söndag 10 februari 2013

Vecka 6, 2013

Genomsnittspris vecka 6: 62 300 kr / kvm.

19 kommentarer:

Anonym sa...

woooohooo! fetrally, VAD BLIR DET I ÅRSTAKT.... VA VA VA..?

vadvardetjagsa?

Anonym sa...

Visst ser det "ljust" ut i Stockholms innerstad - men tyvärr måste även i denna lilla "bubbla" snart inse att det finns en värld utanför.
Med vänlig hälsning, Klappmongot

Anonym sa...

01.44
Haha, ni bolånetorskar förnekar er inte, fortsätter hoppas även när alla vet att bopriserna är på väg ner likt resten av världen.

Anonym sa...

Huspriser
Till alla er som vill prata ner priserna. Glöm det.

Jobben finns runt om och i våra större städer men det saknas bostäder. Även om våra städer är internationellt sätt mycket små så vill inte folk (vart fall inte jag) pendla. Jag och dom jag känner lägger hellre ett par tusenlappar extra per månad på huslånet än att behöva köpa en extra bil. Detta gör att områden som Solna, Täby, Fiskebäck, Mölndal mfl kommer att se ökade huspriser under en lång tid framöver.

Nya områden som byggs är dels dyra men ligger så långt ut från stan/arbeten att du behöver en extra bil = 4-8000kr/månad.

Visst det kan låta egoistiskt att prata om våra större städer men våra 5 största städer har mer än 50% av Sveriges alla invånare.

Priserna kommer kanske att stagnera ett tag eller t.o.m gå ner något men sett över ett år så går dom upp med mer än inflationen.

Undvik att jämföra med Köpenhamn eller Oslo. Våra huspriser är relativt sätt låga. Med några få undantag så klarar dom flesta att behålla huset även på endast en lön dvs risken för tvångsförsäljning är mycket liten. Idag ligger 88 hus ute på Auktionstorget hos Kronofogden. Är inte fler än så.

Jag försöker inte vara tyken eller raka ner på andra men är mycket av en realist.

Anonym sa...

tyken? förklara vad det betyder för en stockholmare

Anonym sa...

Re 11:20
Det har aldrig varit tal om "dom flesta", det som gör nergången är det "lilla fåtalet".

Anonym sa...

Det blir inte som ni tror?
Det är ett mycket mycket tydligt tecken, att ni som kommenterar, är negativa, 97% av er, tror och hoppas på prisras på ett eller annat sätt. Det blir aldrig som svenssonmajoriteten tror, det brukar faktiskt bli tvärtom. Så ni kan sitta hemma i förorts2:an, skölja kaffefiltret för 5:e gången, tugga på ett halvt eldoradokex, knyta näven i byxfickan och mumla mantrat - snart rasar det, sanna mina ord, nu kommer vargen!!!!

Anonym sa...

Fast saken är ju att Svenssonmajoriteten inte ser mycket annat än 'oändlig' prisuppgång (åtminstone de som inte upplevt annat än 'oändlig' kredittillgång. Som påpekas ovan är det s.k. marknadspriset också priset i marginalaffären. Volym och pris är inte direkt oberoende, men här kommer betydligt fler faktorer in i ekvationen såsom psykologi, tidsfaktorn etc. Sällan särskilt linjära samband...

Anonym sa...

Skölja kaffefiltret? Tugga eldoradokex? Behöver man göra det om man bor i förorts2:an? Jag trodde att det var de som köpte bostad innanför tullarna som var tvungna att göra det? Förstår nog inte....

Anonym sa...

01.45 och 08.26
Tack för att ni bekräftar min analys och framträder som de levande exempel på eldoradokex-svenssons som beskrivs ovan.

för säkerhets skull så ni fattar, skriver jag en förklarin nedan;
DET ÄR NI SOM ÄR SVENSSONS!!

Anonym sa...

Hahaha där fick dom smisk, bra jobbat.

Anonym sa...

På torsdag kommer ni få kaffet o eldoradokexen i vrångstrupen alla förortslallande baissare. För på torsdag kommer Valueguards statt, kommer att visa +3% senaste månaden..... trenden är upp, haka på eller forsätt med bitterheten.

Anonym sa...

Bostadsutvecklaren JM:s aktie klättrar efter dagens rapport för det fjärde kvartalet. Det som framförallt överraskande positivt var antalet sålda och byggstartade bostäder i kvartalet och som lyfter aktien.

"Det är bra aktivitet på antalet sålda och det blev också många byggstartade bostäder. Det är det som lyfter aktien", säger en bygganalytiker till SIX News.

JM sålde 1.060 bostäder och produktionsstartade 998 bostäder i fjärde kvartalet. Det var klart bättre än konsensus vid 837 sålda bostäder och 768 produktionsstartade bostäder, enligt SIX Market Estimates.

Anonym sa...

Räntesänkning imorrndå,börjar rallyt på riktigt. Kan mycket väl sluta med +20% i år.

Anonym sa...

Re:12 februari 2013 20:50 Man kanske skall ta sig en funderare på VARFÖR det överhuvudtaget spekuleras över en sänkning av en ränta på 1%.

Anonym sa...

Hallå? Var är ni?? alla som blabbar på om bubbla hit o bubbla dit, nu blev det tamejfasicke tyst på er va?

Anonym sa...

Sådärja, bekräftat av JM och Valueguard. Priserna är på väg upp, rejält. +2,8% bara i januari.
http://www.valueguard.se/stockholmbr

Anonym sa...

Sådärja, nu har räntan bottnat - nu kan det bara gå upp - med räntan alltså.

Anonym sa...

47
Ojojoj, sylvasst argument, men hur är det egentlige med sambandet och historiken kring ränta o pris? brukar väl båda alltid följa med upp i konjunkturförbättringens spår?

Skicka en kommentar