söndag 3 oktober 2010

September 2010

Priserna på bostadsrätter steg även i september, prisutvecklingen var +1,2% jämfört med månaden innan.



Uppdelat på lägenhetsstorlek var snittpriserna per kvadratmeter:


























Storlek (kvm)Pris (kr / kvm)
0-3066 800
30-5058 400
50-8054 500
80-52 500
Alla58 100

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det finns två sorters professionella bedömare av de svenska bostadspriserna: De som tjänar mer pengar ju mer Svensson lånar (banker, bolåneinstitut och mäklare) och de som har som uppgift att opartiskt analysera vad som händer och se till att skutan framförs varsamt (Riksbanken, Finansinspektionen och Statens Bostadskreditnämnd).

De senare är alla oroliga för Bostadsbubblan. RB vill höja räntan så fort det går och Stefan Ingves uttalade sig in somras om att han "ville kyla av bostadsmarknaden". FI driver igenom sitt bolånetak för att få stopp på den skenande skuldsättningen. BKN har länge varnat för en bubbla och hävdade redan i vintras att övervärderingen på den svenska bostadsmarknaden var minst 20%.

Till och med mäklare och banker börjar vackla i sin tro på de eviga bostadsprisökningarna. Nyligen kunde man läsa att bara 14% av MÄKLARNA tror på stigande priser under hösten... Enligt deras egen organisation… Danske Banks expert menade i våras att det fanns en övervärdering på 20%. Handelsbankens expert talade om stagnation.

Utländska bedömare menar också att den svenska bostadsmarknaden är övervärderad. I The Economist kunde man i somras läsa att den svenska bostadsmarknaden var övervärderad med nästan 40% (!). SAXO Bank varnade sina investerare för "tremendous housing bubbles" i bland annat Sverige.

Mitt inlägg i debatten är filmen "Bostadsbubblan" på youtube. Nu över 2000 tittare.
http://www.youtube.com/watch?v=8PMB6yzcq0U

Anonym sa...

hahahah vilken jävla idiot du är. Patetiskt

Skicka en kommentar