=259116__ArticlePageProvider&epslanguage=sv&referrer=http%3A%2F%2Fdi.se%2FNyheter%2F%3FCollapseTopMenu%3Dtrue%26refresh%3D1

Anonym sa...

Det är bara toppobjekten som säljs, därför ser det ut som om priserna stiger. Man "skummar av grädden" och skummjölen blir kvar (säljs inte). Tidigare drog skummjölken ned medelpriset men då denna numera förblir osåld ingår den inte i beräkningen.

Anonym sa...

11:54
Helt fel analys, det är precis tvärtom, de sämsta objekten säljs, toppobjekten säljs inte, således visar statistiken fel, de korrekta snittpriserna torde vara en bra bit högre.

Anonym sa...

Haaaa haaa vart tog alla bajsare vägen?? Är det fel på bredbandet igen i miljonprogramhyresrätten i Tensta?

Näe nu tar jag Ipaden i fickan o glider ner på Vurma och tar en Caffe latte, och gör lite snabba aktieaffärer, eventuellt skriver jag även en frilanskrönika.

Anonym sa...

14 februari 2012 12:38
De som bor i hyresrätter i Tensta går garanterat inte in på denna site. Bostadsrätter i stan existerar inte i deras värld.

Anonym sa...

14 februari 2012 11:40
Vill du göra något uttalande adresserat till hyresrättsinnehavare få du nog göra det i ett annat forum eftersom approximativt ingen här bor i hyresrätt.

Anonym sa...

Inte ens alla toppobjekt säljs. Det är först när ägare av ordinära samt i vissa fall upppiffade fd. hyreslgh börjar bli tvingade att ta förluster, visserligen små förluster säg 100 000 -300 000 sek. Men detta är väldigt mycket för en vanlig låg, medelavlönad. Först då börjar omsättningen ta fart, bolåneräntan kan knappast bli biligare. Enda alt. för regering att "rädda" bolåntagare är att införa något till typ av bidrag till låntagare eller höja ränteavdraget det kommer dock bli svårt utan att äventyra hela sveriges ekonomi samt framtida trovärdighet.

Anonym sa...

14 februari 2012 11:54
14 februari 2012 12:01
Ingen vet däremot ligger det något i 11:54-as resonomang. Det betyder dock inte att det är på det sättet. 12:01 är däremot fullständigt ologisk så det kan vi utesluta.

Anonym sa...

Re 13:12

Starkt argumentarat, riktigt tunga motiveringar du fann där.

Nej, varför skulle det vara orimligt att bara de billigaste objekten säljs när så många bajsare hävdar att kreditkranen är stängd. Enligt dessa arguement känns det rätt rimligt att de dyraste objekten blir osålda.

Faktum är också att trenden är upp nu som 11:41 visade. +2,7% på en månad, med den takten tar det bara ett par veckor innan hela årsnedgången på 1,7% är borta.

Anonym sa...

"Fjolårets sjunkande bostadspriser har på de flesta håll vänt till en liten uppgång i januari."

http://www.dn.se/ekonomi/liten-uppgang-av-bopriser-i-januari

Anonym sa...

Som sagt i Göteborgs innerstad är det öde på visningarna = inga bud - när mäklarna ringer och man säger att man skall kolla på lite fler objekt innan man bestämmer sig - säger mäklaren "om objektet försvinner från Hemnet behöver det inte betyda att det är sålt utan att det "vilar" lite - så hör gärna av dig innan du bestämmer dig" - fenomenet kommer snart även till Stockholms innerstad - var så säker....

Anonym sa...

Re 21:46

Kan meddela att det var tomt på en visning i övertorneå också idag, bortsett från en varg. Det är nog ett tecken på ett kommande ras i Stockholms innerstad tror jag.

Anonym sa...

Ursäkta, vid närmare granskning var det inte en varg som smög omkring vid visningen i övertorneå utan en skogsmus. Vargen ryktas dock ha setts vid en annan visning i Jockasjärvi.

Anonym sa...

Det kommer nu in rykande färska rapporter om inte bara en utan två varhar i Jockasjärvi. Ögonvittnen beskriver att vargarna var...få se nu det kommer här...svarta med vita fläckar, hmm tillbaks till Övertorneå igen.

Stay tuned for the latest news!

Anonym sa...

Intressanta artiklar.

http://www.e24.se/pengar/bostad/viljan-att-lana-avgor-bostadspriserna_3318057.e24#xtor=AD-500-[e24]-[3318057]-[box]-[aftonbladet]-[]-[]

http://www.e24.se/pengar/bostad/dags-att-tanka-om-vid-bostadskop_3318055.e24#xtor=AD-500-[e24]-[3318055]-[box]-[aftonbladet]-[]-[]

Anonym sa...

15 februari 2012 10:53
Jo, de var intressanta men samtidigt förstår vilken normalbegåvad människa som helst att realpriserna måste sjunka framöver och vara lägre om 10 år än idag.
Det skulle vara katastrof för landet om så inte skedde. Arbetslösheten som skulle bli följden av fortsatt realprisuppgång skulle inte bli att leka med.

Anonym sa...

Ni är så jävla patetiska alla domedagsprofeter och "realpris"snackare, fyn fan vilka losers ni är, priswrna i innerstan kommer aldrig någonsin att rasa på lång sikt, lite dippar på -10-15% när det är kris på börsen o.d. Men på 10 års sikt är värdeökningen per år ca 4-8% i REALA PRISER!! Sluta skriv er skit efterblivna idioter.

Varg sa...

10:53
Du är en efterbliven amöba.

Anonym sa...

jag menade 10:58 är en efterbliven amöba.

Anonym sa...

10.58
Ni är så jävla patetiska alla domedagsprofeter och "realpris"snackare, fyn fan vilka losers ni är, priswrna i innerstan kommer aldrig någonsin att rasa på lång sikt, lite dippar på -10-15% när det är kris på börsen o.d. Men på 10 års sikt är värdeökningen per år ca 4-8% i REALA PRISER!! Sluta skriv er skit efterblivna idioter.

Anonym sa...

15 februari 2012 18:23
Intressant! Hur länge tror du att en sådan uppgång kan på?

Anonym sa...

20:20
kan på?? gå menar du ?
Svar
Ungefär lika länge som staden växer.

Anonym sa...

Räntan ned.
Troligen blir det fler sänkningar framöver.
Snart kommer bankerna tvingas att sänka.
Priserna på bostäder kommer stabiliseras.
Var så säker.

Anonym sa...

22:51: Problemet är ju att staden inte växer. Om staden tilläts växa skulle vi ha rimligare bostadspriser.

Anonym sa...

15 februari 2012 22:51
Jo, pågå menade jag.
OK, intressant tanke. Den är onekligen annorlunda eftersom priserna drivs av tillgång till billiga krediter och inflyttning jämförelsevis har en försumbar inverkan.
Det skulle behövas en enorm kreditexpansion för att ditt scenario skulle gå ihop. Med tanke på dagens belåningsnivå låter det högst osannolikt.
Ska bli spännande att se om du har rätt.

Anonym sa...

dagens belåningsnivå?? Vad dillar du om?? dagens belåningsnivå är inte på något sätt hög, snarare tvärtom.

Anonym sa...

16 februari 2012 11:24
Svenskens samlade skuld är idag väldigt hög. Det finns egentligen inget utrymme alls för krediexpansion.

Anonym sa...

13:57 : Sluta dilla. Det är du som inte har en j-a aning vad du pratar om. Medelbelåningsnivån i stockholms innerstad är under 40%. Sluta fåna dig, du framstår bara som en patetisk hyresmupp.

Anonym sa...

13:57
Du vet ingenting din efterblivna amöba.

Anonym sa...

Samtliga utländska experter som har uttalat sig på sistone är eniga om att svenskarna har hög belåningsgrad ... Vad du har "hört från dina polare" är ganska ointressanta i sammanhanget

Anonym sa...

18:47
I Sve ligger alla lån privat. I Gre o.d ligger alla kommunalt. Bättre/Sämre? Missvisande i mätning av belåningsgradf?? neeejdå

Anonym sa...

20:31
Håller med, ej mätbart/jämförbart.
18:47
Efterbliven??

Anonym sa...

Det är väl bättre dom ligger privat!, det skapar lättbemästrade undersåtar som gillar Lidhl, H&M Kappahl och IKEA, " men, hey man jag fick en 500 hundring i jobbskatteavdrag och har en schysst lgh, brf, detta är världens grej för den kan aldrig sjunka i pris, jag känner ingen som inte gjort en fet vinst när han/hon sålt sin lgh,brf. Alltså är det en 100% waterproof investment!"

Anonym sa...

Haaa haaa, där fick ni så ni teg va, inget ras nu heller, hahaha era efterblivna amöbahjärnor i hyresettor på pendelavstånd.

Anonym sa...

16 februari 2012 23:21
Jag känner en som sålde till exakt hälften av vad han gav för en bostadsrätt i Stockholm.
Så nej, det är ingen waterproof investment.

Skulle det bli ytterligare realprisuppgång, låt oss hoppas på motsatsen, så kommer bostadsrätter vara en ytterst riskfylld investering.

Anonym sa...

"Skulle det bli ytterligare realprisuppgång, låt oss hoppas på motsatsen, så kommer bostadsrätter vara en ytterst riskfylld investering. "

"låt oss hoppas"

/mvh Bitter förortsmupp i hyresrätt bredvid pendeltågsstationen.

Anonym sa...

"Priset på en bostadsrätt i Stockholm har stigit 250 procent de senaste 15 åren. Inte heller det förvånar Wörmann. Och hon tror inte att det är orealistisk att vi får se en liknande utveckling de närmaste 15 åren. "

"Stellan Lundström, professor i fastighetsekonomi vid KTH, har ofta varnat för att bopriserna är uppe på farligt höga nivåer.

– Att priserna på lång sikt ökar så mycket är inte rimligt. Men Sverige är unikt jämfört med många länder genom att hushållens inkomster ökat stadigt. "

"Annika Winsth framhåller att ökningstakten av lån har minskat under de senaste åren till ensiffriga tal. Däremot var hon orolig tidigare, fram till 2007, då det handlade om tvåsiffriga ökningar år efter år.

Hon tror inte på något prisras i år, snarare att bostadspriserna börjar stiga igen när styrräntan sänks. "

http://www.svd.se/naringsliv/experter-osakra-pa-svajig-bomarknad_6851589.svd

Anonym sa...

17 februari 2012 12:17
Realprisnedgång är utan tvekan bäst för Sverige och dess invånare. Bara en ondskefull människa som drivs av någon egoistisk agenda hoppas något annat.
Detta har ingenting att göra med hur ens eget boende ser ut i dagsläget.

Anonym sa...

13:26
Du är en megaloser!

Anonym sa...

Ja vilket jävla dravel från 13:26.

Finn dig i ditt öde och sitt kvar i hyreslägenheten i förorten, med din attityd passar du bäst där.

Anonym sa...

13.26
Fuck off din bitterfitta, du platsar inte i innerstan.

Anonym sa...

18:15
Du stavar ju rätt i alla fall...

Anonym sa...

Ni låter bittra! Är värdet på era bostadsrätter lägre än era lån nu?
Min BR är obelånad!

Anonym sa...

17 februari 2012 12:17
Du har rätt i sak, det tror jag de flesta håller med om, men du uttrycker dig lite fräckt.

Anonym sa...

Ser inte ut som någon nedgång på väg, fortfarande rekordpriser på mindre brf lgh. Vad kan bli triggern till ett fall! Kanske sänkt kreditbetyg för Sverige, i sådana fall dyrare upplåningskostnad på boobligationsmarknaden, men är detta troligt!

Skicka en kommentar