måndag 12 mars 2012

Vecka 10, 2012

Genomsnittspris vecka 10: 59 400 kr / kvm.

48 kommentarer:

Anonym sa...

Raset är oböönhörligt. Ingen uppgång denna vecka heller amorteringsfria BLT losers! Börjar bli skraja märker jag

Anonym sa...

Men, men det skulle ju gå upp 15% lovade Erik Olsson. Jag måste amortera säger banken nu. Hjälp mig. McDonalds gav mig inte lönehöjning.

Anonym sa...

Hehe hyresmupparna är uppe tidigt ser jag.

Det är precis som Svenne Banan har skrivit. Jämna ut slagen och dra en medelvärdeslinje mellan toppar och bottnar så ser man att vi ligger i en stigande trend sedan i somras. Både bottnar och toppar blir ständigt högre också.

Anonym sa...

Haaa haaa, där fick ni så ni teg va, inget ras nu heller, hahaha era efterblivna amöbahjärnor i hyresettor på pendelavstånd.

Anonym sa...

12 mars 2012 08:26
Är du en ond människa? Jag får den uppfattingen när du skrattar åt något som är katastrof för landet och dess invånare.

Anonym sa...

12:25: På vilket sätt är stabila priser en katastrof, eller ens det minsta negativt?

Anonym sa...

12:25
Är du en bitter gammal gubbe? Gå och lägg dej under filten på långvården o sluta skriva skit på en massa forum.

Anonym sa...

12 mars 2012 12:34
Uppåt från historiskt höga nivåer, som redan de orsakar stora problem för framförallt förstagångsköpare, är inte stabilt.

Anonym sa...

Re 12:25

"Är du en ond människa? Jag får den uppfattingen när du skrattar åt något som är katastrof för landet och dess invånare. "

Hahaha, fan vad du är rolig även om det förmodligen är oavsiktligt!

"Är du en ond människa", det är så kul. Och sedan fortsätter du med att en utebliven krasch skulle vara en katatrof för landet, är du totalt från vettet pöjk?

Tack för ett gott skratt, har du mer att bjuda på?

Något om hur förträffligt läget är i Grekland kanske, det måste uppfylla dina krav på ett sunt samhälle som är bra för alla människor.

Anonym sa...

13:56
Uppåt? är du totalt dum i huvet?? Priserna har stått still i 5 år nu. Och historiskt höga nivåer är det, JA - i jämförelse med de socialiststyrt sjukt låga priserna vi hade i 100 år fram till 90-talet. Så att snacka om historik när det gäller bostadspriser i sve visar bara att man inte har några studieskulder.

PS.
Det är billigt i Stockholm idag, men blir snart dyrare.

Anonym sa...

12 mars 2012 16:35
Jag vill inte ha någon krash. Det är därför det är nödvändigt att förhindra att realpriserna stiger. Skulle de fortsätta stiga är en krash till slut oundviklig. De som hoppas på högre priser hoppas egentligen på arbetslöshet och ekonomisk katastrof för många.
Svårt att se annat än att man har ett ondskefullt sinne om man hoppas på något sådant.

Anonym sa...

"Det är billigt i Stockholm idag"
Det är väldigt enkelt att testa om ditt påstående är sant eller inte. Ta bort räntebidraget och inför amorteringskrav på 30 år. Fortsätter då priserna att stiga har du rätt. Annars har du fel.

Jag antar att du vill ta bort räntebidraget eftersom du inte vill ha socialistiskt styrda priser?

Anonym sa...

Re 17:02

Sluta bluddra om ondskefulla människor, jag får ont i magen av skratt och orkar inte mer!

Du får gärna försöka redogöra för hur fortsatt stigande priser leder arbetslöshet och ekonomisk katastrof för många också men du verkar inte ha speciellt bra koll på ekonomi så du kan säkert inte prestera mer än allmänt bludder.

Anonym sa...

Re 17:07

Räntebidraget handlar inte på något sätt om "socialistiskt styrda priser". Det är bara en effekt av att staten tar ut skatt på kapitalinkomster och därmed givetvis också tillåter att man får göra avdrag för kapitalförluster.

Personligen har jag både en obelånad BR och stora kapitalinkomster så jag har inget emot slopad kapitalskatt men det lär jag bara få drömma om. Inget av blocken kommer de närmaste 50 åren ens fundera på det.

Anonym sa...

Högre priser! Inte hos Eklund NY i alla fall. Fallet startar med dom dyrare bostäderna, vanligt folk har inte fattat läget ännu. I sådana fall skulle inte en övervärdering bli möjlig.

Anonym sa...

12 mars 2012 17:13
Det där är bara svammel. Det är inga som helst problem att ta bort det socialistiska räntebidraget utan att sänka kapitalavkastningsskatten. Bara den okunnige tror att det finns en koppling mellan dessa.
Personligen tycket jag dock att man skall ta bort både bidraget och skatten.

Anonym sa...

12 mars 2012 17:09
Det har jag redan gjort men du förstod tydligen inte. Att förklara för den okunnige är svårt.

Anonym sa...

Bostadsbubblor slutar alltid med nedmontering av den offentliga sektorn och högre skatter när staten har tagit hand om slutnotan, därför är det negativt med stigande priser, eller att folk fortfarande blir BLT på löpnade band. Det senare är ju personliga mentala katastrofer på löpande band. "Rådjuren" utfodras framför jakttornet.

Anonym sa...

Bostadspriserna har stigit kraftigt ända sedan mina föräldrar var unga på 60-talet och säkert långt innan dess utan några negativa följder. Ni bara bluddrar eftersom ni är avundsjuka och för fega för att våga lämna hyresbostäderna.

Fortsätt att betala till andra då om ni föredrar det. Det behöver heller inte vara ett irrationellt val för ni vet då bättre vad som väntar. Över tiden har det visserligen varit klart sämre men på kort sikt är risken med det mindre och är ni av den ängsliga typen kan det vara att föredra.

Alla är inte lämpade för att bo i BR eller villa. Det är bara lite svårt att förstå varför ni då lägger så mycket tid på att skriva osammanhängande skit här.

Anonym sa...

12 mars 2012 22:04
Det finns inget generellt samband mellan hur man bor och vad man hoppas på för prisutveckling. Bryr man sig om unga människor som ska in på bostadsmarknaden hoppas man på lägre realpriser oavsett om man bor i villa, bostadsrätt eller hyresrätt.
Själv bor jag för övrigt i bostadsrätt som har stigit ca 8 gånger i värde sedan jag köpte efter 90-talskrashen. Under samma tid har min lön bara drygt 3-dubblats. Det är uppenbart att det varit en sjuk utveckling. Nu vet vi i och för sig att det inte kan gå så illa igen under vår livstid (om det inte sker en rejäl krash emellan) men det är illa nog om det överhuvudtaget sker en realprisökning.

Anonym sa...

11:34
Du är en skitsnackande bitter gammal gubbe, fuck off.

Anonym sa...

Re 11:34

"Det finns inget generellt samband mellan hur man bor och vad man hoppas på för prisutveckling."

Jaså vad grundar du den slutsatsen på, fria fantasier?

"Själv bor jag för övrigt i bostadsrätt som har stigit ca 8 gånger i värde sedan jag köpte efter 90-talskrashen. Under samma tid har min lön bara drygt 3-dubblats. Det är uppenbart att det varit en sjuk utveckling."

Det visar inte på något sätt att det är en sjuk utveckling. Snarare att det rådde en sjuk oro på den tiden (jag köpte för övrigt min första BR då också), samt att vi har ett helt annat finansiellt läge nu. Ränteläget är ett helt annat.

Dessutom kan det vara så att vi idag är beredda att lägga större del av lönen på bostaden och även att bostadsläget i Stockholm har förändrats kraftigt sedan dess.

Det finns alltså en lång rad argument mot dina slutsatser.

Anonym sa...

"Det finns inget generellt samband mellan hur man bor och vad man hoppas på för prisutveckling."

Jaså vad grundar du den slutsatsen på, fria fantasier?

Jag strider själv mot det samband som ofta hävdas här. Finns det ett samband är det upp till de som hävdar det att bevisa att så skulle vara fallet.

Anonym sa...

"Ränteläget är ett helt annat."
Det är sant. Att priserna påverkas i stor utsträckning av den momentana räntan visar att tillståndet är sjukt.
En stor anledning till den nuvarande prisnivån är att man avskaffade amorteringskravet på 30 år vilket i utgift motsvarar en ränta på ca 4.8%. Det här var ett jättemisstag som drivit upp boendekostnaden och risk till ingen nytta samtidigt som det gett unga människor större problem med att ta sig in på bostadsmarknaden.

gustav sa...

13 mars 2012 17:25

"Att priserna påverkas i stor utsträckning av den momentana räntan visar att tillståndet är sjukt"

Nu är ju faktiskt också de långa räntorna väldigt låga i jämförelse med hur det var för tjugo år sedan. Vad annat än de långa räntorna menar du att man ska basera sina investeringsbeslut på?

12 mars 2012 18:31

Sluta att kalla ett avdrag för ett bidrag. Du framstår bara som en pajas.

"Det är inga som helst problem att ta bort det socialistiska räntebidraget utan att sänka kapitalavkastningsskatten"

Så om jag lånar en miljon till 5% ränta som investeras och avkastar 5% så menar du att det är rimligt att jag beskattas på avkastningen?

Anonym sa...

Men era idioter, ränteavdraget är självklart en form av socialistiskt bidrag! Ni för ju bara teoretiska resonemang att ni återinvesterar pengar och får avkastning. Visa mig bostadsobjektet ni får avkastning på tack.

Jävla sossekommunistBLTs... Trött man blir. Ni ska vara sjukt tacksamma för ert 30% bidrag och att räntan är artificiellt låg. På två år har mitt kaffe gått upp från 49:- till 67:-, vi har mycket högre inflation på de mest basala varorna (mat, el, bostad) än vad som officiellt anges.

Anonym sa...

Om du betalar 10k för en plattTV idag så hade du fått betala 100k för motsvarande plattTV för 10 år sedan. Prylar har definitivt gått ner och det är måste-varor om världens ekorrhjul skall rulla på.

Anonym sa...

http://www.valueguard.se/stockholmbr

Anonym sa...

BR fortsätter att stiga enligt valueguard och konsensus är upp, de flesta tror nu på ytterligare ökande priser.

Stockholm BR 172 +1,1% +3,4% -1,8%

Anonym sa...

Så länge dom får ränteavdrag samt värdeökning på fastigheter byggda av arkitekter med tydliga kommunistiska ideal som rest till ryssland på studieresa röstar dom på modararna. Det börjar dock blåsa snålt, "kommer min familj som köpte funkisvillan i förorten vinter/våren 2010 inte få rejäl värdeökning!, självklart kommer vi få det! hade nytt vitt IKEA kök och golvet var ju vitlaserat, vi fick visserligen göra omdränering och stambyte med det kommer ju bara öka värdet så klart, en fastighet är alltid en god investering som skapar värdeökning över inflationen"

Anonym sa...

02:40: Du vet inte vad socialism är, va?

Anonym sa...

13 mars 2012 17:48
5-5=0
Jag förstår nu varför många här resonerar så konstigt när de inte ens har matematikkunskaper på förskolenivå.
mvh
12 mars 2012 18:31

Anonym sa...

13 mars 2012 17:48
"Nu är ju faktiskt också de långa räntorna väldigt låga i jämförelse med hur det var för tjugo år sedan. Vad annat än de långa räntorna menar du att man ska basera sina investeringsbeslut på?"

Risk, ränta och amortering.
Ditt inlägg pekar tydligt på grundproblemet inkompetens. Folk tittar nästan bara på räntan.

Anonym sa...

Nu stiger priserna snabbt på bostadsrätter i förorterna. ATH!
Jag antar att innerstaden hakar på.

Anonym sa...

08:58: förstår du skillnaden mellan en platt TV och mat/energi/bostad?

Ledtråd: Ena kategorin måste du ha för att överleva.

Antar att du jobbar på på Riksbanken och är "kreativ" med KPI...

Anonym sa...

10:51: Socialism är när personer betalar för andra människor. Socialism är när ett kollektiv av människor betalar skatt som ett annat kollektiv av människor nyttjar.

Vet du vad Socialism är?

Anonym sa...

Väldigt lätt att inse vad som ska komma, har gått i skolor i sverige, känner väl till mentaliteten. Problemet är timingen. Märkligt att människor som anser sig leva i världens modernaste land litar på en entydigt partisk källa, det kanske är det som är det moderna, indoktrinering från småbarnsstadiet.

Anonym sa...

Är det konspirationsteoretikernas årsmöte här idag?

Anonym sa...

Riksbanken ser inget akut hot från hushållens höga skuldsättning och risken för ett fall i bostadspriserna, och bedömningen är att svenska banker kan hantera också ganska stora fall i bostadspriserna.
Det sade riskbankschefen Stefan Ingves inför riksdagens finansutskott på torsdagen, enligt ett förskrivet anförande.

Anonym sa...

Re 15 mars 2012 11:41
Ja nu var det ju inte bara det han sa...

Anonym sa...

Re 16:42.

Försök till förlöjligande slår enbart tillbaks på dig själv.

Anonym sa...

Summering av läget:

* Skuldsättningen är inget problem enligt riksbanken.
* Konsensus är enligt opinionsundersökningar, de flesta tror åter på stigande priser.
* Priserna stiger enligt både den här siten och Valueguard.
* Börsen ligger i skrivande stund på 13,7% upp sedan årsskiftet.
* Räntorna fortsätter nedåt.

Anonym sa...

Så länge folk har sina jobb sker inget stort, enbart lägre omsättning, så kommer det hålla på tills siste pessemisten gett upp!

Anonym sa...

pessemisten? är du en efterbliven analfabet?

Anonym sa...

12:56: Ja, det gör ont att bli återslagen.

Ändå är det du som är bitter.

Anonym sa...

Inte kan världens mest skuldsatta folk (svenskarna) ha fel.
Priserna kommer alltid att stiga!

Anonym sa...

Borg är duktigare än Amerikanerna på att hålla skenet uppe. USA må ha enorm statsskuld och andra sidan har dom enorma tillgångar. Sverige har obefintlig statsskuld och andra sidan har befolkningen enorma skulder och landet har ganska få tillgångar, dom flesta hävdar att sv. bostäder och fastigheter är rätt värderade eller undervärderade. Inom 12 mån bör vi se om dom har rätt.

Anonym sa...

Priserna pekat upp just nu och min bostadsrätt har utan tvekan stigit i pris den senaste tiden.
Det finns inget bra med det. Det ställer bara till med mer problem för unga människor. Jag blir inte ett smack gladare ifall priset på min bostadsrätt fördubblas. Det är inte bra eftersom det bara innebär mer elände för andra.
Det bästa för alla är ett rejält realprisfall men ett mycket marginellt nominellt prisfall.

Skicka en kommentar