måndag 5 september 2011

Vecka 35, 2011

Genomsnittspris vecka 35: 58 600 kr / kvm.



58 kommentarer:

Anonym sa...

Ni66er!

Anonym sa...

Priserna verkar vara stabila, får vi 70 Tkr / kvm till hösten?

Mvh K Bock
Chefsstrateg Aktieplaceringar och derviathandel Hong Kong

Ricky sa...

På sikt går priserna alltid uppåt

Anonym sa...

Hahaaa, då var dippen över, vecka 34 gick det fynda. Priser under 60 blir animalier i framtiden.

Anonym sa...

Priserna går upp, det är en naturlag.

Hälsningar
Översteprästen i Målilla socken.

Anonym sa...

Priserna går alltid upp.
För det har mamma sagt...

Anonym sa...

Priserna rakt ner i avloppet nu. Bättre att köpa nötter för pengarna. Om 2 år har vi lägenheterna i innerstan på ca 12.000/kvm. Ni som sitter med stora lån, ta en överdos så slipper ni eländet. Vilka torskar ni är. LOL

Anonym sa...

11:01 Du är en vidrig människa.

Anonym sa...

Håller med, 11:01 riktigt smaklöst inlägg, skäms.

Generalmajor T Am sa...

Antal avslut 1/3 av vad det borde vara, vem håller ut längst, köparna eller säljarna?

Anonym sa...

Höjda priser till ngt stigande omsättning.
Grundstarkt.

Anonym sa...

Håll på hatten, snart en smell kommer! Ni förstå moste att nu den priser kan bara åt ett holl gå, rakt nerot! Den analys jag jort bygger på ekspert-kunskap. Villapriset ner under 4 år sen vender upp. Nu bankerna lakt tak på lonen, det jör att priser inte kan go till himmel! Förstå!

/utbildat på en högskola!

Anonym sa...

Inför Sharialagar så slipper ni såna här väst-problem, enl koranen är ränta förbjudit. Hade ni följt koranen hade ni inte fått alla problem med bostader värda mindre än lånen ni har, dumma torskar.

Mohammed

Karl sa...

Ibland undrar jag hur många som kommenterar här som även frekventerar Flashback...

Sixten Jarnebrink sa...

17:20

Äsch, det måste röra sig om någon form av satir. Kommentatorsfältet här bjuder alltid på ett skratt.

När det gäller statistiken så kan man spekulera om antalet avslut vänder uppåt igen utan att priserna för den delen sjunker. Vi som proklamerat propp ur nu när kreditkranen stängts av får se oss dragna vid näsan.

Gugge sa...

Ser ju onekligen ut som om priserna rör sig nedåt just nu. Dock kan mycket hända efter kommande räntebesked. Många har intecknat stillastående ränta. Kommer det trots allt en räntehöjning lär priserna åka i botten. Skulle det mot förmodan bli en räntesänkning kan priserna stärkas igen.

Sixten Jarnebrink sa...

19:45

Och det är faktiskt inte svårare än så. Sjunker priset på krediter stiger priset på bostäder och vice versa. Diverse "fundament" som bostadsbrist och citynära attraktivitet är underordnade.

Anonym sa...

Skuldkrisen är orsakad av: tada! skulder - då ska vi självklart fortsätta skuldsätta oss! Ner med räntan, multimiljonlån till alla! Jag vill ha lån på 20x min disponibla inkomst så jag kan köpa en fin 3:a i Bandhagen!

Gugge sa...

För bomarknaden är det helt klart bäst att Ingves höjer räntan men det är ju annat som styr. Jag håller det för 50/50 om det blir höjning eller stillastående.

Anonym sa...

jag håller det för 80/20 om det blir stillastående eller sänkning.

Mårten sa...

Inflationen är avgörande för hur räntan utvecklas, inte prisutvecklingen på bostäder. Om priserna på bostäder går ner, samtidigt som inflationen ligger över 2%, lär vi ändå se ökningar av räntan. Man lär inte rucka på det övergripande inflationsmålet bara för att en massa husägare börjar knorra. Sålunda... håll koll på inflationen!

Anonym sa...

Inflationen går upp om priserna går upp. Priserna går upp om kronan går ner. Om kronan går ner går dollarn upp. om dollarn går upp ramlar byxorna ner. Om byxorna ramlar ner står man med rumpan bar. Står man med rumpan bar blir det snart kallt om baken. Blir det kallt om baken så.....Ähhh! Skit i det!

Anonym sa...

12:38
jag håller det för 70/45 om det blir stillasittande eller lågt stående.

Anonym sa...

16:39
Jag håller mig för skratt.

Anonym sa...

Tror de sänker bostadspriserna 0,25% imorrn

PK sa...

20:27: Önsketänkande BLT, de kommer självklart höja 0.25% imorgon. Har du missat vad en klase bananer kostar nu för tiden?

Vad var det jag sa sa...

vad var det jag sa, ingen räntehöjning, sänkt ränteBANAN ! bopriserna kommer att sticka som en raket.
du 22.50 ta dej i arslet din idiotmupp.

Anonym sa...

Helt sjukt, svenska företag går som tåget och likaså inflationen. Ska också bli en vinnare och ta ett maxlån.

Anonym sa...

09:54 är du sjuk i huvet ? helt omedveten om senaste månadens händelser ? har du varken dgstidning, tv, eller internet i husvagnen i Skarpnäck ? din efterblivna wt.

Anonym sa...

Svenska företag går skitbra (även inhemska som Claes Ohlson), en pizza närmar sig 100:-, skiter fullständigt hur börsen går för där råder masspsykos och inte fundamenta.

Bor i BR i innerstan och ska köpa något riktigt fett nu då Riksbanken och regeringen bestämämt sig för att låntagare är vinnare. Låna är det nya spara, spara är det nya slösa, alla med cash på kontot är megalosers.

Anonym sa...

10:07
Intressant att du nämner Clas Ohlson och pizza, de två viktigaste komponenterna i en white-trashers liv. Fattas bara bag-in-box vinet till helgen för dej hahaha!!!

Gugge sa...

Gick som alla redan intecknat med räntan Nu kommer bostadspriserna stå och väga ett tag till innan nedgången tar lite fart. Den lär inte heller bli skärskilt stor. Knappast mer än 20%. Kanske bra? 20% ner drabbar ju ingen särskilt hårt samtidigt som det ändå underlättar något för den stora massan.
Mycket möjligt att Julveckan kommer vara stora chansen att köpa något lite billigare.
Frågan är när jag skall sälja min bostadsrätt. Så fort som möjligt eller vänta ett år? Längre än så kan jag inte vänta.

Anonym sa...

Äter sushi alla luncher i veckan, men Claes Ohlson och pizza är typiska dagligvaror för många svennar och tänkte att du skulle förstå just det konceptet.

Och nej, inga Kicki Danielsson-festisar för mig, däremot vinkyl full med Krug. Hur är det själv, trivs i din högbelånade 4:a i Årsta?

Anonym sa...

Har bläddrat runt bland annonserna i Sthlm och nog budas det fortfarande hyggligt friskt i innerstaden. Långt från den hysteri som rådde för bara 1 år sedan förvisso. Antalet budgivare är heller inte många jämfört med då.

I närförort budas det mer sporadiskt och framförallt på små lägenheter. Större än +45kvm står osålt.

I ytterförorterna är det stendött.

Blir en spännande höst..

Anonym sa...

Stillastående ränta! YEAH! ekonomisk depression! wooohooo 80kkr/m2 innan dec!!

Mårten sa...

Hemnet har uppdaterat sin statistik. Antalet bostadsrätter till salu har aldrig tidigare varit så högt som nu. Utvecklingen påminner också mer om 2008 än något annat år, och alla vet ju hur priserna utvecklades det året.

Anonym sa...

Bra att det brakar neråt, hoppas på lite varsel också så är lyckan fullständig, överbelånade bolånetorskar svettas nu, skoj. Priserna i innerstan kommer att halveras innan ni hinner släppa av en rökare, sen tar det 10 år, minst innan nån rejäl återhämtning kommer. LOL

Anonym sa...

15:40 Fuck off ditt jävla as.

Anonym sa...

Äh, så här var det 2008 också. Börskrasch och folk var livrädda. Sen gick det över på några månader. Den som behöver ny bostad borde passa på att köpa i den här dippen. Det finns en sjukt stor underliggande efterfrågan som bara däms upp nu när folk inte vågar köpa. Det märker man när man lägger ut sin lya för uthyrning. Företag/folk är beredda att betala hur mycket som helst i hyra. Det enda man behöver vara rädd för är hyresnämnden.

Anonym sa...

Sådärja, nu har även bostadsdata.se återgått till den fallande kurvan. Många ville inte sälja direkt i augusti pga låga bud, men nu börjar de ge upp.

Anonym sa...

Haha, HRl losers blir kvar på pärrongen igen. Kanske går lite segt några månader nu men folk måste bo nånstans, fatta. Efterfrågan i stockholm är alltid större än tillgången. Jag brukar också hänga på flashback förresten.

Anonym sa...

07:56: priserna drivs av tillgång till krediter (alla är "miljonärer") varför har priserna ökat 200% i avfolkningsorter och hela Sverige? Detta har redan konstaterats 1000ggr...

Däremot har jag bytt ståndpunkt, det är uppenbart att regeringen vill uppmuntra och gynna bolånetagare. Nära 0% ränta på sparkontot, riktiga inflationen nära tvåsiffrig och du får låna för strax över 3%. Jag ska ta ett megalån och bli vinnare jag med. Ni ansvarsfulla får betala :)

LL Cool sa...

Skambud så långt ögat kan nå. Härliga tider. Och alla de som tjatade till sig en ombildning står med osålda lägenheter.

Livet är underbart.
Muahahahaha!

Anonym sa...

Någon som ser ett mönster? Priserna går ner och utbudet går upp...

Anonym sa...

Jag sitter still och väntar på att få byta upp mig.
Att min lilla 1a på söder faller i värde gör mindre då de större lägenheterna fallen ännu mer :)
Mumma

Anonym sa...

http://www.hempris.se/statistics.php

Anonym sa...

By now or be priced out forever.

Anonym sa...

Ýou wish...
Om ca två år köper jag din lägenhet pojke lilla

Anonym sa...

Ni66ers!

Anonym sa...

hahaha, alla dagar i veckan, Sushi är ju såååååå svennigt..... hahaha

Anonym sa...

http://www.chartoftheday.com/20110909.htm?T

Ni ligger väl rätt placerade? Alltså inte i överbelåndade lägenheter i innerstan, samma utveckling som i usa väntar här. Lycka till alla bolånetorskar.

Anonym sa...

No more Ni66ers plz, det är nedlåtande!!

Anonym sa...

07:54: återigen dömer du andra efter dig själv, dina sushierfarenheter begränsar sig uppenbarligen till hårdkoktöverdoseratris i Årsta. Rekommenderar besök i Japan, är du inte där kan du testa t.ex. Nobu, Geisha, Zuma etc som finns i civiliserad städer, världen är större än sossesverige. Men har man svennekneg i årsta med 50k/mån är risken stor att ens livskunskaper är tämligen begränsade.

Anonym sa...

så sant, väl talat 11.39

Anonym sa...

11:39 sen när skulle ett svennkneg ge 50k/mån? snarare 30k/mån. Medelinkomsten för en familj i sthlm är runt 700k/år, i årsta lär den vara ännu lägre.....svenne tjänar dåligt därför måste han låna 5-7 årslöner för att kunna köpa en bostad.

Anonym sa...

16:42

Uppenbart att du är svenne som tror att 50k är överklass. Svennar som gått med sina 50k till banken och lånat upp sin framtida inkomst så att de kan köpa bostäder i innerstan tror att de tillhör eliten, haha fyfan vad tragiskt.

Anonym sa...

uppenbart att ni är hyresmuppar hela bundten...ja tjänar fan runt 400k/mån.

Anonym sa...

18:47 Nej det gör du inte.
Du skriver av samma anledning som hälften av alla här. Du är rädd för att göra en stor förlust på din dyra lägenhet. Vart tar ni vägen sen när ni står på gatan med en skulden som omvandlas till ett dyrt blankolån. Vi "hyresmuppar" får via skatten betala kalaset igen".
Inga vinnare?

Skicka en kommentar