tisdag 27 juli 2010

Vecka 29

Genomsnittspris vecka 29: 55 300 kr / kvm.


11 kommentarer:

Anonym sa...

Som sagt, stabilt kring 55, och en klar tendens uppåt....

Anonym sa...

1

är du psykotisk?

grafen visar på en klar trend nedåt där toppen låg i typ i mars. jag vet, jag sålde då.

Anonym sa...

6.48 då är bara psykfall uppe o skriver på nätet, normala ligger o sover gott...
vad tycker du om trenden senaste 3 veckorn då? upp ca 20%, eller trenden senaste 12 mån, 16 mån, 18 mån ?? vad tycker du om dom trenderna?? va? va? va?

Anonym sa...

1

tönt.

spådd ränta på 5,5% 2013 får alla att tveka nu. dvs 13625/mån (3 mille lån, med skatteavdr OCH 4000 mån.avg.) istället för 7500/mån vid 2% ränta. Lägg till en vänstervinst i valet och jobbavdraget försvinner också.

Priserna kommer aldrig stiga under 2010-2011 förstår ju tom en småunge. mot 45000/kvm är givet.

Anonym sa...

7.46 vaa? menar du det? oj det tänkte jag inte på... alltså 17.625 i månaden i boendekostnad för medelsvensson-samboparet i innerstan, du är säkert smart o duktig på matte, jag får det dock till 9.625:- plus hyra på max 3000 för dyra fina tvåan vid odenplan, alltså 12.625:- per månad för svensson-paret med nettolön på 55-60 tillsammans, fram med blodpuddingen, konkursen är nära, bara ca 44.875:- kvar o leva på per månad!!!! hur ska det gå?????? iofs räknat på din spådda ränta 2013, kanske är nettolönen lite högre då??? så dom har råd o köpa toapapper?????

Anonym sa...

du som jämför boendekostnad med 2% ränta, låt oss säga att ditt nick är; mupp, jag frågar dej - mupp, varför jämför du inte med räntan o boendekostnaden o nettolönen 2007 eller 2008 ?? förstår du inte att idag och senaste året varit rekordbilligt att bo?? och varför skulle det krasha vid högkonjunktur o 5.5% i ränta?? det hade vi ju aug 2008, stillastående priser 3 år, säg inte att du menar att den globala finanskrisen 2008 berodde på de att svensson i innerstan ej längre hade råd med räntorna??

Anonym sa...

jahaja, nu blev det inte helt oväntat tyst, inte helt oväntat, och en barnlek att vinna en diskussion mot någon som har "kompetensnivå" att använda arguement som;
tönt
småunge
spådd ränta
psykotisk

Anonym sa...

que..

vad menar du? Är du allvarlig?

Anonym sa...

bra argumenterat...

Anonym sa...

Från Dagens Industri:
=====================
Förre Fedchefen Alan Greenspan tycker att inbromsningen i den amerikanska ekonomin känns som en "kvasi-recession", och fallande huspriser kan leda till att ekonomin försvagas på nytt.

Det sade han i NBC-programmet "Meet the Press" på söndagen, enligt Bloomberg News.
Fler nyheter
di.se

* Fortsatt bankdöd i USA [31/07]

* USA:s BNP väntas bromsa [29/07]

Aktiedepå

* Trött på dyra courtage? Här hittar du billigaste aktiedepåerna (Extern tjänst)

Analytikertips

* Alla aktieanalyser

Beställ gratis!

* Skaffa koll på börsbolagen. Du hittar årsredovisningarna här.

"Vi befinner oss i en paus i återhämtningen, en måttlig återhämtning, men en paus i den måttliga återhämtningen känns som en kvasi-recession", sade han.

På en fråga om risken för en double dip-recession sade Alan Greenspan att "det är möjligt".

"Det är möjligt om huspriserna sjunker. Huspriserna har, så vitt vi kan bedöma, planat ut det senaste året", sade han.

Enligt Alan Greenspan är det möjligt att undvika de värsta problemen med husmarknaden om priserna kan hålla sig stabila, men om priserna skulle falla 5-8 procent skulle en mycket stor grupp av bolåntagare hamna "under vattnet", med bolån som överstiger fastighetsvärdet.

"Och det skulle leda till en kraftig ökning i antalet utmätningar, utmätningar skulle lägga ytterligare nedåttryck på priserna och det skulle leda till problem", sade han, och tillade att de flesta ekonomer räknar med "en liten nedgång" i huspriserna.

Enligt Alan Greenspan har den hittills måttliga återhämtningen varit skevt fördelad, uppgången har begränsats till stora banker, stora företag och höginkomstagare.

"Resten av ekonomin; små företag, små banker och en betydande andel av arbetskraften, vilket syns i den tragiska arbetslösheten, är långtidsarbetslös - det bryter upp ekonomin", sade han.

Beträffande den höga arbetslösheten i USA sade Alan Greenspan att han inte kan se något som förbättra trenden eller nivån på arbetslösheten. "Vi kommer att stanna där vi är" under resten av året.

Anonym sa...

åååååhh vad duktigt att klippa o klistra sådär, krävs en skarp analytisk förmåga.

Skicka en kommentar