söndag 13 februari 2011

Vecka 6, 2011

Genomsnittspris vecka 6: 58 800 kr / kvm.


35 kommentarer:

Karl sa...

Haha, vad var det jag sa? nu rasar priserna, grattis bolånetorskar i innerstan!!!

Anonym sa...

Oj vilket "ras"... :) Måste paniksälja nu!

Anonym sa...

Nu kan hyresmupparna köpa billigt.
Passa på för priser under 60.000 lär det dröja innan vi får se igen.

Anonym sa...

Men spela roll vad som händer från 1 vecka till en annan. Över tiden så stiger alltid priserna i alla fall.

Anonym sa...

variatonen är stor mellan olika veckor, beror på hur många våningar på 46 kvm som säljs på östermalm

Anonym sa...

jag skulle då lätt tagit en 10åring nu för ca 5,7 % lär inte bli billigare de närmaste 20 åren..

Anonym sa...

JM har startat försäljning av 93 lgh på Lindhagens Backe på Kungsholmen, priser över 60.000 per m2 för de bästa lägenheterna, 30 lägenheter bokade på 5 veckor. Är det nån som kan förklara hur det går till ??

Anonym sa...

Re 21:37: Låter prisvärt, det är fina lägenheter, skönt att bo i nytt och fräscht med bra planlösning. Du får generellt sett betydligt mer yta per kvm i en ny lägenhet än i en gammal pga mycket bättre planlösning.

Räkna ofta med att du t.ex. 100 kvm i en ny lägenhet är lika rymlig som 115 kvm i ett gammalt hus, dessutom har du stora härliga fönster och rum som är anpassade efter dagens behov.

Anonym sa...

Okidoki, du har en del poänger där, nackdelarna är den högre hyran och förenings höga belåning, och i detta fall, Lindhagens Backe - inte så bra läge - en bra bit från Fridhemsplan och en bra bit från vatten, men nära till Essingeleden, så jag blir lite förvånad över att lägenheterna går åt som smör i solsken. Det är verkligen säljarens marknad nu.

Anonym sa...

Lindhagens backen/terassen är -ursäkta uttrycket- skit. Tråkiga lägenheter, tråkigt läge, blå linje och de flesta föreningar har på tok för höga lån (finns ett fåtal med låga lån). När man byggde dessa passade byggbolagen på att trycka in så mycket lån i föreningarna som möjligt för att ta ut som ren vinst i byggbolaget. Man kunde göra detta pga den för tillfället rekordlåga räntan och att lånen då återspeglades knappt i avgiften. En kvalificerad gissning är att det kommer betydande avgiftshöjningar i dessa föreningar om 5 år. Om du inte vet vad du gör så avråder jag starkt köp i detta område.

Ps. Reporäntan upp 0.25%.

Anonym sa...

Du snackar en massa skit, det finns EN! förening utan lån, svindyra lägenheter såklart. De andra föreningarna har normal belåning för nyproduktion 2009-2011. Hyran baseras på en kalkyl med snittränta 4,5%. Kalkylerna ska också godkännas av XX-myndighet, så byggbolagen kan inte göra som du påstår. Läget är tråkigt men billigare priser än vid vattnet Hornsberg.

Anonym sa...

Om du inte tror att byggbolagen kan göra detta, har du antingen egenintresse i detta eller är ytterst naiv. Sverige har en lång historia av korruption/"se genom fingrarna" på detta område (typfall Karlaplanshuset med ICA affären). Självklart trycker bolagen avsiktligt in skulder i föreningarna, det är ju Ka-tjing! rätt in i byggbolaget utan att behöva göra mer än att skyffla lite siffror. Är så uppenbart i Lindhagen föreningarna. På liknande vis är många av Hammarby sjöstads föreningar också skit, alldeles för hög belåning, därtill har dom även fuskat med bygget, taskiga väggar/ventilation. Personligen anser jag att det inte byggts bra hus i Stockholm sedan 30-talet.

Anonym sa...

Du har helt fel, på alla punkter, tex är Sverige bland de länder med lägst korruption, och de högsta byggkraven och bästa byggkvalitén.

Sverige har lång historia.... hahaha vilket jävla skitsnack.

Anonym sa...

Hehe!! byggts bra hus på 30-talet??? Jojomensan funkishusen det är kvalite det, det är så lyhört från alla håll att man kan tro att husen är byggda i wellpapp.

Anonym sa...

När det gäller Lindhagensterrassen ligger avgiften på 4903 kr för 97 kvm och det inkluderar 100 MBit bredband och basutbud på TV. Inte alls högt enligt min mening och dessutom en avgift som har lett till överskott då man har kalkylerat med högre räntor än vad som varit fallet.

Inte heller bara blå linje som det påstods utan det är även bara 5 min till grön linje. Det finns få platser som har bättre kommunikationer.

Anonym sa...

Många som inte kan svensk historia här.

1) Funkishusen byggdes på 40-talet. 30-talet var sista årtiondet man byggde systematiskt i sten, högt i tak och riktigt tjocka hjärteväggar. Visserligen kan vissa av dessa vara något lyhörda mellan våningarna, men är på hela taget mkt bra.

Anonym sa...

2) Sverige har sjukt mycket mer korruption än vad Svenne tror, men inte på låg polis/statstjänstemanna nivå med mutor, utan på hög nivå.

Föreslår litteraturläsning i följande hemlighetsstämplade områden: Ivar Kreuger, Bordellhärvan, Tsunamikatastrofen, DC-3:an, Stasiarkiven m.fl.

Vidare föreslår jag att du läser om Wallenbergs förehavanden under Ivar Kreuger kraschen samt 2:a världskriget, Estonia, Olof Palme, Anna Lind, Högbroforsmålet, Lilla Saltsjöbadsavtalet osv.

Men om du bara läser statsfinansierad/kontrollerad monopol media som Expressen, Aftonbladet, SVD, DN osv, så kan jag inte hjälpa dig.

Anonym sa...

Funkis - Funktionalism (av latin: fungor, "utföra", "fullborda"), vardagligt även funkis, stil inom arkitektur, stadsbyggnadskonst och formgivning främst under 1920- och 30-talet. Sedan 1930-talet är funkis, det vill säga funktionalism, en av de dominerande arkitekturstilarna i Sverige. För många är nog funkis synonymt med modern arkitektur, även om det är närmare 80 år sedan stilen fick sitt genombrott på Stockholmsutställningen 1930.

Kännetecknen för funkis är släta, ljusa fasader, platta tak och stora fönster som släpper in generöst med ljus. Stilen återfinns i hela Sverige, bland annat tack vare KF:s Arkitektkontor som ritade butiker som byggdes över hela landet. I Stockholm finns fina exempel på funkis, men mest kända är kanske Sveaplans gymnasium, villorna i Södra Ängby eller höghusen på Gärdet.

Anonym sa...

Funkis började 1930, läs på din jävla muppidiot.

Anonym sa...

De sista riktiga "våningarna" byggdes tidigt 30-tal, de första funkishusen i Stockholm började bli klara sent 30-tal (38-39), men slog igenom på allvar på 40-talet. Att funkis visades på världsutställningen -30 är irrelevant då inga funkishus stod klara då. Funkis tillhör hur som helst "skit"-kategorin.

Ni som skriver här måste vara fastighetsmäklare utan universitetsutbildning...

Anonym sa...

Idiot.

Anonym sa...

Fantastisk argumentationsteknik, lycka till om 2 år BLT.

Anonym sa...

Lycka till själv bitterfitta.

Anonym sa...

Gäääsp vilka nollor som skriver här!!!! Tex ännu en "debattör" som sitter på en aning för hög häst är han som snackar om riktiga "våningar" byggdes på 30-talet, man bävar.

Inse att Stockholm kommuns politiker inte vill ha fler bostäder. Hur skulle det t ex se ut när Herr Jan Banans bostadsrätt för 7 mkr halveras i värde? Jan Banan har ju satt sitt huvud i pant. Och de få försök som görs att producera bostäder för vanligt folk resulterar i hyror på 15 tkr/månaden för 2 rok.

Min gissning: bostadsrättspriserna kommer snart att tangera 100 tkr/kvm i Stockholms innerstad. Glöm allt annat.

Anonym sa...

ny dag, nya räntehöjningar

Anonym sa...

Priserna kommer fortsätta uppåt

Anonym sa...

Hur mycket + i år? och hur mycket + 2012 ??

Anonym sa...

Stor artikel idag I DN om 15,000-20,000 nya bostäder i Stockholm, hälften "innanför tullarna" (Gärdet, bortre Kungsholmen osv).

Bankkrisen är långt ifrån över, inflationen är tokhög (bra för dom med lån), men mkt farligt på sikt... 2011 blir intressant år.

Anonym sa...

+12% upp för priserna i innerstan i år, +7% 2012 är min kvalificerade gissning.
/Robban

Anonym sa...

Det står i di idag att vi snart är 9,5 miljoner människor i Sverige.

I storstäderna är centrala tomter nästan slut. Nyproduktionen kommer att vara dyr och i sämre lägen.

Lägg till att vi hela tiden får sänkta skatter.

Inte konstigt att priserna stiger. Gissar + 10 per år 3-4 år framöver.

Anonym sa...

ja gissa på du. Jag säljer ändå när jag säljer. Går det ner är det ett bra läge att byta upp sig. Det är det jag gissar kommer hända. Ras nej men kommer inte bli +10% framöver

Anonym sa...

Ser ju ut som att regeringen kommer hålla alla BLT bakom ryggarna, vilket öppnar för vidare prisstegringar.

Anonym sa...

Fan vilken dålig service, Lasse Kongo försenad igen med veckans statistik, här betalar man dyra pengar o bör kunna ställa minimikrav på servicenivån, men neeeeeejdå!!!!!

Anonym sa...

kanske inte vågar visa sanningen denna vecka

Anonym sa...

haaaa!! du kan glömma nedgång, blir över 60.000

Skicka en kommentar