söndag 9 oktober 2011

Vecka 40, 2011

Genomsnittspris vecka 40: 56 100 kr / kvm.

83 kommentarer:

Anonym sa...

Inget ras denna vecka heller, ni domedagsprofeter kan ta varandra i arslet.

Anonym sa...

Varför visar förra veckans graf ett supertapp i omsättningen, medan det i denna graf ser ut som att omsättningen knappt gick ner alls förra veckan? Tillförlitligt...

Och möjligen en viss liten prisnedgång har skett, men ras, nä. Kommer icke ske.

Anonym sa...

Det räcker att ned gången håller samma takt som nu.... Så kommer det göra ont hos många ....
Nån procent ner i månaden i två år räkna på det .

Anonym sa...

Att det inte kommit något ras som många skrikit om i flera år beror på kraftig befolkningsökning. Storstockholms befolkning ökar med 40 000 per år, det morsvarar ett Malmö var tionde år. Då är det inte konstigt att priserna hålls uppe.

Anonym sa...

08:01: Standardsvaret på det är att eftersom priserna gått upp även på andra orter så kan det inte vara en förklaring.

Dvs, eftersom priserna gått upp omotiverat på en del ställen kan de inte gått upp motiverat på andra.

Anonym sa...

varför stämmer inte denna graf med förra veckans?
Vart är v39 toppen i priskurvan?
Vart tog v39 minskningen i omsättningen vägen?
Är det något konstigt med dessa kurvor?

Anonym sa...

Bra drag den här veckan igen. De försäljningar jag följt går till acceptpris eller tom högre.
hyresmupparna kan glömma att det blir ras, Nu har prisnivån stabiliserat sig, det är tydligt. Köparna börjar långsamt inse att de inte får köpa till vrakpris. Det är alltid säljaren som bestämmer om det blir affär eller inte, glöm det.

Anonym sa...

Återigen: http://www.brspec.se/

Det håller på att vända uppåt igen.

Anonym sa...

svar 08:21
Du har rätt i att säljaren kan bestämma att en affär INTE ska bli av. Den rättigheten har dock köparen också. Säljaren kan alltså inte tvinga någon till köp.
"It takes two to tango" helt enkelt.

Anonym sa...

08:21
Är du så imbecill så du tror att alla vi som fattar att det kommer en nedgång på bostadsmarknaden sitter och förväntar oss ett ras på 20% över en vecka ?

"Köparna börjar långsamt inse att de inte får köpa till vrakpris"

Nej men de som är korkade nog eller måste köpa en bostad gör det, omsättningen är likt förbannad rekordlåg. Själv sitter jag lungt ett år till i min HR innan min mille från BR försäljningen i våras måste in i nästa bostad.

Känn dig fri att stoppa huvudet i sanden och tro att jag gör en förlustaffär på att inte köpa bostad idag.

Anonym sa...

Re 10 oktober 2011 04:22
"Det räcker att ned gången håller samma takt som nu.... Så kommer det göra ont hos många ....
Nån procent ner i månaden i två år räkna på det ."

Och varför inte räkna på vad det blir på 1000 år när du ändå är igång. Gör du förresten samma sak när det sker uppgångar eller bara när resultatet blir som du önskar?

svenne banan

Anonym sa...

Jag känner mig också ganska lugn att sitta på mina vinstmiljoner ett tag till. Kommer nog vara billigare i vår

Anonym sa...

Oj,oj svenne banan det gjorde lite ont , tydligen.
Jag äger mina 2 st boenden skiter i om det går upp eller ner , på pappret är man rik.
Men efter att priserna har gått upp mer % än vad det gjort i lönekuväret och gjort det sedan 93 så är det min tro att det blir en ordentlig corrigering

Steffo

Anonym sa...

Steffo - dina 2 ruckel i Nunäshamn gör dej inte rik din efterblibvna whitetrashfjant.

Anonym sa...

"corrigering i lönekuväret" eller ökning av soc bidraget ?

Anonym sa...

Patetiska kommentarer av folk som lånat sig till medelklass, flytta tillbaka till Märsta där ni kommer ifrån. Det är uppenbart att en stor buffert av osålda objekt byggs upp, händer inget makro kommer det till slut ett rejält fall.

Anonym sa...

Oj oj när man börjar med persion angrepp då har man förlorat en diskution enligt mig......
Bör i västra gbg och med sommar hus lite längre söderut

Mvh steffo

Anonym sa...

Alla dessa tragiska hyresmuppar som hoppas på ras. Börjar det inte bli lite kallt där på perrongen i Märsta, som ni står på för att ni har missat tåget?

Seså, gå in och brygg en kopp Willys Mellanrost kaffe på kaffebryggaren köpt på Rusta för 149 :- och sätt er sedan vid köksbordet i er miljonprogramstrea med utsikt över E4:an och dröm på. Unna er en småkaka av märket Eldorado också. Nåt ras blir det aldrig tal om.

Efterfrågan i Stockholm är hög och skulle vi ändå se en tillfällig dipp, ja då säljer vi helt enkelt inte också går priserna upp när köparna väl fattat vem som bestämmer. Tillgång och efterfrågan helt enkelt. Svårare än så är det inte.

/BostadsrättsÄGARE

Anonym sa...

18:07
word

Anonym sa...

Om tjejen tröttnar och vill ha sin halva då blir man ju tvingad o sälja..... Eller alla kanske bor själva....
Det e klart om dippen blir lika tifällig som på 90 talet kan man alltid vänta en 6-7 år tills priserna är tillbaka......
Med två ungar på 75 m2 ..... Men det är ju på öfre-östermalm så man har ju rätt postnr.....

Anonym sa...

18:07
Vad tror du händer när några säljare blir mer desperata? Alla kan inte sitta på sin bostadsrätt i oändlighet och vänta på att sälja.

Skall du lägga alla möjigheter att röra på dig på is ända tills du får det pris du vill ha för din bostadsrätt? Det finns många anledningar till att man kan tänka sig att sälja under det marknadspris som rådde för ett halvår sedan.

När väl priserna gått ner, vad tror du händer med de som belånat sin lägenhet till 100% av tidigare marknadsvärde? Kommer banken tillåta att lånet förblir ett vanligt bostadslån när säkerheten för lånet tappat i värde? Kommer banken välja att tvinga fram högre ammorteringar och ge en högre ränta? Händer detta så kommer vissa bostadsrättsägare som har det sämre eknomiskt inte längre klara av att betala ammortering+ränta och blir då tvungna att sälja vilket drar ner priset ännu mer.

Jag lever mycket bra in min hyresrätt och dricker gott espressokaffe hemma. Småkakor får du äta själv, oavsett märke, då det inte är särdeles nyttig föda. Har tidigare bott i bostadsrätt och är nöjd med att ha sålt medans det fortfarande gick upp i pris. Nu skall jag bygga hus och väntar strategiskt på att priserna skall falla på nybyggnation i takt med att priserna på begagnat faller. Kan gott vänta i några år så man slipper köpa innan nedgången.

Försök insé att bostäder krashat i pris förr och att det alltid kan ske igen.

Anonym sa...

http://cornucopia.cornubot.se/2011/04/scenario-bolanekrasch-och-synopsis.html

Av ren omtanke, vill ni att det här ska hända er?

"Lotta känner tveksamhet i det nya förhållandet, men när hon i smyg börjar titta efter en annan bostad inser hon att med betalningsanmärkningen som Bengt ordnat så kan hon vare sig hyra lägenhet eller låna pengar till en egen bostad. Bengt börjar utnyttja det hela mycket subtilt och börjar även visa ett ohälsosamt intresse för Moa och speciellt Wilma som nu är i yngre tonåren. För att få honom på andra tankar ställer Lotta upp på saker i sovrummet hon aldrig tänkt sig eller ens kunnat fantisera om, i hopp om att stilla Bengts begär till döttrarna."

Anonym sa...

Fortsättning från ovanstående följer:

"Bengt börjar misshandla Lotta, som fortfarande inte kan flytta, speciellt inte som barnen behöver en riktig bostad och hon får inte tag på Svenne. [...] En dag skuggar han Bengt och ser honom träffa några ohälsosamma typer och visar nakenbilder på Svennes döttrar för männen."

Allt det här för att paret inte följt någon av de tekniska analyser som gjorts tillgänglig gratis av välvilliga bloggare... Tänk till innan ni flyttar!

Anonym sa...

18:58: Om man gör sina bostadsaffärer (för eget boende) baserat på teknisk analys har man nog större problem än så...

Anonym sa...

18:49

Självklart insér [sic!] jag att priserna på andra håll i Sverige både kan stiga och sjunka. Stockholm är dock unikt, efterfrågan och inflyttningen liknar inte någon annan stad i Sverige. Kan du förstå det?

18:58

Maken till löjeväckande scenario som det "Cornucopia" målar upp har man då aldrig läst. Hans egna värderingar och bitterhet lyser igenom med all önskvärd tydlighet.

/BostadsrättsÄGARE

Anonym sa...

19:42:

(1) "This time it's different"? Har man hört det förr :)? Fundamenta pekar på ras sedan flera år tillbaks, att tro något annat är självförnekelse.

(2) Han överdriver av hänsyn, de flesta BLT kommer inte att råka så illa ut utan kommer bara se sin fiktiva förmögenhet minska 30-40% och ändå leva vidare hyfsat normalt i sin före detta gräddhylla (i och med peak oil kommer självförsörjande hushåll vara det bästa), men det behövs lite skrämselpropaganda för att rädda de som räddas kan.

(3) Du är inte ÄGARE, du är medlem i en BLT-klubb.

Anonym sa...

18:52
Undrar varför Conrnucopia skriver om just det långsökta scenariot med sådan inlevelse?

Anonym sa...

Va? Är Cornucopia en peddo?

Anonym sa...

20:45
Han skriver med passionerad inlevelse om det han älskar: tjäna pengar genom börsen, hugga skog, jaga, pansarvagnar och förbjudna fantasier :). Lite som Guillou?

Bostadsrättsägaren sa...

De priser vi hade under våren kommer vi inte få igen under vår livstid.
Prisbilden i Stodkholm påverkas inte av inflyttningen utan enbarat av tillgången till krediter. När kreditkranen såsmåningom börjar dras åt kommer priserna falla.

Anonym sa...

Kreditkranen är redan avstängd såvida du inte har mycket god ekonomi. Vet flera i min närhet som är under ytan (större skulder än tillgångar på huset/lgh) och därför vägrar sälja. Vi kommer få en utdragen nergång och ingen snabb krasch.

Stringfellow sa...

Ligger på en belåning på 2,61 ggr netto årsinkomst, det tror jag är en stabil och hållbar nivå. Brf-lgh i Hägersten.
Det är också en väldigt intressant siffra som ligger farligt högt för vissa.

Anonym sa...

Det känns som om Lasse Kongo denna vecka råkat klistra in V40 siffrorna på V37 istället för V39.

Anonym sa...

Ville bara säga att Nedre Östermalm nått All Time High igen!! 77 500/Kvm i snitt nu! Ett tydligt betyg på den starka marknaden:)

Insatt

Anonym sa...

Kan inte mycket om Stockholms adresser, men denna är väl fin:

http://www.boliga.se/map.aspx?id=2960789

Med andra ord ser marknaden i detta fall inte särskilt stark ut.

Anonym sa...

70 895 kr/m2... Jävligt svagt....

Anonym sa...

Ni66ers!

Anonym sa...

Vi måste kräva av bankerna att de börjar kräva amortering av sina bolånekunder. Annars kommer bostadsmarknaden sluta med katastrof.

Anonym sa...

Jämfört med nedgången efter Lehman 2008 så vände priserna upp snabb 2009, med stöd av låga räntor och bankernas generösa kreditgivning. 2011? - Räntorna faller inte mot konsument pga finanskrisen som gör att bankerna behöver större marginaler, vidare så är kreditgivning inte lika generös längre - bolånetak, amorteringskrav, sälja-före-köp, krav på lägre kvot lån/disponibel inkomst. Känns som att det är lite som talar för stigande bostadspriser.

Anonym sa...

http://bostadsdata.se/Statistics.aspx?statistik=bostadspriser&laen=stockholm&kommun=stockholm&omraade=innerstan

nedgång? neeee

Anonym sa...

22:58: 16 försäljningar på en månad?

Jag tittar på hus på Lidingö, många som varit ute länge nu och många återinsatta och ett antal sänkta.

Anonym sa...

00:58: Tror du på allvar att det bara såldes 16 lägenheter i hela innerstaden förra månaden...?

Anonym sa...

Premium? Ingen aning, men sänka måste de i alla fall.

http://www.boliga.se/map.aspx?id=2968222

Anonym sa...

Kolla här era domedagsfjantar, korrekt viktad statistik visar inget fall alls.
http://www.valueguard.se/stockholmbr
Stockholm BR
Senaste mån-1,4%
3 mån+0,4%
12 mån+1,2%

bit i äpplet!!!

Anonym sa...

13:24

"inget fall alls"

Hur menar du då?

Anonym sa...

15:55
Svar;
Stockholm BR
Senaste mån-1,4%
3 mån+0,4%
12 mån+1,2%

alltså inget prisfall alls, vad fattar du inte trögboll?

Anonym sa...

17:06

Stockholm BR
Senaste mån ----> - <----- 1,4%

MINUSTECKEN

Anonym sa...

Ska vi ta det en gång till?

-1,4% på en månad => 1-(1-0.014)^24 = 0.29

Alltså ner nästan 30% på två år. Inget ras!?

Anonym sa...

hahhahaha 19:25 klockrent

när det sedan fallit -5% så är det väl heller inget fall... ett fall är ju -20% minst..........självklart händer detta inte på en dag

inflation kommer att utgör största delen av fallet....om priserna står still i 10 år och vi har en inflation på 3%, så innebär det ett fall på 25% reala termer.

Anonym sa...

Det brukar väl bli omkring 30% ner på ett par år vid mindre sättningar på bostadsmarknaded. Ser ut att stämma väl överens med det scenariot.

Anonym sa...

Jisses vad folk börjar bli desperata nu. Måste kännas kallt att sitta med lite för stora lån när skuldkrisern rasar för fullt.

Ja, -1,4 % per månad är ett rejält fall. Ja, omsättningen är väldigt låg, bara bra objekt omsätts, vilket håller uppe priserna.

Ja, bankerna sätter nu 75 % som bottenlån och har 10 % på det som topplån med amortering (som standard, undantag finns).

Ja, detta innebär att väldigt många inte kan köpa en lägenhet för över miljonen, då Svensson idag inte ens har 10.000 på sitt konto.

Ja, detta innebär att priserna överlag är på väg ner.

Ja, det innebär att banken snart häver DITT lån och skickar en avi på den delen av lånet som överstiger marknadsvärdet.

Förstår inte hur så många kan ha kalkylerat så fruktansvärt dåligt. Trodde ni på allvar att det skulle gå med 95 % belåning, lite renovering på det, ingen amortering och inga marginaler?

Många förtjänar det elände de kommer få. Andra har bara varit godtrogna. Resultatet kommer bli detsamma oavsett.

Anonym sa...

21:18

Tror inte att alla de BLT som hamnar under ytan skulle kalla -30% för "en mindre sättning". Vad händer när paniken sprider sig?

Anonym sa...

13 oktober 2011 21:51
Folk måste väl ändå har kalykylerat med ett potentiellt prisfall på 30% i sin riskanalys?
Rimligen har de gjort ett medvetet val att ta risken.
Det bästa som skulle kunna hända bostadsmarknaden vore en omedelbart fall med 30% för att därefter börja följa inflationen. Tyvärr är önskescenarion sällan möjliga.
Tur att min bostadsrätt är obelånad.

Anonym sa...

Täby är inget att ha antar jag, det verkar i alla fall svårt att sälja villan där.

http://www.boliga.se/map.aspx?id=2980830

Anonym sa...

ni är alla petetiska losers, stick o gömm er under husvagnstrailern i rågsveds utkant era white trash inbreed mongoloids.

Anonym sa...

Re: 14 oktober 2011 12:54

Kollar du i en spegel eller...?

Anonym sa...

Raset är över, det har vänt upp igen, det blev inte mer än några futtiga procent ner, hahahaa ni som står kvar på pendeltågsperrongen, skit ner er i byxan.

Anonym sa...

Nu kör vi igen!

http://bostadsdata.se/Statistics.aspx?statistik=bostadspriser&laen=stockholm&kommun=stockholm&omraade=innerstan

Anonym sa...

Jaja , fortsätt ni tro på en uppgång alla BLT.

Tittar in här då och då när jag behöver ett skratt. Er desperation är så genomskinlig så det blir löjligt.

Mvh

Hyresmuppen med 700k på banken från min sålda BR

Anonym sa...

15:47: 20 omsatta objekt? Wow...

Anonym sa...

Jag trodde att folk tyckte om Södermalm, men det verkar inte vara någon som är intresserad?

http://www.boliga.se/map.aspx?id=2980966

Anonym sa...

Jag förstår inte varför inte regeringen tar sitt ansvar och vidar åtgärder för att få ordning på bostadspriserna?
Vi har dopat priserna på ett onormalt sätt genom räntesubventioner och amorteringsfria lån. Lagstifta om armorteringskrav så kommer bostadsmarknaden att stabiliseras till fördel för alla. Det skulle säkerligen ge en nedgång på i alla fall 25% inom ett år och risken för en krasch med förödande konsekvenser skulle minska betydligt.

Anonym sa...

Åter igen All Time High för nedre Östermalm, snittpriset nu 78 638/kvm förra veckan. Det är kul att det blir alltid tyst när man presenterar konkret fakta! Svårt att argumentera emot.

Ha det bra
Insatt

Anonym sa...

14:45

Vilka konkreta fakta ?

Anonym sa...

1445:
Både Lagerlings och ESNY har sagt att det är 10% ner på finöstermalm, då är det kul att en anonym kommentar säger att det är upp.

Anonym sa...

Några live-rapporter från dagens visningar? Tittade på hus på Lidingö, lite folk och ett hus var sänkt 15%, fortfarande inga tagare på den nivån.

Anonym sa...

Var i Bromma, det var få på visningen, inte säker på att det o
kommer bud.

Anonym sa...

Kolla booli så får ni se diagrammen som visar all timme high

Anonym sa...

22:46: Förstasidan på booli säger "Prisförändringar: -9%. Eftersom bara ett fåtal grymma objekt på bästa adresserna säljs, är det inte konstigt att en viss typ av statistik peakar.

Anonym sa...

22:46

Booli , antal dagar som en bostad ligger ute :Ökar
kvm pris Stockholm :Minskar

Anonym sa...

22:46

Booli visar -9%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonym sa...

http://www.booli.se/bostadsmarknad/ostermalm/115348/

Så , kan ni sluta tjata om all time high och andra dumheter. Alla vet vart det är på väg , fattar inte att ni orkar hålla på.

Anonym sa...

Var är v41 ?

Anonym sa...

17 oktober 2011 00:12: Booli visar utgångspriser...

Anonym sa...

Utbudet är nu 62% större än förra året.
Varför passar alla nyinflyttade inte på att köpa sig en lägenhet?

Anonym sa...

Förlåt, 62% är för Stockholms län.
I Stockholms stad är utbudet 79% större än förra året.

Anonym sa...

Men men... Det är ju bostadsbrist och nettoinflyttning till Stockholm och bla bla... och priserna stiger alltid mer än inflationen bla bla och bla IQ fiskmås...

Fallet går fort nu.

Anonym sa...

Skit på er Ni66ers!

Anonym sa...

Vart har Kongo senaste veckans siffror? Finns inga pga noll omsättning på marknaden?

Anonym sa...

22:38

Den intellektuella nivån på kommentaren borgar för en riktigt korkad BLT bakom tangentbordet.

Anonym sa...

Lasse vakna! Ny vecka!

Anonym sa...

usch vilka tråkiga siffror som presenteras :S

Anonym sa...

Som jag brukar konstatera, det är inte dom med högst studielån som sitter på dom stora bolånen. Detta blir mer än uppenbart när man läser kommentarerna här(skrämmande).

Skicka en kommentar