söndag 17 oktober 2010

Vecka 41

Genomsnittspris vecka 41 2010: 56 700 kr / kvm.


26 kommentarer:

Anonym sa...

Rallyyyyy !!! 65.000 till jul, garanterat.
/Bod

Anonym sa...

Lätt! Bostadsrallyt har bara börjat!

Anonym sa...

sorgligt

Anonym sa...

9:19 bitter white trash förortshyresmupp eller ???

Henke sa...

Alltid samma kommentaret; om man inte är bullish så är man hyresmupp. Antar ni som snackar om rally sitter med tung belåning i Stockholms innerstad!?

Anonym sa...

Ja det gör vi, och har fler än EN lägenhet. Är du innerstadskung eller hyresmupp själv ? och hur mycket tror du att priserna ökar på 12 månader ?

Bod sa...

Utpris 975 000 för 25 kvm i Centrala Uppsala ( !!), i ett hög-hus från 1930, längs med huvudled ( inte direkt drömläget rent buller och trevnadsmässigt )......Räkna med (10)-20 proc i budgivning på det, helt realistiskt.

När köptrycket är så enormt för att få bo i en skokartong i Uppsala ( Sveriges största småstad ), så kommer det att dröja innan det lugnar sig. Kan tänka mig att ovan nämnd bostadsrätt/segment i Uppsala kommer att passera åtminstone 1,5 Mkr inom 1/2-1 år.

Med en säg 20 procentig korrigering ner på det, när det väl är dags, så är det sedan dags för nästa steg upp till ca 2 Mkr i nästa uppgångsvåg, dvs dylika "objekt" kommer vi ej att se under Miljonen igen, ens vid korrigering.

2 Mkr för en skokartong i Uppsala inom 3-5 år således. Räkna sedan uppåt för mer intressanta objekt som tex Sthlm innerstad så är det minst dubbla priserna.

The reality is a bitch. Eller; globalisation is a bitch. Om man inte var stadd vid kassa innan den startade.

Räkna med social oro, oro, och mera oro !

Anonym sa...

Nästa år vid den här tiden så har vi 6 siffriga kvm priser i Sthlm

Anonym sa...

jag är belånad, amorterar inte och är inte alls orolig. Men jag ett bra jobb på en liten konsultfirma och fina vänner. Det kommer alltid lösa sig. Ni som inte lånar mer nu är fegisar som kommer ångra er hlea livet. Blir aldrig någon krash. ps: uppsala tjejen - höghus stavas utan bindestreck. du kan inte fyllt 30 än bedömmer jag så vad vet du om livet

Bod sa...

Till barnfamiljer som bor trångt i innerstan...

Bostadspriserna kommer att sjunka! Mitt råd är att bo i trång hyresrätt i dåligt område minst 35 år ytterligare...Ni kommer att göra Er livs affär...den som väntar på något gott...

Nils sa...

Mitt röda hus som jag köpte för12,000 kronor 1961 är nu värderat till 125.000 kronor. Jag fattar inte att det har kunnat gå upp så mycket. Det jag har gjort under alla år är att byta ut vedspisen och handpumpen på gården.
Nils

Rutger sa...

Sthlm som växer med ett nytt Malmö det närmaste decenniet får problem att bygga ikapp detta. Med MP som förste överklagare av alla hus
i bra lägen med höjd över fem våningar kommer
byggkostnaderna för det som byggs att bli dyrt.
Nej -tyvärr kommer centrala Sthlm (där tomtmark inte
finns ) att bli exklusivare för varje år.
Det är inte av egenintresse detta säges (bor i
Sörmland) det är av att vi har en marknadsekonomi
för eget ägande -men planekonomi för HR.
Och nu är HR-hyrorna på väg upp i centrala lägen
med nya avtalet-det gör att Brf stiger ändå mer.

Anonym sa...

Billiga pengar driver marknaden, inget annat. Keynes-dårarna tror att rikedom kommer ur en pengapress, verkligheten kommer alltid ikapp.

Anonym sa...

Hushållens skulder är värre än någonsin. 90-tals krisen kommer minnas som en sval bris i jämförelse med den storm som kommer inom några år.
http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Ekonomi/Hushallens-ekonomi/Hushallens-skulder/
Den som köper bostad på kredit idag kommer vara en extrem förlorare inom 2-3 år med en skuldsättning för resten av livet.

Anonym sa...

Till 15:15 Men herregud vilket kvalificerat skitsnack från en förortshyresmupp, värdet på hushållens tillgångar är högre än någonsin, nettovärdet, dvs tillgångars värde minus skulder är högre än någonsin, du har noll koll din idiot.

Anonym sa...

Till 15:35.
Undrar vem som har noll koll? Alla experter är överens om att vi har övervärderade bostäder, vissa påstår upp till 30%. Om priserna sjunker så är skulderna kvar och "tillgångarna" mindre värda. Som du ser på kurvan i länken så är andelen skuld i förhållande till inkomsterna stigande, det beror inte på något annat än billiga pengar.
Det märks att vi har en usel skola eftersom folk inte verkar begripa ett skit om ekonomi.

Anonym sa...

Som sagt - du är en idiot.

Anonym sa...

Med tanke på nivån på dina inlägg så är det inte svårt att avgöra hur det egentligen ligger till med intelligens nivån hos dig.
Fakta är ju inte alltid så roliga..

Anonym sa...

En analys från 1859 skriven efter kraschen i Sverige vintern 1857/1858.

"...bankernas oerfarna direktioner läto begäret efter vinst resultera i ett tämligen förvänt utlåningssystem och då det är en allmän erfarenhet, att hastig ökning i tillgång, och nedsättning av räntan på lån mot inteckning i fastigheter vida mera uppjaga fastighetspriser och befordra vällevnad, än de verka till produktionens förökande, överensstämde det fullkomligt med tingens naturliga gång, att dessa banker och föreningar i samverkan med riksbanken, under den ifrågavarande tiden mera uppmuntrade njutningsbegäret, än företagsamheten, mera befordrade ostentationen än produktionen och mäktigt sporrade den obetänksamma spekulationen. Att det verkligen gjorde det sätta officiella handlingar utom tvivel."

...som sagt inget är särskilt nytt under solen.

Anonym sa...

Priserna i sthlm är inte höga internationellt,snarare är sthlm nog en av de billigaste huvudstäder att bo och köpa lägenhet i europa.

Anonym sa...

Man måste vara bra pantad om man tror att bostadsmarknaden i Sverige är en bubbla.

Anonym sa...

12.30
Väl talat.

Anonym sa...

11:43
Låg lön, hög belåningsgrad (extremast i världen) och obefintlig ränta gör att priserna har gått upp. Nu planar dom ut och snart rasar det eftersom staten inser att folk inte kan betala om en skuld/valuta kris kommer inom det närmsta åren.

Anonym sa...

stockholms innerstad skulle vid fri prissättning vara helt omöjlig att bo i för en normalinkomsttagare utan ett eget stort kapital i bakfickan.
Det är endast nuvarande hyresregleringar som håller priserna nere där

Anonym sa...

Människor över hela världen drömmer om en stockholmsvåning. Vi har bara sett början på prisuppgången. Köp nu eller missa tåget! Snart börjar de rika kineserna köpa, då drar det på riktigt.

Bod sa...

Det kommer aldrig att kunna existera en bostadsbubbla i Sverige, beviset på detta är att det finns tusentals personer som söker sig till sajter som denna eftersom de faktiskt följer med utvecklingen. Skulle den ansvarsfulla svensken tillåta en bubbla, tror inte det. Det har helt enkelt byggts för lite.

Skicka en kommentar