söndag 18 mars 2012

Vecka 11, 2012

Genomsnittspris vecka 11: 58 700 kr / kvm.

44 kommentarer:

Anonym sa...

Haaa haaa, där fick ni så ni teg va, inget ras nu heller, hahaha era efterblivna amöbahjärnor i hyresettor på pendelavstånd.

Anonym sa...

Men, men det skulle ju gå upp 15% lovade Erik Olsson. Jag måste amortera säger banken nu. Hjälp mig. McDonalds gav mig inte lönehöjning.

Anonym sa...

Intressant läge:
1. rekordstort utbud (se hemnet etc)
2. drastiskt minskat antal avslut (sedan sommaren förra året, blå kurva)
3. fortsatt höga priser (röd kurva)

Detta får nog tolkas som att säljare och köpare står en bit ifrån varandra och att säljarna framöver måste sänka priserna om de ska få sålt.

Anonym sa...

Verkar som vi prismässigt nått en smärtpunkt för hur mycket folk vill betala för innerstadslägenheter. Och tro det eller ej, men en sådan smärtgräns existerar naturligtvis, även om det ibland kan ha varit svårt att tro på...

Anonym sa...

Ta en titt på nybyggt. JM, Skanska etc kan inte få sålt sina projekt längre. De kommer sänka priserna i innerstan eftersom man köper en färdigbyggd våning 1 år gammal i bättre läge (högre upp, balkong, större) för flera 100000 mindre.

Detta min vän är intressant. Själv anser jag att sekelskifte är det enda man kan bo i men det är en annan sak.

Anonym sa...

Efter två heltokiga månader känns det som att det har lugnat ned sig lite igen.
Lite mindre folk på visningarna men framförallt ingen budgivning den senaste veckan. Dålig uppslutning på visningar igår. Kanske är det sportlovet som härjar eller så är hybrisen över för denna går. Det kommer och går...
Letar och springer på visningar på 2or-3or i Vasastan sedan tre månader tillbaka. Får se vart det bär i vår.

Anonym sa...

19 mars 2012 04:23
Sluta svamla. Blå kurva har ingenting med antal avslut att göra. Avsluten rapporteras inte längre.
Tyvärr, till ondo för alla, pekar priserna svagt upp nu.
19 mars 2012 09:55
Det är nog så att det lugnat sig något nu men det är en naturlig variation. Januari är en klassiskt bra månad vilket också visade sig i statistiken.
Pekar fortfarande svagt upp.

Anonym sa...

Vad svamlar du om. Klart som fan att de blå är avsluten varför skulle jag annars visa dem.

Anonym sa...

19 mars 2012 10:59
Avsluten som statistiken på denna site baseras på ja. Den visar ingenting om hur antal avslut ser ut i verkligheten.

Anonym sa...

Dåliga bostäder är omöjliga att sälja i sthlm samt förorter liksom vissa prestige objekt med mkt höga fasta medlemsavg. Vad den här stat. ovan säger spelar absolut ingen roll.

Anonym sa...

04:23: Det "rekordstora utbudet" är i stockholms kommun (enligt hemnet, din källa) lägre än 2010. Så var det med det rekordet...

Anonym sa...

Det finns knappt en (vettig) lägenhet till salu i innerstan nu. Samtidigt så börjar köparna vakna till liv och det är budgivning på snart sagt varje objekt! Utbudet är snarare rekordlågt.

Anonym sa...

Vad konstigt!, säljare och mäklare drar in bostaden om dom inte får begärd peng. Så länge vanligt folk har råd att sitta och vänta ut köpare sker inga nedgångar.

Anonym sa...

Ingen nedgång, ingen nedgång, ingen nedgång trodde tidigare på nedgång har helt ändrat uppfattning, ökad inflyttning till sthlm, nya lån som utfärdas lättvindigt och åter ökad inflyttning för dyrt för många med privatbil att på i landsbyggd.

Anonym sa...

19 mars 2012 17:08
Inte så konstigt att det knappt finns några vettiga lägenheter i innerstaden ute nu. 90% av allt som finns är ju mer eller mindre skräp.

Anonym sa...

När ska alla hr-losers fatta det? Det är alltid i alla lägen säljarens marknad. Det står i lagen att säljaren har fri prövningsrätt. Vill ingen betala säljarens begärda pris blir det ingen affär. Alla som inte fattar det är iq-befriade amöbahjärnor från förorten. Därför kan aldrig priserna gå ner i innerstan.

Anonym sa...

10:02

Det förutsätter väl att säljaren inte är tvingad att sälja av olika anledningar ?

Anonym sa...

20 mars 2012 10:02
"Därför kan aldrig priserna gå ner i innerstan"
Du motsäger historiska fakta.

Däremot är incitamentet större för uppgång än för nedgång pga att bostadsrätter i stor utsträckning köps till månadsutgift men säljs till pris. Någon hundring eller kanske tusenlapp i månaden kan man alltid lägga på men man vill inte gärna sänka 50k vid försäljning. För att komma till rätta med problemet behöver amorteringskrav införas.

Anonym sa...

"Därför kan aldrig priserna gå ner i innerstan."

Joråsatte..

Anonym sa...

Priserna har redan gått ner, säsongsjustera (genomsnittspriserna är stationära runt en trend), beräkna ett 3, 4 eller 5-årigt SAAR och titta på kurvan.

Anonym sa...

Marsstatistik för Innerstan visar på fallande bostadspriser, med en minskning på 2.66 procent sedan föregående månad, februari baserat på försäljning av 21 bostäder vilket ger ett kvadratmeterpris på 57324


Prisutveckling i Stockholm senaste veckan: -0.35%
Prisutveckling i Stockholm senaste 4 veckorna: 1.07%
Prisutveckling i Stockholm senaste halvåret: -2.03%
Prisutveckling i Stockholm senaste 12 månaderna: -12.12%

Som förväntat var det en säsongsbetonad uppgång
i jan/feb som nu kommit av sig.

Anonym sa...

07:41 att presentera marsstatistik innan Mars är slut visar hur inkompetent du är din förortsloser.

Anonym sa...

Tydligen pekar det rakt upp i förortena nu medans innerstan har börjat falla.
Å ena sidan förvånande å andra sidan logiskt med tanke på att prisskillnaderna är omotiverat stora för en kvart hit eller dit.

Anonym sa...

Det faller brant i innerstan nu, den som inte fattar det är antingen utvecklingsstörd eller ni66er!

Anonym sa...

21 mars 2012 13:34
Jag hade förstått att det har börjat röra sig ner igen men visste faktiskt inte att det är brant lutning.
mvh
21 mars 2012 09:51

Anonym sa...

13.34
15.53
Ni två är ena efterblivna amöbor som aldrig någonsin kommer att platsa i innerstan, drick lite blåvitt kaffe i förorten istället, spilla? ingen fara ni har ju vaxduk.

Anonym sa...

16:38
Fuck off din gamla yuppie. Gå å lägg ägg din pengakåta moderatjävel. Det blir back to basics med HSB och Riksbyggen framöver...

Anonym sa...

Borg ser inga problem med skuldsättningen samt höga råvarupriser eller oljeprodukter. Han ser inga problem med höga bostadspriser och eftersom dom stigit i 20-25 års så lär dom väl fortsätta stiga...

Anonym sa...

11 år har jag bott i BR, har nu sålt. avkastning skattat och klart strax under 2 mille... Gissar att jag får lånelöfte på så där 3 mille ?!, ska man gå all in igen eller...

Anonym sa...

Det är minst sagt förvånande vad snabbt det vände ner efter jätterushen i Januari och Februari!?
Räntorna är redan extremt låga så dagens prisnivå är dömd. Nu handlar det bara om hur stor normaliseringen blir.

Anonym sa...

Dagens hempris.se:
Prisutveckling i Stockholm senaste veckan: 0.25%
Prisutveckling i Stockholm senaste 4 veckorna: 1.67%

Anonym sa...

22 mars 2012 10:49
Styrker de, här, tidigare uppgifterna om att det stiger snabbt i förorterna nu. Om det inte varit för att innerstaden faller skulle det nog varit ett rejält uppsving i hemprisstatistiken.

Anonym sa...

11:10: Faller? bostadsdata visar idag en nedgång på 1.25% för de lägenheter de följer hittills i mars... På ett extremt litet underlag. Trenden både där och här är positiv. Det skulle jag nog vilja påstå är väl inom felmarginalen, och tyder på stabila priser.

Finns inga siffror som tyder på ett prisfall i innerstaden för de senaste veckorna...

/10:49

Anonym sa...

11:10: Bostadsdata visar för övrigt en nedgång på 5.71% i Mars för hela stockholm, men bara 1.25% i innerstaden, vilket direkt motsäger din hypotes.

Anonym sa...

Senaste informationen är att innerstaden mer eller mindre stannat. Buden långt under accept. Lutar åt 20% ner innan året är slut.
Folk stramar åt och köper billigare i förort istället.

Anonym sa...

Dock ej övernattlgh och 1 or, folk bjuder hej vilt 2 milj sek + för 25- 29 m2 på adresser som ses som bra, många med gott om pengar fortfarande.

Anonym sa...

Re: 16:33

Vilken information pratar du om. Källa?

Anonym sa...

Vi får hoppas att alla förberett sig väl för vad som komma skall!
Nu faller det!

Anonym sa...

Inget snack om saken , varit spekulant på lgh i innerstan ett tag nu. Det har verkligen dött ut på visningarna, var ett ryck jan/feb men nu ringer mäklarna upp utan att man gett bud igen.

Anonym sa...

24 mars 2012 01:02
Det stämmer!
mvh
23 mars 2012 16:33

Anonym sa...

Jättelåga löner i innerstaden!!!

Siffrorna är från 2009 men känns lönera skrämmande låga i förhållande till bostadspriserna. Hade jag haft så här låg lön hade jag aldrig någonsin i världen funderat på att flytta till innerstaden

Medellön för de som har inkomst i åldern 20-64 år. Medelmånadslön har jag bara räknat upp med 10% för löneutveckling sedan 2009.

2009 +10%månaden
Inre Staden 367300 33669
Kungsholmen 369600 33880
Normalm 393800 36098
Östermalm 405800 37198
Södermalm 332700 30498

Med tanke på hur extremt låga löner många har (i förhållande till bostadspriserna) så kan jag inte se annat än att priserna på bostadsrätter i innerstaden kommer gå ner framöver.
Skulle dock gärna sett siffror på medianlön.

Anonym sa...

14:18, Dessutom visar Swedbanks boindex på att stockholmarna har i särklass minst köpkraft till sin bostad. Dessutom ligger Sverige i världstoppen på boendekostnad i förhållande till disponibel inkomst, och således måste detta förhållande vara extremt högt just i Stockholm. Närmast komiskt vad folk betalar för att bo i den lilla, mörka småtrista huvudstad i utkanten av Europa.

Anonym sa...

Tror det finns ytterligt få som är det minsta rädda att i framtiden behöva sälja sin bostad i sthlms innerstad med en personlig förlust. En enormt stark trend som dessutom är flera decenium lång. När ingen är rädd kan priserna bara gå åt ett håll, uppåt.

Anonym sa...

14:18/22:57: Det är ju iofs bara lönerna för de som faktiskt köper en bostad som är intressant. Vad tant Agda som bott i sin våning på Narvavägen sedan 1943 har för inkomst är i sammanhanget inte så intressant...

Skicka en kommentar