lördag 3 september 2011

Augusti 2011

Priserna på bostadsrätter steg i augusti, prisutvecklingen var +2,1% jämfört med månaden före. Sedan årsskiftet är prisutvecklingen -0,3% och sedan toppen i januari 2011 på 59 100 kr / kvm är detta ett ackumulerat fall på -2,2%.



Uppdelat på lägenhetsstorlek var snittpriserna per kvadratmeter:


























Storlek (kvm) Pris (kr / kvm)
0-30 66 600
30-50 55 500
50-80 54 900
80- 53 100
Alla 57 800

8 kommentarer:

Anonym sa...

Har kollat bugivningarna och det är ned i källaren som gäller. Många objekt får bara bud under acceptpris.

Anonym sa...

http://svenskfast.se/Templates/ObjectView.aspx?objectid=3TMRKQBNR3TP0GP0

Har kollar lidingö, kungsholmen och söder närförort och det är samma sak överallt.

Anonym sa...

ingen fara, statten visar en liten säsongsdipp bara, ni baissare kan krypa tillbaka under era stenar helt enkelt.

Anonym sa...

Acceptpris är ju ett drömpris. Lånefesten fortsätter, folk med Svenneinkomster fortsätter ta sjuka lån om än i mindre ökande grad, men ändå ökande. Fullständigt bisarr och destruktiv bostadspolitik som jag inte ser någon ände på.

Anonym sa...

I diagrammet är antalet transaktioner i augusti 2011 ca en tredjedel av antalet i augusti tidigare år. Är underlaget annorlunda eller är det en så kraftig nedgång i aktivitet? Har inte hört något om uppsägningar på mäklarfirmor, men om diagrammet speglar verkligheten lär det ju komma.

Jim sa...

3 september 2011 23:14

Intressant att det dyker upp så mycket skambud i Sthlm. Har varit så runt om i landet rätt länge, men jag har inte sett det tidigare i huvudstaden.

Ingen av säljarna verkar acceptera dem heller. Ännu...

Anonym sa...

Lustigt men nu ringer och mailar mäklare mig flera gånger i veckan och vill erbjuda mig större lägenheter. Trots att jag ber dom sluta så bombar dom mig med objekt (ofta samma). Detta är första gången dom gör det, desperationen lyser igenom.

Anonym sa...

1) Snälla, ni som "Har kollat budgivningarna" eller har andra märkliga statistiska underlag där ni "känt" stämningen på ett par tre visningar: läs riktig statistik, ingen är intresserad av er analys av två visningar i sumpan.

2) Precis som det påpekats tidigare så är det pris+volym som är intressant, dvs. när volymen går ner så finns förmodligen ett lägre värde på många bostäder, de som blev osålda. Men vi har bara statistik för vad som faktiskt säljs naturligtvis.

Det enda man kan säga om utvecklingen just nu är väl att det står och väger. Antingen börjar det en sorts panikförsäljning, eller också börjar köpare och säljare mötas framåt hösten, kanske med lite ljusnande läge på grekfronten tillsammans med planer på lägre räntor framöver. Vem vet. Hursomheslt så är en sak säker: vi som köper och säljer lägenheter köper och säljer i regel på samma marknad. De enda som VERKLIGEN måste ligga vakna över den graf vi ser här, det är mäklarna (som skiter i priset, men lever på omsättningen).

Skicka en kommentar