söndag 10 april 2011

Mars 2011

Priserna på bostadsrätter steg marginellt i mars, prisutvecklingen var 0,2% jämfört med månaden före.



Uppdelat på lägenhetsstorlek var snittpriserna per kvadratmeter:


























Storlek (kvm)Pris (kr / kvm)
0-3068 100
30-5059 000
50-8055 000
80-56 200
Alla58 900

77 kommentarer:

Anonym sa...

helt klart rally !!

Anonym sa...

Ja RB kommer att höja, men med mycken tvekan ("tillfälliga faktorer bakom inflation" etc). Samtidigt ökar verkligen inflationen. Bästa sättet att skydda sig är att investera i fysiska tillgångar med pengar lånade till negativ realränta. Mot den bakgrunden kan bopriserna bara gå upp! Speciellt innerstadslägen.

Svenne sa...

Nog är något snett. Stockholm har västvärldens högsta bostadspriser i förhållande till inkomsten. Dessutom amorterar vi minst av alla. En tysk t ex amorterar och är skuldfri efter 20 år. I Sverige verkar ingen amortera. Lönerna i sthlm är tyvärr pinsamt låga jämfört med resten av västvärlden. Jag klagar inte, det är bra att min bostad har stigit i pris, men tyvärr något är snett

Anonym sa...

18.45 det du påstår stämmer inte alls faktiskt, snarare tvärtom - låga priser på bostäder i sverige i relation till nettoinkomst.

Anonym sa...

Dessutom är en mer vettig definition på att vara "skuldfri" att tillgångarna är större än lånen, och med då är nästan alla som äger sitt boende skuldfria. Det är en helt annan sak med de som lånar för att köpa kapitalvaror eller för att resa.

Anonym sa...

Varför skulle man betala av på lånet för? Helt onödigt, behövs inte.

Anonym sa...

Blir det så mycket mer i räntehöjningar ??

Riksbanken brukar enligt Nordea-ekonomerna fokusera på KPIF-siffran, som hamnade under Riksbankens prognos. Men enligt Nordea är den förhöjda KPI-siffran — 0,4 procentenheter över Riksbankens prognos — ett bekymmer då den eldar på inflationsförväntningarna.

Inflationen ligger enligt Royal Bank of Scotlands ekonomer rejält under Riksbankens prognos, trots höga energipriser.

"Och detta är viktigt framöver. Inte för att dagens siffror kommer hindra Riksbanken från att höja nästa vecka, men för att inflationstakten inte utgör något hinder för Riksbanken att lugna sig", skriver bankens ekonomer i en kommentar.

Utrymme finns enligt bankens ekonomer att Riksbanken tar en paus i räntehöjningarna i höst.

"Privatkonsumtion kommer få det tufft med räntehöjningar, husmarknaden kan börja vika snart och vi har sett indikationer på att exportorder börjat försvagas", skriver Royal Bank of Scotlands ekonomer.

Anonym sa...

vad ni försöker.
priserna planar, inse faktum det är inte läge att köpa. Som en del får tokspel med påhittade fundamenta är det solklart att många sitter alldeles för högt belånade.

Anonym sa...

jag räknar med en spydig kommentar av en överbelånad...

Anonym sa...

att du är en okunnig fjant är väl inte spydigt ? det är ju fakta. Banker har ej tillåtit någon överbelåning överhuvudtaget i Sverige, du snackar riktigt illaluktande skit.

Anonym sa...

Haha varför skulle det inte gå ner i sverige, det har ju gått ner överallt. Det är solklart att många sitter alldeles för högt belånade.

Anonym sa...

Är det "solklart"? Har du någon källa till denna information? Och varför skulle det gå ner i Sverige bara för att det går ner någon annanstans? Det var det mest korkade argumentet jag hört på länge... Jag betvivlar att du över huvud taget har någon utbildning eller ens fattar vad en marknad är för något.

Anonym sa...

han överbelånad och i affekt stackarn hahaaha

Anonym sa...

vad är detta ? mupparnas årsmöte ? svårt att hitta ett uns av intelligens i något uttalande, ja möjligen i inlägg nr 1 då, skärpning alla, kom med vettiga åsikter o analyser istället.

Anonym sa...

22:38: Vadå åsikter, finns inga åsikter bara rally, försök inte dölja det din överbelånade torsk!

Anonym sa...

23:21: Någon som är bitter i sin sunkiga hyreslägenhet ute i essingen hör jag.

Anonym sa...

rally sa jag!!
http://www.valueguard.se/stockholmbr

Anonym sa...

En bostad är bland de bästa investeringar som finns just nu.

Anonym sa...

rally sa bull.
http://www.hempris.se/

/överbelånad torsk (ganska rik ändå)

Anonym sa...

bostad går alltid upp på sikt.

Anonym sa...

Haha, det kommer rasa! Tänk att en del tror på stillastående, hur världsfrånvänd får man vara? Om det har gått upp över 100% på bara några år måste det ju ner lika mycket också, kan ju inte bara stå stilla där uppe i hundratals år. Så antingen ner 100% med snabbt ras inom några år eller långsam nergång med typ 1% per år i 100 år.

Självklarheter för alla med grundskolematematik?

Anonym sa...

Var har det gått upp över 100% på några år din idiot?

Anonym sa...

Re 08:57: Enligt ditt resonemang ska alltså även mjölkpriset ner eftersom det var billigare för några år sedan? Likaså priset på aktier? Hur dum får man vara...?

Anonym sa...

Anonym 13:44:

Om mjölkpriset hade gått upp lika mycket som lägenheter i Stockholms innerstad de senaste åren så hade alla druckit vatten istället för att skrika "men alla måste ju köpa mjölk ju!"

Eller tycker du att en liter mjölk känns prisvärd på 50-60 spänn när inte lönen har hängt med i alls samma takt?

Anonym sa...

Det är säkert att investera i bostad, kan bara gå uppåt!

Anonym sa...

Dröm om boprisökningar de kommande åren!

Anonym sa...

13:44: Om något har gått upp snabbare procentuellt än löneökningar måste det rasa, hur skulle det annars fungera?

Anonym sa...

http://www.e24.se/pengar24/bostad/stockholms-bopriser-narmar-sig-new-yorks_2734279.e24: "Undersöker man förändringen ur ett lite längre perspektiv kommer man fram till att uppgången under de senaste 16 åren kan summeras till en sexdubbling av de nominella priserna per kvadratmeter."

Då borde det väl under närmaste tiden gå ner till sjättedel av priset, kan ju inte ligga såhär högt?

Anonym sa...

priserna går inte upp, de gick ned i mars och det lär bli samma sak i april

Anonym sa...

men för i helvete är ni utvecklingsstörda?
jämföra priset på mjölk och bostäder?..

hur många betalar sina mjölkköp med 85-95% lån?

Anonym sa...

tillfällig liten säsongsdipp på -1,5%, redan återhämtad.
Aprilstatistik för Innerstan visar på stigande bostadspriser, med en ökning på 0.49 procent sedan föregående månad, mars baserat på försäljning av 66 bostäder vilket ger ett kvadratmeterpris på 59054.

Anonym sa...

19:51: Precis! Har man 85-95% lån på två-tre miljoner blir det flera tusen i månaden i ränta - bara för att bo!

Gulebøj sa...

Priser i førhållande till disponibel inkomst blir såklart missvisade før sverige, då en stor del av sjukførsækringar och liknande i høgre utstræckning æn många andra lænder finansieras utanfør den disponibla inkomsten (via skatt). Bættre mått ær priser i førhållande till bnp. Då ligger inte sverige på en speciellt høg nivå.

http://www.globalpropertyguide.com/Europe/Sweden-
/price-gdp-per-cap

Anonym sa...

Ojdå dippen är tillbaka.

Aprilstatistik för Innerstan visar på fallande bostadspriser, med en minskning på 0.9 procent sedan föregående månad, mars baserat på försäljning av 73 bostäder vilket ger ett kvadratmeterpris på 58340.

Anonym sa...

Nice, har avrått folk från att köpa bostad sen början av 2009, folk har varit skeptiska men nu har jag äntligen fått rätt! Förhoppningsvis börjar folk tacka mig för att dom sluppit tappa nu (bara 1% blir ju många tusen när priserna är så höga!).

Anonym sa...

tack 00.30. Skönt att inte vara en desperat överbelånad torsk 2011

Anonym sa...

Småhustillverkarna går till regeringen och gnäller eftersom allt färre köper nya hus efter införandet av bolånetaket. Och bankerna varnar för att förstagångsköparna har allt svårare att komma in på marknaden. Om bolånetorskarna fortfarande tror att de sitter på en guldgruva ju högre lån de har på sin innerstadslägenhet trots dessa signaler så är det bara att önska lycka till!

Anonym sa...

10:58
haha vilken bitter förortsmupp du är. Det är bara eliten som platsar i innerstan, sorry.

Anonym sa...

10:58: Precis, folk tror att dom sitter på stora orealiserade vinster, men vad dom inte fattat är att om man inte kom in i rallyt tidigt (säg 2000 och tidigare) så kommer man inte gå med vinst - man kommer gå med förlust redan i dagsläget!

Anonym sa...

re: 13:14
Tror själv på korrigering nedåt inom en tvåårsperiod från dagens nivåer. Sen om jag har rätt eller inte får framtiden utvisa. Har positionerat mig för en nedgång och satsar pengar på det. Ingen ide att bara prata.
Men herregud!! För fan!! 13:14 måste ju fan vara rubbad. Ingen tror på dig. Hoppas att du bara försöker provocera. Det fungerar. Min tro på människan försvinner med såna som du. Om vi har fler som du i Sverige ser det inte ljust ut för Svensk ekonomi och fatsighetspriserna. Med din dumhet medverkar du till lägre priser :)
Tack vare såna som du får vi ingen hyperinflation och inga höga räntor. Svensk ekonomi kommer att bli en liten katt :)

eliten i innerstan sa...

13:35
DU VERKAR RÄTT DUM SJÄLV, varför tror du på neråt? och hur har satsat pengar på det din stackars looser ?

Anonym sa...

Bolånetorsk!

Anonym sa...

Förortsmupp!

Anonym sa...

Jag sitter på likvid på guld. När systemet brakar samman kommer det vara gött att sitta på guld och game:a systemet!

Anonym sa...

13:35: Ja, berätta hur du satsar pengar på en nedgång i bostadspriser?

Anonym sa...

likvider i guld ?? hahahah, sitt du där i din källare med foliehatten på och ruva på ditt guld, brakar det samman så får du inte köpa konserver, vatten eller vapen av mej för ditt värdelösa guld.

Anonym sa...

finns väl bara ett sätt o satsa pengar på nedgång i bostadspriser, blanka JM-aktien ?? dock lär du bli fattig om du gör det idag.

Anonym sa...

Jag har inte direkt satsat pengar på nedgång, men jag har positionerat mig för nedgång.
Sålde lägenheten i höstas och köpt råvaror med hävstång och blankat räntepapper (alla okunniga, tänk efter innan ni hoppar på mig nu ang räntepappren)
Än så länge en god affär trots att bostadspriserna fortsatt upp. Allt är ju relativt.
Visst är det inte lika kul att bo i min hyres2a i Solna jämfört med min tidigare trea i Birkastan, men ibland måste man offra något också. Lätt att parkera i Solna iaf :)
Måste erkänna att jag har vacklat mycket ang bostadspriserna, men det är som vilken annan position man än ligger i. STICK TO THE ORIGINAL PLAN until your stop loss is triggered!
Second thoughts and regrets are for pussies!

ELITEN I INNERSTAN sa...

du skrev ju - satsar pengar på det -

du ljög alltså din solnaförortsmupp ?

looser-plan tycker jag, du kommer att torska på dina hävstångsprodukter, hört talas om decay ?? och aldrig ha råd att flytta tillbaka till ettan i Birkastan (du ljög o överdrev o skrev 3:a)

Anonym sa...

blankat räntepapper - du är en idiot

Anonym sa...

.... Forts....
Helt ärligt nu alla kommentatorer här.....
Om du tänker efter har slumpen haft en viss avgörande faktor i huruvida du bor i BR eller HR. Tänk efter hur nära det var att ni lade ett bud till eller lade er...
Många av er är av samma skrot och korn som bara hamnat på den ena sidan eller den andra.
Man kan ta det ett steg längre...
Ni kaxiga BRägare. Ni som är så bra. hur har ni förvaltat er once i a lifetime chans!?
Ni arga HRboende. Beklagar att ni missade rejset, men trösta er med att det har inte varit svårt att lyckats i bostadssvängen. Det har räckt med att deltaga.
Ett känt ordspråk:
"Välden styrs av medelmåttor som valt att deltaga"

Anonym sa...

... Forts...
Svar Eliten...
Om du tycker att det är en looserplan antar jag att du har tagit motsatt position. Eftersom terminer är ett nollsummespel har du en god chans att gå hem med mina pengar.
Har du inte tagit position ska du tänka efter om du gör bäst i att tala eller tiga.
Om jag bodde i en 1a eller 4a har väl egentligen inte med saken att göra. Det handlar om att maximera portföljens tillväxt.
Money talks...

Svar: 15:42
Jag är en riktig idiot ja ;)

Tycker för övrigt att det luktar lite väl mycket testosteron här inne.

Anonym sa...

ojdå, har du problem med testosteronhalten ? fan vad trist, ingen flickvän då antar jag ?

Anonym sa...

i Kina sa det plopp förra månaden, -27% i Peking.

Men naturligtvis aldrig aldrig i Stockholm..

Anonym sa...

18.20 säker källa på det, eller du är en patetisk lögnare som alla vet att du är.

Anonym sa...

inget svar från killen med låg testosteronhalt ??? jag är nyfiken på hur det funkar, är du eunuck ?

Anonym sa...

Hej igen.
Sitter mu lite småfull efter en efdtermiddag full av jobb och lite jobb.

Vet inte vad eunuck betyder.
Är dock väl bevandrad bland ekonomiska termer.
När du är redo att diskutera som en vettig människa ställer jag upp.
Det är såna som du som är beviset för att vi mest troligt har för höga bostadspriser....
När även den minst intelligenta personen kan känna sig rik och häftig på att äga sin lilla lägenhet är vi i farozoonen....

Less på idiotin sa...

En intressant poäng. Norrmännen gnäller över bostadsbubblan i Norge. Här är kvadratmeterpriset i centrala Oslo ca 48000kr/m^2. Däremot är medelinkomsten i Norge 37000 norska, dvs. 43000 svenska kronor i månaden, i jämförelse med Sverige där den lär ligga på dryga 25000.

En annan intressant poäng kan ju vara att prova att spara ihop till en kvadratmeter lägenhet i innerstan. Om du var tvungen att spara 68000 och betala det kontakt genom att lägga 68 tusenlappar i mäklarens hand x antalet kvadratmeter så skulle du aldrig göra det. Pengar är för billiga. Prova spara 100 000 på ett år. Det är inte helt lätt. Det ger dig 1.5 kvadratmeter.. Idiotiskt.

Less på dåliga inlägg sa...

bopriser i Oslo med 1.2 miljoner invånare jämförs rakt av med Sthlm som har har 2 miljoner ?? här visar man öppet sin bristande intelligens.

Anonym sa...

23:25: Själva siffran är ju sjuk, särskilt om man lånar hela beloppet till 5% ränta på det blir det väl 68000*0.05/12=284 kr i månaden (typ 200 kr efter skattereduktion) per kvadratmeter bara i ränta! Så för en innerstadslya på 40 kvm blir det 8000 i ränta - kan ju inte finnas en människa som är redo att betala det!?!?! Lägg på 2000 i avgift på bostaden och 15000 (minst!) i månaden i levnadsomkostnader - då blir det 25000, finns ju inte en djävel som får ut så mycket väl? Sen bör ju lånet amorteras av på 25 år, hur skulle det annars gå om man har 8000 i månaden i utgifter om 25 år?!?!?!

Spelar ingen roll hur man dribblar med siffrorna eller påstår att det inte går att jämföra med oslo/japan/usa - ovanstående visar ju att det måste gå ner kring 30-40% inom kort.

Besserwissern sa...

11:54
jag tycker ovanstående visar att det finns utrymme för uppgång på 30-40% inom några år.

Anonym sa...

23:25&12:01
Spelar ingen roll hur ni trollar med siffror, jämför med japan!

Anonym sa...

11:54
15000 (minst!) i månaden i levnadsomkostnader ??

kan du speca lite vad det är som kostar så mycket i månaden (minst!) ?? jag lever gott som fan på 7.000 efter boendekostnader är betalda.

Anonym sa...

12:09
Det behövs ju marginaler när bubblan spricker, för då går allt upp i pris!

Anonym sa...

12:24 sicket dravel

Anonym sa...

Verkar som om de överbelånade torskarna börjar få slut på spydigheter.

Rädlsan kommer segra även i Stockholm under hösten

Anonym sa...

Aprilstatistik för Innerstan visar på fallande bostadspriser, med en minskning på 1.16 procent sedan föregående månad, mars baserat på försäljning av 74 bostäder vilket ger ett kvadratmeterpris på 58268.

Anonym sa...

Prisutveckling i Stockholm senaste veckan: 0.21%
Prisutveckling i Stockholm senaste 4 veckorna: 0.68%
Prisutveckling i Stockholm senaste halvåret: 3.86%
Prisutveckling i Stockholm senaste 12 månaderna: 7.25%

Senast uppdaterad 2011-04-15.
Denna statistik baseras på faktiska lägenhetsförsäljningar.

Anonym sa...

Raaas!

Anonym sa...

Rally!

Anonym sa...

Jag har gått på visningar senaste halvåret, sista tiden är det allt fler som går upp flera gånger, och allt fler acceptpris.

Anonym sa...

vanlig liten säsongsdipp bara, i maj kommer snittet vara över 60.000, och till hösten 65.000

Anonym sa...

14:04: Se siffrorna uträknade i 11:54 varför priserna inte kan vara så högt som 68.000!

Anonym sa...

14:05 se 12:01

Anonym sa...

14:05 se 12:09

Anonym sa...

Aprilstatistik för Innerstan visar på stigande bostadspriser, med en ökning på 0.06 procent sedan föregående månad, mars baserat på försäljning av 103 bostäder vilket ger ett kvadratmeterpris på 59131.

Anonym sa...

Enligt maklarstatistik.se så backade priserna i Stor Stockholm med -2% samt -3% i Centrala Sthlm under Mars månad.

Skicka en kommentar