tisdag 28 februari 2012

Vecka 8, 2012

Genomsnittspris vecka 8: 61 400 kr / kvm. Kvalitén på det statistiska underlaget lämnar en del övrigt att önska.

95 kommentarer:

Anonym sa...

All time low i omsättning, förutom julveckor... Inga köpare !

Anonym sa...

Tick tack nu går det fort ...uppför...!!!

Anonym sa...

Kan du inte bara skriva ut vilken lägenhet det var som såldes så vi vet

Anonym sa...

Jo det är lätt att se i annonserna att priserna är på väg upp, de flesta har budgivning över acceptpris och då är dessa priser redan höga i mina ögon.

Skulle vara kul att se priserna på Ömalm rensat från Gärder och Hjorthagen som av någon konstig anledning skall inkluderas.

Snittpriserna/m2 skulle säkerligen ligga mellan 65-70 000:-/m2

Anonym sa...

Helt otroligt hur fasen kan det gå upp när alla skriker ner..? blir så less
att höra detta och så lyssnar man och väntar.

hade jag köpt i höstas hade jag sparat ca 300 000:- på en lägenhet 70m2 i innerstan.

Surt...

Anonym sa...

ZeroHedge om en svensk bostadsbubbla:

http://www.zerohedge.com/news/guest-post-post-2009-northern-western-european-housing-bubble

Anonym sa...

Det är nog ingen fara att köpa, lita på att Borg har krisåtgärder i verktygslådan, det så klart det kommer att kosta, det kan man lätt räkna ut vilken tillgång man bör utvika när verktygen mot stora prisfall tas i bruk.

Anonym sa...

Snacka om spiken i kistan.

Hur många procents sänkning kommer krävas för
att få upp försäljningen?

10%, 20, 30?

Och hur många överflödiga mäklare finns det nu?

Anonym sa...

kollade östermalm på Booli snittpris 72 502:-/m2

http://www.booli.se/bostadsmarknad/lagenhet/ostermalm/115348/

Anonym sa...

alla vet väl att östermalm är sveriges dyraste område.
75 502 kr/m2 säger ingenting om dagens prisnivå.
Det viktiga är väl hur den har utvecklats senaste tiden.
På samma sätt som vissa menar att det är fullt drag för att lägenheterna i vasastan ligger runt 60000 kr/m2. Va fan!!!! Det är betydligt lägre snitt än för ett år sedan.
Jävla sopor är vad ni är

Anonym sa...

Fattar inte varför folk snackar om så låg omsättning. Det är underlaget in som gått ner inte omsättningen i sig.

28 februari 2012 11:30
Det verkar inte som att Borg tar sitt ansvar i kristider. Jag har själv varit på visningar och bevakat budgivningar nu i början av året och min uppfattning är att det pekar upp. Stigande bostadspriser från redan höga nivåer kan inte betecknas som annat än kris med tanke på den negativa effekt det skulle få på Sveriges ekonomi på lite sikt.
Skulle Borg vara en ansvarsfull finansminister skulle han sätta in åtgärder nu som motverkar stigande bostadspriser. Med tanke på hur lätt det är att åtgärda borde det inte vara något problem att ha det klart innan veckan är slut. Då menar jag ingen haståtgärd utan en långsiktigt åtgärd som är hållbar och bra för landet och därmed alla dess invånare.

Anonym sa...

28 februari 2012 13:04
Det är ju aktiva åtgärder som pressat upp prisena till dessa nivåer. Det är bara att ändra tillbaka till ett mer sunt system så ordnar det sig.
Det tar inte mer än 5 minuter att fixa.

Anonym sa...

Haaa haaa, där fick ni så ni teg va, inget ras nu heller, hahaha era efterblivna amöbahjärnor i hyresettor på pendelavstånd.

RALLYYYYYY !!! ALLT-TIME-HIGH !!!

Anonym sa...

En sak ska man förstå när det gäller bostäder priserna faller inte fort. I USA som en betydligt mer dynamisk ekonomi tog det flera år innan ägarna förstod att priserna var på väg ner. I scandinavien Sverige, Norge och Finland lär det säkerligen ta dubbelt så lång tid innan dom som planerar sälja accepterar faktum att priserna fallit/faller, räkna med 4-7 år innan alla parter inser att priserna fallit/faller. Fram till dess mycket låg omsättning, främst omsättning av smålgh 1-2 rum i bra skick, centralt i dom största städerna.

Johan sa...

Nu kan inte omsättningen sjunka mycket mer, botten är nådd. Det ska bli väldigt spännande att följa prisutvecklingen härifrån.
Att köpa något just nu är ett vågspel.

Jag kommer inte köpa något förrän om 1-2 år av andra orsaker än bostadsbubbla och skuldkris. Förhoppningsvis har priserna justerats och stabiliserats tills dess.

Anonym sa...

Ni är sanslösa. Om och om igen försöker ni intala er själva att priserna är på väg ner. Det handlar inte om en vecka, det handlar om mönstret. Priserna är på väg upp. Igen. Jag fattar att ni är låginkomsttagare och vill in på marknaden men innerstaden är inte till för er. Fönstershoppingen får ni gärna fortsätta med.

Anonym sa...

Ni är sanslösa. Gång på gång försöker ni intala er att priserna är på väg upp. Var bor du så kan jag föstersjoppa lite. Tönt.

Anonym sa...

Varför denna hårda ton från vissa?

Om vi pratar innerstan så är priser på uppgång det är kalla fakta oavsett om man bor i hyresrätt villa eller bostadsrätt.

Anonym sa...

Det är klart dom är på uppgång, dom som jobbar i sthlm vill väl knappast sitta i bilköer, betala trängselavgift och drivmedel som är på väg mot 20 kr/l. Skulle inte ens tro det är populärt för dom med tjänstebil. Med ett vägnät som är från slutet av 1800 talet fungerar det inte särskillt bra med 100 ggn så mycket trafik. Desutom skulle priserna falla mycket så vet jag att Borg kommer ta fram något ur verktygslådan, det kommer hammna på någon annans räkning precis som ECB räddar Grekland, dvs för att rädda sig själva, någon annan får betala.

Anonym sa...

så sant och bor du i innerstaden behöver du ej bil....genast spara du 5-7000 i månaden.

Anonym sa...

28 februari 2012 15:46
Heh, säljer jag bilen har jag råd att byta min toppklassade närförortstvåa mot en tvåa i stan.
Problemet är bara - Vad har man för liv utan bil? Är det överhuvudtaget ett liv att leva?
Jag har inte svaret klart för mig. Känslan är bara att förort och bil ger ett trevligare liv är stan utan bil.

Anonym sa...

Ser onekligen ut som att det pekar upp. Jag ställer mig dock frågan vem som trycker upp priserna? Var kommer pengarna ifrån? Är det inflyttade par med två goda inkomster eller pensionärer som sålt villan?
Jag konstaterar att för en ensammen person räcker det inte att kunna lägga in 1.5M och ligga i underkant av översta decentilen i lön. Har man så lite som 1.5M att lägga måste man ha en lön på över 60k för att kunna flytta till stan.
Förefaller helt befängt!

Anonym sa...

Varför inte bo i innerstan OCH ha bil, ett juste varmgarage på Banérgatan kostar endast 2.500/månad, dumma Ni66er!

Anonym sa...

16:09 (1) : Du är helt enkelt för fattig för att flytta in till stan. Sådana som dig är inte önskvärda här på Östermalm. Inse att du hör hemma i förorten.
16:09 (2) : Självklart har man bil (och garage) och bor i innerstan. Vem fan väljer bort bilen? Jo, fattiglapparna! Hahahah, ni är såna losers.

Anonym sa...

28 februari 2012 16:09
Därför att jag inte har råd.
Kan bara lägga 1.6M och har bara en lön på 30k netto. Tyvärr räcker inte det för att flytta till stan och behålla bilen. Redan utan bil det egentligen en orimlig kalkyl. Det ligger mycket i inlägget före ditt.

Anonym sa...

Re: 28 februari 2012 16:33
Om du har 30 netto och 1,6 mille på banken. Då har du råd att bo i stan. Eller har du tänkt dig 100 kvm att bo i själv?

Anonym sa...

28 februari 2012 16:33
Nej, jag inte speciellt rik men jag trivs bra ändå.
Loosers är bara de som är egoister och/eller ser ner på andra människor.

Anonym sa...

28 februari 2012 16:38
Nej, jag började leta efter en tvåa på dryga 50kvm och konstaterade att man kan hitta något från 3M men man hamnar ganska lätt på 3.3-3.4M.
Enligt 30/30/30 är jag då ett gränsfall. Jag skulle kunna köpa något för upp till 3.1M med max 2300:- i avgift räknat på 4% i bruttoränta. Inte lätt att hitta något vettigt för de pengarna.
Är det någon som frångår 30/30/30 principen?

Anonym sa...

max 1300:- i avgift skulle det vara.

Anonym sa...

16:58 : Det är nog bara du och "Xerxes" på di.se som tillämpar den sk 30/30/30 principen, som för övrigt bara är trams. Jag skulle tro att 75-85% belåning och amorteringsfritt är normen, vilket jag inte ser några problem med.

Anonym sa...

90% belåning är snarare normen för de som kommit in på bostadsmarknaden senaste åren.

Anonym sa...

28 februari 2012 17:07
Där ser man, det var på DI jag lärde mig att det är 30/30/30 som är det gyllene regeln för ett sunt bostadsköp.
Tråkigt om folk frångår grundprincipen för det innebär ju att de trissar upp boendekostnaderna till ingen nytta. Slutsatsen måste då bli att folk vill ha högre boendekostnader.

Anonym sa...

17:47
Du och Xerxes är jubelidioter, trångsynta bitterfittor, troligen samma person, go wit the flow, kom in i matchen eller fuck off.

Anonym sa...

Jo visst går det uppåt, eller???

http://hempris.se/statistics.php

Anonym sa...

Re 15:59

"Heh, säljer jag bilen har jag råd att byta min toppklassade närförortstvåa mot en tvåa i stan.
Problemet är bara - Vad har man för liv utan bil? Är det överhuvudtaget ett liv att leva?
Jag har inte svaret klart för mig. Känslan är bara att förort och bil ger ett trevligare liv är stan utan bil. "

Ja om du tycker det är livskvalitet att sitta i bilköer istället för att umgås med familjen ska du givetvis fortsätta med det.

Själv flyttade jag från en villa i förorten till innerstan när jag träffade min nuvarande tjej som har två barn. Kan nu inte förstå hur jag fick tiden att räcka till tidigare men då hade jag å andra sidan inga barn.

Anonym sa...

19:48 : Men är du en iq-befriad amöba eller? Det har ju hundra gånger påpekats att hempris inte är releveant eftersom vi diskuterar innerstan här. Dessutom är det flera gånger fastslaget att bara de sämsta lägenheterna omsätts just nu vilket drar ner kvadratmeterpriset. Ni som inte fattar detta kan sätta er på pendeltåget hem till Märsta igen.

Anonym sa...

16.33

Priserna har hamnat där de har hamnat på grund av det har varit dårarnas marknad de senaste åren. Ingen bitter hyresmupp här inte:
http://svt.se/2.22620/1.2608976/svenskens_lanefest_okar_mest_i_europa.

"Det är ju ett kap rent av."
"...och resten fick mina föräldrar låna upp med sin lägenhet som säkerhet, så jag hade ju turen att kunna göra det."
http://fc01.deviantart.net/fs71/f/2011/109/3/4/double_facepalm_by_epicfacepalm6000-d3ecczf.jpg

Anonym sa...

19:53: att ta hand om någon annans barn är ju ett typiskt vinnar-kännetecken för män... Eller?

Anonym sa...

21:14: har du koll på vad som säljs? Jag har koll på Lidingö och Bromma och där är det de bästa objekten som säljs och de dåliga objekten som dras tillbaka. Bra objekt säljs alltid.

Anonym sa...

21.34
vad muppar som du inte fattar är att i sverige ligger all belåning hos privatpersoner, till skillnad från grekland, spanien etc, ser man på den totala belåningen är sverige ett av världens mest lågbelånade länder. så din jävla amatörjämförelse är helt iq-befriad din jävla amöba.

Anonym sa...

22:13
Håller med, 21:34 är en iq-befirad amoba.

Anonym sa...

22.12
vem fan bryr sej om att du "har koll" på förorter som bromma lidingö. Stick härifrån, här snackar vi innerstad. Dessutom du har noll koll det är de sämre objekten som säljs så statten är gravt missvisande.

Anonym sa...

Mäklarna säger att de är de bästa objekten som säljs, och därför syns inte det egentliga prisfallet i statistiken än.

http://realtid.se/ArticlePages/201112/09/20111209101857_Realtid477/20111209101857_Realtid477.dbp.asp

qwe sa...

mäklarna säger.... jomen tjenare.... troligen världens bästa kontraindikator.

Anonym sa...

28 februari 2012 22:12
"Bra objekt säljs alltid"
Det är förvisso korrekt men det är så självklart för oss alla att du egentligen inte behöver informera om det. Även för dessa går priserna ner vid en allmän prisnedgång.

Både bra och dåliga objekt säljs nu men de bra objekten är betydligt mer lättsålda och de sämre ligger kvar längre.

Anonym sa...

Re 12:16

Det stämmer iofs inte med det som många påstår att kreditkranen är stängd och att det därför inte finns pengar att köpa dyra objekt.

Minst ett av dessa påståenden är alltså fel.

Anonym sa...

29 februari 2012 12:58

De som köper toppobjekten har inga problem med åtdragen kreditkran.
De som har problem med kreditkranen kliver ner ett steg i storlek iställer för att köpa ett dåligt objekt vilket pressar kvm-priset uppåt.

Du är helt snett ute i dina tankegångar.

Anonym sa...

Någon som har koll på om det är många som i dagsläget frångår grundprincipen att låna max 3 gånger nettoårsinkomst?
Dvs låna ca 900k vid en normal månadslön på 25k netto.
Hur mycket lånar bankerna max ut, 4 eller kanske t o m 5 gånger nettoårsinkomst i extremfallen?

Anonym sa...

"Anonym sa...
22.12
vem fan bryr sej om att du "har koll" på förorter som bromma lidingö. Stick härifrån, här snackar vi innerstad. Dessutom du har noll koll det är de sämre objekten som säljs så statten är gravt missvisande.

28 februari 2012 22:18"

Sedan månader tillbaka denna ton när det talas om andra ställen än "innerstan". Verkar ju vara en inte helt oansenlig del av läsarna på denna sida som trots allt INTE bor i "innerstan". Själv bor jag i Luleås innerstad men väljer ändå att göra ett inlägg här. Jag bör måhända skämmas...;)
Nåväl, här uppe i Norrbottens metropol är det de bästa objekten som säljs, de sämre kommer inte upp i utgångsbud och säljaren har i många fall valt att dra tillbaka objektet och bo kvar. Detta gäller lägenheter, villor och fritidshus. Skogsfastigheter verkar gå att sälja men några såna har ni kanske inte i "innerstan";)
Kram på er alla i Fjollträsk!

Anonym sa...

29 februari 2012 14:03
Min gissning är att majoriten bor i Villa eller bostadsrätt utanför stan.
Det har t o m visat sig någon enstaka hyresrättsinnehavare här även om de är så få till antalet att de vanligtvis approximeras till 0.

Anonym sa...

Sämmre objekt = 80-90 % av svearikes bostadsbestånd varav minst hälften i grundutförande är jämförbara med lägsta standard i grundutförande, dvs. hyreslgh men här finns undantag tex. många fastigheter sthlm innerstad väsäntligt över standard gällande både läge samt arkitektur vs br i små stad. Dom flesta kan "pimpa" upp en hr lgh ochså, lägg trä golv måla om , kanske inte byta ut kök men dom flesta kök på marknaden utom möjligen canada kök är egentligen enbart skräp bestående av komposit och spånskivematerial. Slutsats, svenska brf enormt övervärderade pga. att alla tror att det alltid finns någon som vill betala mer vid försäljning.

Anonym sa...

Bankerna idag lånar ut 5ggr bruttoårslönen.
För något år sedan blev jag erbjuden att låna 7ggr min årslön

Anonym sa...

5-7x bruttoårslönen är helt normalt och inget att oroa sig för.

Anonym sa...

7-10x är normalt och inget att oroa sig för.

Anonym sa...

22:13: fel, slår du ihop statens- + privat belåning är Sverige ett av världens mest belånade länder. Själv tycker jag det är utmärkt, skuldslavar tenderar att rösta höger i Sverige.

Anonym sa...

13:47
Vad snackar du för skit ? Grundprincipen 3 gånger årslön?? aldrig hört talas om någon sådan grundprincip. källa eller stoppa upp din "grundprincip" i röven.

5-7x bruttoårslönen är helt normalt och inget att oroa sig för.

Anonym sa...

16:21, 16:51, 17:33
Det låter väldigt väldigt mycket. I min öron helt orimligt faktiskt.
Kanske kan jag i alla fall börja att fundera i banorna av 3 gånger bruttolön istället för nettolön då!?
Det innebär ju att det går att få tag på något klart vettigare.

Anonym sa...

Folk kommer givetvis klamra sig fast vid dom tidigare fastighets, brf värderingarna in i det längsta, (tex. hyra ut istället för att sälja, få kan acceptera en förlust eller enbart en liten vinst på fastigets eller brf innehav) ska man köpa till ett pris som är långsiktigt hållbart så får man säkert vänta 3-5år, alla kan inte vänta så länge men det är nog i det spannet priserna kan bli någotsånär normala, för den som inte vill ta väldigt stor risk.

Anonym sa...

18:38
Är du helt efterbliven din patetiska förortslallare?? Du har så jävla nollkoll o snackar sån skit att jag måste stänga av datorn.

Anonym sa...

Du är så torsk 1900.

Anonym sa...

Det är ju så mycket billigare nu än för 2 år sedan. Helt sjukt billigt nu mot när 75/kvm var standardpris för sekelskifte

Anonym sa...

Sekelskifte är skit, bara idioter köper sekelskifte. Själv har jag 3 väl valda lägenheter i innerstan, byggda 1987, 1992, 1996, fan vilken otrolig kvalitetskillnad det är.

Anonym sa...

Prisutveckling i Stockholm senaste veckan: -0.95%
Prisutveckling i Stockholm senaste 4 veckorna: -1.61%
Prisutveckling i Stockholm senaste halvåret: -6.74%
Prisutveckling i Stockholm senaste 12 månaderna: -13.68%

Anonym sa...

10:57: Ja, 2.10 i takhöjd och plastmatta är skiten.

Anonym sa...

Det är något suspekt med hempris-statistiken... Gör jag en värdering på min lägenhet får jag ett kvmpris på ca 51kkr/kvm, men i listan på nyligen sålda lägenheter i närheten, samtliga sålda i februari 2012 finns inte en enda som gått för under 55kkr/kvm, och snittet av dem ligger snarare runt 60. Hur räknar de då för att komma fram till siffran 51 när man gör en värdering (med balkong, relativt låg avgift etc, dvs ganska medel för kvarteret). Det är något skevt där...

Anonym sa...

Det har tydligen börjar röra sig ner igen:(

Anonym sa...

Jaså neråt säger du ;)

Några exempel där budgivning pågår just nu och där det alltså kan dra iväg ännu mer innan det tar stopp:

79851 kr/kvm: 3:a på 67 kvm Pontonjärgatan 32, 6 tr.
57000 kr/kvm: 2:a på Folkungagatan 85, 1 tr
73333 kr/kvm: 2:a på Norrtullsgatan 4, 4 tr
93264 kr/kvm: 1:a på Floragatan 11, 2 tr

Inte ens 1:tr mitt på folkungagatan kan man komma billigt undan längre och på Floragaatan ett stenkast från Valhallavägen närmar vi oss 100 kkr/kvm.

Anonym sa...

De lägenheter jag har värderat så ligger hempris ganska korrekt, eller åtminstone inom +-5%. Dock är detta priser från i höstas. Eftersläpningen i hempris är åtminstone 2-3 månader, så om man tar i beräkning att vi har haft ett uppåtsving på 3-6% sen nyår så tror jag att 23:02 ligger ganska rätt

Anonym sa...

Ok det visade sig vara en klassisk bull-trap. Nu går det ner.

Anonym sa...

Om det verkligen är sant att det är upp nu är det dags att dra ner på subventionerna.
Det finns ingen anledninga att i dagsläget trycka upp bostadspriserna med skattemedel. Ytterst märkligt.

Anonym sa...

"Det finns ingen anledninga att i dagsläget trycka upp bostadspriserna med skattemedel." Vi får väl se med moddarna i spetsen.

Anonym sa...

Re 01:20:
Floragatan kanske inte är känd för att vara billig i för sig..

Tror priserna kommer lugna sig lite framöver. Inget ras, men lugnare i.o.m. ökat utbud. det brukar alltid bli mer till salu denna tiden på året. Ju närmare sommaren vi kommer minskar också desperationen av att hitta någonstans att bo.

Anonym sa...

Re 10:17

En avskaffning av räntesubventionerna skulle kräva en avskaffning av kapitalskatt och det kommer inte att accepteras i Sverige under överskådlig tid, oavsett vilket block som styr.

Anonym sa...

1 mars 2012 14:39
Nej det skulle inte kräva en avskaffning av kapitalskall men det skulle vara ytterst lämpligt att avskaffa kapitalskatten.

Anonym sa...

Underligt att en massa bostadsägare vill ha lägre skatt men samtidigt vill att andra skall betala en del av deras boende via skattsedeln.
Jag vill i och för sig också ha lägre skatt men jag vill inte heller ha bidrag till mitt boende.

Anonym sa...

Det bästa vore ju att avskaffa ränteavdragen och samtidigt höja kapitalavkastnings och reavinstskatten samt införa en förmögenhetsskatt på bostadsrätter. Detta skulle stävja det okontrollerade prisrallyt och bidra till ökad stabilitet för alla. Inte ens bostadsägarna kan ju inte vara emot detta när man inser fördelarna för samhället.

Anonym sa...

katjing

Byggbolaget JM har svårt att sälja bostäder till enskilda bostadsprojekt i Stockholmsområdet. Nu erfar Affärsvärlden att prissänkningar är på gång.

http://www.affarsvarlden.se/hem/bostad/article3419507.ece

Anonym sa...

Oj,kommer dom sänka priserna i dom massproducerade bostadskasernerna REA: medlemskap och dispositionsrätt, 2 rum och kök utsikt mot en prefabriserad betongfasad 51 m2
Ordinare pris: SEK 5 123 328 obligatorisk medlemsavgift 69 999.

FORECLOSURE SEK: 4 999 999 obligatorisk medlemsavgift 78 999. Beställ inom 9 dagar så ingår medlemskap på IKEA FAMILY CLUB kostnadsfritt.

Anonym sa...

Re 14:55

Man kan inte kräva kapitalskatt på en kaptitalinkomst och förbjuda kvittning av en kapitalutgift.

Avskaffning av räntesubventionerna kräver avskaffning av kapitalskatten och det kommer inte hända oavsett hur sunt det än vore.

Anonym sa...

Re 18:57

"Men nu erfar Affärsvärlden att JM förbereder prissänkningar på ett par projekt i Täby, norr om Stockholm"

Fortfarande är det BR i Stockholms innerstad den här siten handlar om ;)


"Några exempel där budgivning pågår just nu och där det alltså kan dra iväg ännu mer innan det tar stopp:

79851 kr/kvm: 3:a på 67 kvm Pontonjärgatan 32, 6 tr.
57000 kr/kvm: 2:a på Folkungagatan 85, 1 tr
73333 kr/kvm: 2:a på Norrtullsgatan 4, 4 tr
93264 kr/kvm: 1:a på Floragatan 11, 2 tr

Inte ens 1:tr mitt på folkungagatan kan man komma billigt undan längre och på Floragaatan ett stenkast från Valhallavägen närmar vi oss 100 kkr/kvm.
1 mars 2012 01:20 "

Anonym sa...

1143
jo det kan man. Se på på csn-lånen.
Men man kommer inte göra det. För politikerna vill absolut inte ha en bostadsmarknad som brakar rakt ner. Det förlorar de väljare på och det finns ett visst katastroftänk.

Anonym sa...

Re 12:13

CSN lån har speciella villkor och är subventionerade från staten från början. Att de inte går att kvitta mot andra kapitalinkomster är en helt annan sak alltså eftersom de inte är jämställda med generella kapitalinkomster. Äpplen och päron.

Anonym sa...

2 mars 2012 11:43
Man kan inte låta bli att tillåta kvittning mot kapitalinkomst men man kan låta bli att tillåta kvittning mot arbetsinkomst.
Mest lämpligt för landet är dock att ta bort kapitalskatten helt.

Anonym sa...

Re 13:39

Att ta bort kvittning mot arbetsinkomster är inte heller speciellt rättvist. Om du ena året har en kapitalvinst och andra året en kapitalförlust, pga att börsen gåru pp och ned, blir effekten rätt ojust. Staten delar dina vinster men inte förlusterna.

Anonym sa...

12:13: CSN-lånen har istället subventionerad ränta, för närvarande så låg som 1.5%. Det gör att du inte behöver någon beskattningsbar inkomst för att få "avdraget", vilket krävs för andra lån.

Från CSN:
"Du får inte göra avdrag för räntan när du deklarerar. Det beror på att räntesatsen redan har anpassats till de avdragsregler som finns inom skattesystemet. För din del innebär detta att du betalar in en lägre ränta från början, i stället för att i efterhand få tillbaka pengar på skatten."

Anonym sa...

Ser bra ut inför Februari-siffrorna. Bostadsdata.se:
"Februaristatistik för Innerstan visar på stigande bostadspriser, med en ökning på 2.89 procent sedan föregående månad, januari baserat på försäljning av 34 bostäder vilket ger ett kvadratmeterpris på 58891."

Anonym sa...

2 mars 2012 15:28
Du menar det ser dåligt eller?
Det låter konstigt att du kallar något som uppenbart är dåligt för Sverige och dess invånare för bra.
Det låter lika illa som om någon skulle sagt - det var bra att Estonia sjönk. Nej, det var inte bra för någon att Estonia sjönk trots att det fanns vissa individer som tjänade pengar på det.
Stigande bostadspriser, i dagsläget, är inte heller bra för någon.

Anonym sa...

det ser dålig ut eller?

Anonym sa...

17:27
Fuck off din jävla idiot.

Anonym sa...

Re: 19:57 "Sekelskifte är skit...."

He.... he. Det var nog den minst kvalificerande kommentar jag hört på detta forum... och det säger en del.

Anonym sa...

Re 17:27

Vilken loser du är!

Det är bra för att det gör att vi slipper losers i innerstan. Alla ska inte ha råd att bo här.

Anonym sa...

Re: 00:18
"...vi slipper losers i innerstan. Alla ska inte ha råd att bo här.

När du betalar kontant har du "råd" måste du låna har du inte "råd". Undrar för hur många detta gäller i STHL:s innerstad?

Anonym sa...

Vad avundsjuk du låter ;)

Anonym sa...

Re 10:41 Kom du inte på någon bättre kommentar - du fattar tydligen inte...

Anonym sa...

Underlaget lämnar en del att önska, dito gäller presentationen av underlaget. Statistik baserat på ett fåtal försäljningar... Redovisa gärna medianvärden tills antalet försäljningar överstiger 50.

Skicka en kommentar