torsdag 7 mars 2013

Vecka 9, 2013

Genomsnittspris vecka 9: 64 100 kr / kvm.

21 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppsan, nu kan nog bubbelförespråkarna stanna kvar under sina stenar ett bra tag.

Anonym sa...

vänta bara tills de artefisiellt låga räntan når normalnivåer på 7-8%, då kommer det rasa rejält, 40-60%, gråt o tandagnisslan bland lattemupparna.

Anonym sa...

Hahaha 15:31, unna dej ett eldoradokex till.

Anonym sa...

Kan någon seriöst svara på hur priserna kan gått upp +8,3% sedan december??? Ofattbart??!!

Anonym sa...

21:39: Det är bara en enda vecka, och bara en del av affärerna under den veckan, så man ska nog lugna sig lite innan man börjar dra förhastade slutsatser...

Anonym sa...

15:31: Hur motiverar du att 7-8% skulle vara "normalnivå", med det inflationsmål som styr penningpolitiken idag?

Anonym sa...

jaha okej, vad tror du 3-månaders boränta kommer vara kommande 3 åren?

Anonym sa...

"normal nivå för reporäntan antagligen ligger någonstans i intervallet 3 ½ – 5 procent" (http://www.google.se/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&frm=1&source=web&cd=3&cad=rja&ved=0CEEQFjAC&url=http%3A%2F%2Fwww.riksbank.se%2FUpload%2FDokument_riksbank%2FKat_publicerat%2FRutor_IR%2F2006_2_ruta2.pdf&ei=soQ5UczcOKep4ATp54CYDA&usg=AFQjCNHdcgLH21Gd1OqYZC2YzBVucbXV3A).

Observera att till detta kommer bankens "vinst" - reporäntan är idag 1% och 3-mån bolåneräntan ca 3%. Ja, sen kan du ju räkna ut själv i vilket intervall en "normal" bolåneränta är.

Anonym sa...

22:38, hördudu, kongos mätning är på 130 sålda lägenheter med en snittstorlek på 50 kvm, skulle nog tro att det räcker som mätpunkter för en ganska säker statistik.

Anonym sa...

07:31: De brukar påstå det, ja. historien sedan inflationsmålets införande säger något annat...

Alla är hursomhelst överens om att räntan kommer vara fortsatt låg de kommande åren.

Anonym sa...

09:06: Det räcker för att uppskatta medelpriset denna vecka, visst. men det räcker med någon enstaka utliggare för att ändra medel med ett par tusen per kvm (typ nån 250 kvadrats vindsvåning som gått för 25 mille)

Förändringar vecka till vecka kan vara roligt att titta på, men du behöver betydligt längre tid för att säga något om trenden...

Anonym sa...

07:36: Normalränta skulle för övrigt isåfall snarare bli 5-7 procent, ganska stor skillnad mot 7-8...

Anonym sa...

10:37
En lägenhet för 0:- per m2 eller 100.000:- per m2 av 130 sålda lägenheter kommer absolut inte påverka snittpriset med flera tusen kronor, snickesnack blajblaj.

Anonym sa...

Denna statistik stämmer väl överens med verkligheten, det vet alla som har örat mot rälsen och går på visningar, en minitvåa i hyffsat läge i innerstan går inte få tag i för under 70k per m2. Bittert för dom som väntat på ras, och inte en chans att detta är en enstaka vecka som sticker ut, snittpriset har parkerat på 63-66 och innan detta år är slut ligger det 68-70.

Anonym sa...

Det blev visst inget ras ändå... Surt för alla de som önskade familjetragegier med skilsmässor och förlustförsäljningar bara för att själva kunna fynda billigt.

Anonym sa...

12:10: Jo. Testa att räkna på det så får du se... Men det spelar ingen roll, en enda vecka med 64000 betyder inte att genomsnittspriset har stabiliserat sig på 64000...

Anonym sa...

Men de KAN såklart ha gjort det, man bör bara inte ropa hej allt för högt riktigt ännu...

/12:43

Anonym sa...

Re: 8 mars 2013 10:40
"Normalränta skulle för övrigt isåfall snarare bli 5-7 procent, ganska stor skillnad mot 7-8"
Stor skillnad mellan 5-7% och 7-8%?????
Ändå skrek alla att RB skulle sänka bomarknaden när de höjde 0.25%.

Anonym sa...

Vi har den senaste tiden haft extremt litet utbud och låga räntor, detta har självklart lett till många besökare på de objekt som legat ute samt höga slutpriser. Om vi vänder på det istället, vad tror du händer om bankerna blir ännu hårdare i sin utlåning/amortering samt att utbud och räntorna ökar...??

Självklart kommer vi få en nedgång i Sverige inkl Sthlm som folk verkar tro står emot allt. Om raset blir 20-30 eller 40 % vet INGEN idag men den kommer, var så säker. För mig personligen blir det extra jobbigt då jag får minskad inkomst men jag är medveten om framtiden och får rusta mig redan nu, därför kan jag även vara ärlig och säga precis som det är.

Anonym sa...

Kriser kommer mellan vart åttonde och tionde år så ungefär om fem år kommer den svenska bostadskrisen, smittan brukar komma från USA med en viss fördröjning till Sverige, dessutom måste man räkna in att räntehöjningen kommer ha en 2 års fördröjning. dvs den kommer ge effekt förrens om två, och då får vi se hur många som kommer va kvar i leken då.

Anonym sa...

16:20: Det är 40% skillnad i räntekostnad mellan 5% och 7%, så ja, det är ganska stor skillnad...

Och nej, det var det ingen som skrek om...

Skicka en kommentar