måndag 25 oktober 2010

Vecka 42

Genomsnittspris vecka 42 2010: 58 300 kr / kvm.


30 kommentarer:

Bod sa...

Sådärja, back om track, rallyt fortsätter, notera den extremt låga omsättningen jämfört med samma tid andra år, i princip en garanti för uppgång just nu.

Anonym sa...

Ja, priserna lär explodera uppåt sista 2 månaderna i år. Nästa år tar vi sikte på 100 000kr / kvm

Anonym sa...

Är det all nyproduktion som drar upp kvm-priserna nu? Det byggs rätt lyxiga lägenheter med sjöutsikt vid Hornsbergsstrand t ex.

Anonym sa...

Idag var det knäpptyst med kommentarer från bostasprisbajsarna o bubbelskitsnackarna, kanske var det den lägre räntebanan som slog sista spiken i kistan för de bittra förortshyresmupparna som hoppats på prisras???

Anonym sa...

Nej det är inte nyprod. som drar upp priserna.

Anonym sa...

Jag har missat tåget

känns som jag har missat hela racet!!!har väntat på att marknaden skall dippa, men det händer ju aldrig. Sitter nu i min hr o känner mig blåst på att lyssnat på alla bittra hr ägare. Kommer det ingen vändning???det har ju gått upp nu i 7 år. Känns som jag har torskat miljon/er sista åren på denna jävla hr

Anonym sa...

Skönt ryggdunkande från Bubblans Vänner här. Ett och annat "strawman"-inlägg också för att stärka självkänslan, najs. Synd bara att alla tunga instanser som analyserat saken anser att bostadsmarknaden är klart övervärderad. Kom igen nu, kalla mig hyresmupp eller idiot och se om jag börjar gråta.

Anonym sa...

"27 oktober 2010 20:44: Jag har missat tåget"

Inte dippat på 7 år? Vad kallar du april 08 - januari 09? Mycket svagt rally?

Skulle tro att det stabiliserar sig runt 50.000 på ett par års sikt. Uppgången 2007 berodde på att bostadsmarknaden flödades med pengar av alla villaägare vars hus ökade i pris med 500k- en miljon efter att fastighetsskatten och förmögenhetsskatten togs bort. Uppgången nu är en överreaktion på den extremt låga krisräntan sedan januari 2009. Engångseffekter.

Men om ni tjänar pengar på rallyt så länge det varar, more power to ya...

Anonym sa...

20:44
Det är sorgligt att Socialistpacket ska stå i vägen för dem som vill investera i sin bostäder.
Miljoner går förlorade

Anonym sa...

20:44:

"Miljoner går förlorade"

För mäklarna möjligtvis.

Dr Alban sa...

12:41
"tunga instanser" ?? menar du "avstjälpningsplatsen" för statligt anställda som gjort sig omöjliga och saknar kompetens och omdömme - BKN, eller menar du ansedda "The Economist" som säger att bostadsrätter i Sthlm är övervärderade med 40% i jämförelse med hyresrätter? eller menar du någon Fastighetsproffessor??

PS. du är en okunnig fjant!!!

Anonym sa...

"12:41"

Med "tunga instanser" menade jag BKN men även finansinspektionen, riksbanken, riksgälden med Bo Lundgren (internationellt känd för sin brist på kompetens och dåliga "omdömme", nej förlåt, det var för att han hanterade 90-talets bankkris så föredömligt). The Economist eller Deutsche Bank tänkte jag inte på men de har väl kommit till samma slutsats.

Dock har de naturligvis inte alls lika stor tyngd som kommentatorerna med Tourettes syndrom och dyslexi här på Lasse Kongos bostadstracker.

PS. "okunnig fjant", fyndigt! Kommer nog få ärr i själen av det tror jag.

Anonym sa...

hej okunniga fjanten, finansinspektionen, riksbanken, riksgälden har inte uttalat sej att några bostadspriser är övervärderade, de har svarat luddigt o svävande på muppjournalisters frågor sedan har dessa muppjournalisters muppkollegor gjort klatshiga o säljande rubriker på detta, troligen dom du läst, utan att kritiskt granska dessa "nyhetsartiklar" i den nya eran an "klickjournalistik"

du fattar inte ens min ironi om The Economist, smart o jämföra bostasrättspriser med hyreslägenheter, speciellt i sthlm vad tycker du ?

Anonym sa...

strawman - kan du utveckla lite mer?
en sak jag tänkt på är att det känns rätt socialistisk att bo tillsammans i en förening med en massa stolliga grannar. Det kan nte vara meningen med livet.

Anonym sa...

okunniga fjanten, tog argumenten slut ??? ha det så bra i radhuset i märsta, nära naturen...

Anonym sa...

Hej igen. Ledsen att ha lämnat dig ensam, men eftersom jag har något som kallas ett liv så har jag lite annat för mig än att skriva magsura inlägg på Lasse Kongos Bostadstracker klockan tio på kvällen.

Nej, "muppjournalister" är det inte jag hänvisar till. Om du inte var där, så lyssna gärna direkt på Almedalen-seminariet på foretagarna.se där Bo Lundgren säger (ordagrant): "visst kan det smälla i Stockholms innerstad, det är ju dramatiskt idiotiska priser egentligen, som är där". Ta också gärna in Lars Heikenstens kommentarer om hur mycket staten skulle bry sig "om bubblan spricker" (direkt citat igen) i Stockholm.

Riksbankens diskussioner och beslutsunderlag finns på deras sajt, varsågod och läs.

Så nej, jag har inte någon avsaknad av argument för detta. Frågan är: har du några alls? (Efter puberteten så räknas tyvärr inte "fjant" eller "alla är idioter utom jag" som ett hållbart argument.)

Trevlig helg, hoppas du klarar dig utan sällskap tills på måndag!

Anonym sa...

"17:57"
Aha, vänta lite, ironi! Nu fattar jag, tyckte väl att dina inlägg var konstiga.
Jag menar, varför hänger en bildad, framgångsrik och lycklig människa på en blogg dygnet runt, argumenterar som en femåring och skriver anonyma (tuffing där ;-) förolämpningar åt främlingar? Jag tror faktiskt de som bor i det där radhuset i Märsta har det mycket bättre. Men om man läser dina inlägg som ironi rakt igenom så blir det begripligt.

Anonym sa...

Ytterst välformulerat av Bo, låter som han var ful när han sa det? och han börjar bli rätt gammal va ??

Bo Lundgren säger (ordagrant): "visst kan det smälla i Stockholms innerstad, det är ju dramatiskt idiotiska priser egentligen, som är där"

Anonym sa...

Lugn nu alla. Personangrepp kan vi alla hålla borta.

Debatt och dialoger i alla ära, men personangrepp bör hållas borta.

pema sa...

De flesta här har förstått att räntorna är på väg upp och bostadspriserna ner. För de som inte förstått har jag samlat några intressanta länkar att läsa på:

Ni som tror att bostadsinflation (som vi haft i 15 år) är något bra, läs vad The Economist skriver om huspriser:
www.economist.com/research/ec...=H#houseprices-

Ni som inte insett hur övervärderade svenska bostäder är, läs vad The Economist skriver om övervärdering i Sverige och andra länder: www.economist.com/node/17311841?story_id=17311841-

Ni som tror att uppgången är en naturlig följd av ”bostadsbristen” i Sverige, läs den senaste rapporten från Statens Bostadskreditnämnd:
www.bkn.se/upload/Marknadsrapport/Marknadsrappor-
t_okt10.pdf
pema (Bostadsbubblan, youtube)

Anonym sa...

pema - du är en jubelidiot!

Anonym sa...

Pema - utan att bli elak. Jag har följt dina kommentarer som följd på artiklar om allt som någonsin kan påverka bostadspriser. Jag tror att du säkert kan påverka någon som bara går in och läser kommentarer från någon enskild artikel. För alla andra börjar det bli riktigt jävla uppenbart att du gör, i min mening, fruktlösa försök att skapa en opinion. Opinioner kan skapas, men dom påverkar inte realiteten. Denna blogg handlar om priserna i Sthlms innerstad. Bostadsbristen här är alarmerande. Just nu är utbudet (kolla gärna Hemnet och gör historiska jämnförelser) cirka 40% av uppskattat genomsnitt under en femårsperiod. Med den oerhört begränsade mängd människor som just nu känner sig intresserad, eller för den skull - tvingade, att sälja sin bostad, så är det så att priserna kommer att gå upp. Fundamenta - efterfrågan och tillgång. Det blir inte mycket enklare än så. Teoretiska kalkyler och rapporter från andra länder med annorlunda situationer har så jävla lite att göra med hur situationen faktiskt ser ut i Sthlms innerstad att den som har minsta koll faktiskt undrar över hur du egentligen kan tro att dom källor du hänvisar spelar någon roll.

Anonym sa...

För ganska precis 7 år sedan inför ett bostadsköp försökte jag via foruminlägg på bland annat di.se få en bild av hur priserna var på väg att gå i Sthlm. Inläggen idag är precis lika fel som de var för 7 år sedan. Idag inser jag att de flesta inläggen var från personer som är frustrerade över prisnivåerna och hoppas på ett ras. Lite kul kuriosa: jag minns ett mindre välformulerat inläg då (2003) från en mäklare som förutspådde att priserna per kvm år 2010 skulle nå 60 000 per kvm. Mäklaren blev (förstås) helt idiotförklarad. På alla vis. Hans formuleringar blev bespottade. Trovärdiga teorier lades fram som ytterligare bevis på hur hur förenklad hans syn på marknaden var samt att det förekom andra mer personliga angrepp om hur hans intellektuella förmåga var beskaffad. Det är faktiskt lite underhållande att se hur hans prognos mer eller mindre stämmer precis idag, samt hur hans belackares - får man säga - mer välformulerade och till synes teorertiskt underbyggda tankegångar visat sig helt felaktiga. Teorier i all ära - jobbar man med marknaden handgripligen har man koll. Annars bara kanske.... kanske... troligen inte alls.

WT sa...

Fan, vad jag har missat tåget, har väntat på prisras med 30-40%, nu har jag inte längre råd o köpa i innerstan, flera polare med större "cohones" har gjort sej stora pengar på köp o sälj senaste åren.

shitt pommfritt, vad ska jag göra nu då? Solna, Sundbyberg ?

Anonym sa...

WT
Bara att acceptera, du platsar inte i innerstan, det är bara eliten som gör det. Satsa på Sumpan du.

Anonym sa...

21:55 Bra intressant inlägg, men ingen garanti att man har koll på framtida utvecklingen bara för att man jobbar i marknaden, tycker det verkar som dom som satsar egna pengar har bättre koll än mäklare i det fallet.

Anonym sa...

Oavsett vem som har mest rätt så är verkligheten att vi har en ny spik rakt upp, http://hempris.se/statistics.php

Bod sa...

Jag är ganska säker på att veckan siffror blir ca 60.000:-.
/Bod

Vet bäst sa...

Det är många som hänvisar till jämförelsen i The Economist som enligt många skulle bevisa att svenska bostäder är övervärderade eller att det skulle finnas en "bostadsbubbla". Det är nog inte osannolikt att priserna kommer gå ned från dagens nivåer, men det är inte säkert. Jämförelsen i Economist utgår från relationen bostadspriser och hyresnivån. Denna relation är helt irrelevant i Sverige. Helt irrelevant. Man kunde lika gärna jämföra relationen bostadspriser och antalet pappadagar.

Anonym sa...

ja du är uppenbarligen pappaledig :-)

Skicka en kommentar